Places of Bucharest (1)

Începând de astăzi, în fiecare săptămână îți voi prezenta locuri interesante din București, unde te poți distra, poți mânca ceva bun, poți bea o cafea sau un cocteil, poți învăța ceva sau poți avea diverse activități relaxante. Totul sub 100 de lei/persoană. În general, ies rar din casă, însă m-am obișnuit ca atunci când ies să o fac după un mic "program" inventat de mine. Identific locuri cu potențial și creez un traseu, o schiță, care ne poartă pe străzile Bucureștiului și prin cele mai frumoase locuri ale sale. De astăzi, te iau cu mine să explorăm orașul...


Places of Bucharest (1)


Astăzi vom vizita cafenele, baruri, dar și un muzeu. Este un program de după-amiază, acordă-i minim  3-4 ore. Mai jos vei găsi traseul, locurile mele preferate, dar și exemple din meniuri (testate!), astfel încât să păstrăm nota finală sub 100 lei. Enjoy!

1. Începem călătoria noastră prin București din Piața Romană, vis-a-vis de Teatrul Nottara, de pe strada George Enescu, exact în punctul în care se intersectează cu Mendeleev. O zonă boemă și interesantă, pe care îți recomand să o descoperi. Prima oprire: cafeneaua M60. 

Atmosfera este foarte relaxată, tipic newyorkeză, cu mese puține, fotolii, scaune confortabile și servire plăcută. Se laudă cu specialități din cafea, cu ceaiuri și sweet bites. Mie mi-a plăcut foarte mult latte-ul (10 lei), dar mai ales oamenii care vin acolo. Este un loc în care nu se fumează. 

Sursă: introdesign.ro


2. De la M60, după ce ai băut rapid o cafea bună,  faci doar câțiva pași pe strada George Enescu și ajungi în Journey. Este un pub cu tradiție în București, are mai multe încăperi spațioase, decorate în stiluri diferite, însă toate ne duc cu gândul la călătorii. Mie îmi place foarte mult terasa acoperită, este verde și boemă, are un aer minunat de vacanță. În Sky Dome, la etaj, se servește un prânz delicios în timpul săptămânii (luni-vineri, 12-16). Îți recomand să alegi meniul de 19 lei (fel principal + un alt fel la alegere) și ziua de miercuri (mâncare orientală). Te rog însă, lasă puțin loc pentru desert.

Sursa: journey-pub.ro


3. De la Journey Pub, mergi pe strada Nicolae Golescu și faci dreapta exact pe lângă Ateneu, pe strada Constatin Esarcu. Acolo vei găsi French Revolution sau cele mai interesante ecleruri din București. Poți alege preferatele tale din zece arome diferite. Mie mi-a plăcut cel mai mult eclerul cu fistic (11 lei). Ține cont de faptul că la French Revolution nu poți "staționa", spațiul este foarte mic, deci va trebui să te lingi pe degete în parc la Ateneu:))

Sursa: Twitter @frencheclairs


4. Dacă ai mâncat bine, ești îndulcit și te simți perfect, atunci ar fi cazul să mergem și la un muzeu. Peste drum de Ateneu, după cum bine știi, este Muzeul Național de Artă al României. De când nu ai mai intrat acolo? Program: miercuri-duminică (11-19), prețuri: 8-20 lei. Până pe 26 aprilie găsești în cadrul Galeriei de Artă Românească Modernă, o expoziție de acuarelă, desen și pastel, semnată Ștefan Luchian. Recomand. 

Sursa: Wikipedia


5. De la Muzeul de Artă traversezi, treci prin Piața Revoluției, treci de Memorialul Renașterii și, după câțiva pași, ajungi pe Strada Academiei. Faci stânga pe strada Ion Câmpineanu și te oprești la numărul 11. Stadio, restaurant cu Atrium, este un loc deosebit. Se află în interiorul clădirii Union și vei avea o perspectivă foarte interesantă. Merită încercat, nu-ți dau mai multe detalii. La Stadio poți să te oprești pentru o porție de cartofi prăjiți (sen-za-ți-o-nali!) - 10 lei și o bere rece sau o limonadă (10-15 lei). Tot acolo poți vedea un meci cu prietenii sau să testezi papanașii delicioși cu prietena ta cea mai bună. 

Sursa: Stadio.ro


6. Și ca să te mai plimbi puțin după atâtea bunătăți, îți recomand să te întorci pe Academiei (doi pași înapoi) și să mergi până la capătul străzii, unde se intersectează cu Doamnei, în spatele Băncii Naționale a României. Acolo faci dreapta pe Smârdan și ajungi imediat pe Lipscani. Din Lipscani faci stânga, mergi câțiva metri, faci prima la dreapta pe Șelari și apoi prima la stânga, pe Gabroveni. Aici, la numarul 6, te oprești să-ți tragi răsuflarea. Și da, să bei o bere sau un cocteil, pentru că meriți. Biutiful este unul dintre cele mai atractive baruri din Centrul Vechi, îți va plăcea cu siguranță. Prețurile sunt puțin peste medie, însă muzica și atmosfera vor compensa "deranjul". Recomand berea nefiltrată la draft, dar și limonada sau cocteilurile. (10-15 lei/băutură). 

Sursa: Biutiful.ro


Acesta este traseul pe care ți-l recomand astăzi. Poți să te distrezi și să descoperi în același timp orașul sau îți poți plimba prietenii din alte zone ale lumii. Te invit să folosești hashtag-ul #PlacesOfBucharest și să-mi recomanzi locurile tale preferate din Capitală, atât aici, în comentarii, cât și pe Facebook sau Instagram. Mulțumesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...