Călători prin viață: cum se simt visele împlinite!

Dragilor, astăzi am să vă prezint o gașcă de oameni fantastici. Sunt tineri, sunt ambițioși, sunt pasionați de călătorii, sunt noul val al bloggerilor de travel și nu numai. Da, am avut onoarea să lucrez cu majoritatea, iar acum îi admir pentru tot ce fac și scriu, și pentru că își împlinesc visele. I-am luat la întrebări și mai jos veți găsi răspunsurile lor. De fapt, îi veți găsi pe ei, cei frumoși și plini de viață. Așa se simte succesul! Vă mulțumesc. 


Călători prin viață


Amalia, Cristina, Adrian, Silvia, Andra, Bogdan, Roxana și Maria. Poate nu-i știți. Incă. Insă vă garantez că merită urmăriți, citiți și admirați. Ei sunt cei care schimbă lumea. 

Iată ce întrebări le-am pus:

1. Ce înseamnă călătoriile pentru tine?
2. Crezi că visele se pot împlini?
3. Definește libertatea.
4. Recomandă, te rog, cititorilor mei câteva destinații pentru 2015!

Și iată ce mi-au răspuns ei:

Amalia Sfara: Follow Ami & Facebook Page


1. Călătorim pentru că avem nevoie de asta. Pentru că distanța și diferențele sunt tonicul secret al creativității și al succesului propriu. Înțeleg o călătorie ca pe un mod de a descoperi noi culturi și civilizații, de a întâlni oameni diferiți, de a le descoperi traiul și obiceiurile.  Călătorim pentru că dorim să descoperim lucruri care să ne trezească interesul, pentru emoții și deja-vu-uri ce în final ne vor apropia mai mult de noi înșine și unii de alții.

2. Visurile sunt flacăra ce ne face viața mai dinamică, ce ne pune în mișcare și, în funcție de care, viața noastră evoluează într-un anumit fel. Când spui "vis" te gândești la ceva greu de realizat, ce presupune multă muncă. Iar fericire spui când visul s-a împlint. Visurile aduc cu ele și o certitudine: aceea a unei împliniri în cazul în care ești perseverent și te "ții" de vis. 

Da, cred că visurile se pot împlini. Sunt sigură! Cu toții visăm și asta se vede în ochii fiecăruia. Știu cum este să aștepți un vis să devină realitate și știu și ce bucurie îți aduce împlinirea acestuia. În final, tu ca visător ajungi să vezi că este posibil, iar cei ce împărtășesc ajung să-i facă și pe alții să creadă în visurile lor.
 
Cineva va fi acolo să-i ajute pentru că și ei au fost ajutați cândva. Reușim cu ajutorul visurilor să fim într-un continuu câștig, indeferent de care parte ai fi - că visezi sau că îndeplinești!

3. Când spun libertate mă gândesc la un porumbel ce zboară!
 
Este ca și cum aș încerca să definesc normalitatea. Societatea ne învață cum un lucru este normal prin parametrii impuși ea, care din pacate trec peste individualitatea noastră și reușesc să ne limiteze. După care ajungi să îți construiești propriile tale bariere. Aici intervine libertatea. Termenul te face conștient de faptul că poți să treci de barierele societății și că ești liber să fii altfel, fără a fi ceva rău în asta. Ai descoperit și faptul că te poți supune de bună voie regulilor, în totală concordanță cu tine, și că asta ți-a făcut mult bine. În ambele cazuri, ești liber!
 
Ești liber când alegi să te supui unui program, când crezi în anumite regului și ești la fel de liber să decizi să nu le urmezi.

4. Recomand:
1. Kusadasi - pentru libertate, bazar, porumbei, Efes, Pumukkale.
2. Thailanda - pentru zâmbete. O destinație cu plaje superbe, oameni deschiși, Phi Phi, elefanți, temple.
3. Tunisia - pentru contrast. Nisip fin, mare străvezie, deșert, cămile, medina.
4. Myanmar - pentru mister. Plaja Ngapali, apus, locuri sacre - aceasta să fie ultima dintre țările sud-asiatice pentru că e cea mai frumoasă.
5. Laponia - pentru amintiri. Copilărie, zăpadă, Moș Crăciun, reni, sănii, aurora boreală.


Cristina Maier: CristinaMaier & Facebook Page


1. Călătoriile sunt elixirul de care sufletul meu are nevoie pentru a respira. Cu alte cuvinte, călătoria este experiența colorată de aventură, oameni, locuri, culturi și obiceiuri, care dă gust vieții și hrănește sufletul.

2. Nu doar cred, sunt convinsă că visele se pot împlini! Dar nu așa, din senin. Visele se împlinesc dacă muncești pentru îndeplinirea lor, cu pasiune, încredere, perseverență și multă transpirație! Dar la final, rezultatul îți dă o imensă satisfacție! Și nu te oprești! Treci la următorul, cu aceeași dăruire și cu încredere!

3. Libertatea este starea naturală a omului. Este combinația perfectă dintre dorință, speranță și savoare: să-ți dorești ceva, să speri că-l vei obține, să visezi la momentul în care-l vei obține și apoi să savurezi la maxim momentul în care l-ai obținut.

4. Lefkada, Grecia - plaja Porto Katsiki; Nessebar, Bulgaria - un oraș de poveste. O bucățică din Grecia uitată-n Bulgaria!


Adrian Eugen: Lost in nature & Facebook Page


1. Au devenit un stil de viață. Au devenit atât de dese escapadele din monotonia urbană, încât nu mă simt bine în pielea mea dacă nu plec pe undeva, oriunde.

2. Cu siguranță, nimnic nu este imposibil și mai ales nu trebuie niciodată să te lași influențat de nimeni și de nimic.

3. Momentul acela când timpul și spațiul nu mai există, ești împăcat cu tine și începi să te simți bine în pielea ta.

4. Optez mereu pentru o drumeție în natură. Așa că, indiferent de locație, Carpații sunt alegerea numărul unu în opinia mea.


Silvia Căpitanu: My Sea Shore & Facebook Page


1. Călătoriile... doar aud cuvântul și tresar de bucurie. Călătoriile sunt pentru mine crâmpeie de fericire, de viață, libertate, dragoste de oameni și locuri. Eu trăiesc ca să călătoresc și călătoresc ca să trăiesc.

2. Da. Visele se împlinesc. Visele acelea care vin din suflet și îți luminează fiecare dimineață.

3. Libertatea este unul dintre darurile cele mai de preț ale noastre, libertatea este viață, aer și fericire.

4. Algarve ( Portugalia); Cinque Terre( Italia); Cuba.


Andra Tomescu: Facebook Page


1. Călătoriile, fie ele scurte sau mai lungi, îmi oferă o senzație nemaipomenită de libertate. Simt că pot să fiu exact cine îmi doresc să fiu în acel moment. Călătoriile îmi oferă noutate, atât prin locuri, oameni, concepții și religii noi, cât și printr-o perspectivă nouă asupra mea în relație cu ele. Călătoriile sunt deja parte din mine, fiecare loc prin care am fost și-a pus amprenta asupra mea și a contribuit la cine sunt eu astăzi.

2. Da, visele se pot împlini. Majoritatea lucrurilor pe care mi le-am pus în cap și pe care mi le-am dorit cu adevărat s-au împlinit.

3. Libertatea înseamnă puterea de a gândi și a acționa după bunul plac, fără să te simți constrâns de ceva sau cineva.

4. Se spune că 2015 este anul schimbării și înnoirii, prin urmare aș recomanda destinații care ne provoacă și ne deschid ochii spre altceva: India, Peru și Maroc. 


Bogdan Budai: World Wide Hitchhiker & Facebook Page


1. Eu consider călătoriile una din cele mai bune metode de autocunoaștere. Pentru mine călătoritul este un mod de a descoperi lumea, culturi și oameni. Prin călătorit ajungi să îți distrugi prejudecăți și preconcepții. Călătoriile te ajută să fii mai deschis și astfel mai creativ. Prin călătorit ajungi să-ți explorezi anumite părți ale personalității și ale minții, pe care stând doar într-un loc nu ai fi avut șansa să le explorezi.

2. Desigur! Cred că visele se pot realiza prin multă muncă și cu un scop precis. Prin focusarea pe un anumit obiectiv, perseverență, dedicare și disciplină visele se pot împlini.

3. Pentru mine libertatea înseamnă capacitatea de a alege în cunoștință de cauză. Pentru mine informația și accesul la informație te fac liber, de aceea prefer să le vorbesc oamenilor despre cum se poate călători fără bani. Libertatea înseamnă creativitate, înseamnă lipsa regulilor sau a avea propriile reguli care te fac fericit. Libertate înseamnă fericire.

4. Sufletul, mintea și sinele lor.


Roxana Andreea Drăguş: RoxanaDragus.ro & Facebook Page


1. Călătoriile sunt unul din cele mai naturale moduri de a mă conecta cu mine însămi și cu o parte din Univers. Plec din punctul A în punctul B, neștiind ce se întâmplă pe drum. Mă las purtată de val. O întâlnire în gară ce mă învață despre cultura cehă. Un comportment în avion care îmi confirmă că bunul-simț există. O servire lipsită de amabilitate care îmi dă de gândit despre importanța educației în orice meserie. Toate aceste mici evenimente pe care le-am întâlnit în călătoriile mele n-ar fi însemnat nimic dacă n-aș fi avut ochii și inima larg deschise. 

Uneori reușesc, alteori sunt prinsă prea mult în lumea mea interioară. Când văd, simt, aud, gust, miros, simțurile se dezvoltă. Și eu, pic cu pic, devin mai conștientă de mine și de Universul în care trăiesc cu regulile, nevoile, visurile și poveștile noastre. Călătoriile în cele 20 de țări vizitate au avut un rol important în a observa și înțelege diferențele și asemănările între oameni, și odată înțelese, am devenit mai empatică, mai blândă și mai iubitoare pentru că am aflat că, în adâncul sufletului, toți căutăm aceleași lucruri. 

2. Sunt, printre altele, o idealistă. Îmi doresc să rămân așa pentru că visarea îmi dă încredere și putere în momente în care realitatea nu este așa cum mi-o doresc. 

Da. Visurile se pot îndeplini. În liceu am visat să ajung în anii de facultate sa fac parte dintr-un mediu în care să învăț despre comportamente umane în contexte practice și am fost expusă la organizații care m-au învățat despre comunicare, leadership, gândire pozitivă, strategie și multe altele. Am pus în practică în mandatele de conducere a două echipe și mi-a ieșit, cred eu, bine. Vis împlinit. Am visat să locuiesc în străinătate și am petrecut un an în Suedia, Austria și Cehia și de alte 7 luni sunt în Spania. Iar lista de visuri împlinite e mai lungă și mai colorată. 

Cred că orice se poate atâta timp cât se vrea din tot sufletul. Uneori rezultatul arată diferit de cel imaginat, dar esența este aceeași. Este în schimb nevoie de răbdare, credință, consecvență, rezistență și perseverență. De fiecare dată în proporții diferite. 

3. Libertatea este atunci când: 
- pot alege ce și cum vreau să fac un lucru 
- pot alege ce și cum să mă exprim 
- pot să mă mișc când vreau eu
- pot să îmi fac programul după propriile reguli, dorințe și priorități. 
- pot spune "nu, mulțumesc." 

4. Sunt atât de multe locuri minunate în lumea asta! Eu am vizitat doar o mică parte și din cele peste 30 de orașe internaționale, mi-au rămas la suflet: 

1. Amsterdam - pentru aerul magic al străzilor și bunul-gust remarcat în localuri, stilul vestimentar și decorațiunile interioare. 

2. Falun - un oras mic din nordul Suediei, în care oamenii trăiesc altfel. E un sentiment de unitate, în ciuda frigului și troienilor constante, atunci când oamenii zâmbesc cu ochii sufletului, fac jogging în jurul lacurilor și te salută când vă intersectați pe străzi. 

3. Veneția - pentru momentele în care vrei să te pierzi pe străduțe de poveste, cupluri îndrăgostite și artiști în devenire.


Maria Nicolau: My Exotic Dream & Facebook Page


1. Călătoriile însemnă un mod superior de a trăi. Înseamnă că mintea și sufletul meu trăiesc în prezent și asimilează trăiri și informații noi. Înseamnă fericirea provocată de toate aceste elemente noi.

2. Desigur, atâta timp cât crezi că le poți împlini și atâta timp cât faci ceva în acest sens. Nu trebuie doar să îți dorești și să aștepți.

3. Hmm, libertate înseamnă să faci ceea ce ai de făcut fără să te gândești: "oh, chiar trebuie să fac asta? Nu am nici un chef." Libertatea o ai atunci când trăiești din pasiune, atunci când faci totul pentru tine și cei dragi pentru că așa îți dorești, nu pentru că trebuie. Eu prin libertate înțeleg că muncesc 10 ore pe zi, dar muncesc pentru pasiunea mea, pentru visul meu și pentru realizarea lui.

4. Ca și pe blog-ul meu, eu nu pot recomanda decât ce am experimentat eu sau ce îmi doresc eu foarte mult. Dacă doriți ceva deosebit, vara aceasta puteți călători în Bali (este high season), în Thailanda dacă vă grăbiți puțin, sau la iarna, Mexic-ul se numără întotdeauna printre recomandările mele (în Riviera Maya).
 
Eu personal anul acesta voi merge în Bahamas, din nou în Bali și în India. Sper de asemenea să ajung în Maldive, dar trebuie să mai aștept până la iarnă. Sunt nenumărate  posibilități, ce vă pot recomanda însă este să căutați să aveți o experiență cu adevărat specială: vizitați, faceți activități noi, simțiți energia locului, nu stați în resort.Iar eu vă invit să-i urmăriți și să le citiți poveștile. Merită!


Ei au reușit. Și tu poți! Dacă vrei să îți împlinești visele, să călătorești, să scrii, să surprinzi lumina și iubirea din drumul tău, să înveți și să ajungi cât mai sus, atunci te aștept cu un super voucher. Scrie-mi un email la budeanu.ioana@gmail.com cu subiectul "Călător prin viață" și ai automat o reducere de 440 de lei la cursul de "Călător profesionist!". Să îți fie de folos! 

Voucherul este valabil în perioada 19-21 martie 2015! #happinessday


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...