Places of Bucharest (3)

Mai sunt doar câteva zile până la 1 Mai, "marea noastră sărbătoare a muncii", pe care o petrecem uitând de toți și de toate, încercând să ne relaxăm, fugind la mare sau zăcând pe canapea, la televizor. Că doar este zi liberă... Unii dintre voi au adevărate tradiții legate de 1 Mai, alții - ca noi - nu fac distincția între această zi și oricare alta. Dar cum ar fi dacă de 1 Mai ai petrece timp de calitate, împreună cu prietenii, în Bucuresti, descoperindu-vă pe voi, punând întrebări, distrându-vă, făcând lucruri faine și cu sens? Iată propunerile mele...


#PlaceOfBucharest


1. Începem distracția de Ziua Muncii în Cișmigiu. Este unul dintre cele mai vechi și mai cochete parcuri ale Bucureștiului, este și aglomerat, și plin de viață, și îngrijit. Ce poți face aici, când ai fost prin Cișmigiu de un milion de ori? Ia-ți prietenii și mergeți la un picnic. Sunt zone din parc în care puteți sta pe iarbă și îți propun "străvechiul" joc: Adevăr și Provocare. Însă puțin diferit. Cum ar fi să nu te mai gândești la ce nu funcționează în viața ta acum și să faci un exercițiu de vizualizare? "Cum ar arată viața pe care ți-o dorești cu adevărat?" Roagă-ți prietenii să răspundă cât mai sincer, mai detaliat, mai nebunesc. Vă cunoașteți mai bine și obțineți ceva important: o relaxare "activă", o deschidere a tuturor posibilităților în fața voastră. Luați cu voi sandvișuri și un suc și veți avea parte de un picnic grozav. 


2. După un prânz minunat în parc, ieși din Cișmigiu pe Bulevardul Regina Elisabeta, și cum mergi spre Cercul Militar, faci prima la dreapta, peste bulevard, pe strada Actor Ion Brezoianu. Apoi mergi pe a doua stradă la stânga (Lipscani) și ajungi la Origo. Cred că toată lumea a auzit de celebra cafenea. Este un loc minunat de mers cu prietenii, au o masă mare afară, atmosferă faină și cafea bună, bună. Crede-mă: ai nevoie de cofeină pentru ce va urma!
Foto: origocoffee.ro


3. De la Origo, urcă pe Lipscani până în Calea Victoriei, unde faci stânga și cobori pe partea dreaptă. Treci de strada Stavropoleos, treci de Franceză și ajungi la străduța Ion Filitti. Este mică și înghesuită, însă ascunde... un mister. Oprește-te la nr. 6, urcă la etajul 4, apartamentul 14. Îți recomand totuși să faci o rezervare în prealabil! Aici se află Misterium 52Pentru prima dată în viața noastră, am testat săptămâna trecută celebrul joc "împânzit" în București: Escape Rooms. Am ales Misterium pentru locație, pentru camerele sale (Camera Artistului și Matrix), pentru interacțiunea perfectă cu Florin (cel care îl deține!) și pentru felul în care sunt prezentate camerele pe site. Să îți spun un secret: am lăsat și instinctul să-și facă treaba. 

Noi am fi vrut Matrix. Am fost sfătuiți să alegem Camera Artistului, mai ales că nu mai testasem niciodată un astfel de joc. Am ascultat cuminți și am pătruns într-un Univers fascinant. Camera este simplă, decorată elegant, și la prima vedere, cu puține detalii. Nu este tocmai așa. Eu nu am avut așteptări, mi-am lăsat mintea liberă, să se bucure de experiență. 

Ce să îți spun? Ai o oră la dispoziție să evadezi dintr-o cameră plină de indicii și puzzle-uri, să găsești o ieșire din situația dată. Pare un joc simplu? Nu este! Și nu ma refer la detalii și la complexitatea indiciilor. Ci la cum te simți. 

60 de minute au zburat fără să le simt. Am fost în afara timpului, am fost doar eu cu mintea mea, cu emoțiile, sentimentele, logica, percepția mea despre ce se poate sau nu. Despre ce există. Despre ce știi sau nu știi. Și da, a fost vorba și despre frică. Și despre succes. Și despre eșec. O gamă incredibilă de sentimente, care îți sunt livrate la comandă, într-un joc. Cel mai bun joc de care am avut parte vreodată. Îți testează limitele, umorul, entuziasmul, logica, detașarea. Și îți spun: când am deschis primul lacăt, totul în jurul meu a explodat. Am simțit că am descoperit o nouă lume și că nu mai există limite, pereți, bariere. Un Univers provocator, dar cu posibilități infinite! 


Îți recomand din tot sufletul să testezi Camera Artistului și să încerci să evadezi din ea, cu ajutorul prietenilor tăi. Ar fi bine veniți cel puțin 3-4 oameni! Rezervări poți face aici, iar dacă spui că vii din partea mea, ai 10% reducere.  

Și dacă te simți curajos, camera Matrix te așteaptă!


4. După o oră extrem de intensă, fă o plimbare pe jos cu prietenii tăi și povestiți despre joc. Cum v-a făcut să vă simțiți, ce emoții ați încercat, ce ați descoperit despre voi. Din Calea Victoriei faci stânga pe Splai, traversezi Piața Unirii și mergi pe linia tramvaiului 32 o stație. Apoi faci stânga pe 11 Iunie și în 10 minute ajungi în Club Fabrica. 

Este unul dintre locurile mele preferate din București, un loc în care mă simt acasă. Fără pretenții, cu mâncare excelentă, prețuri decente, lume faină, muzică bună și servire rapidă. Îți recomand să îți duci prietenii în Fabrica pentru o pizza sau o porție de Pui Dracula și, bineînțeles, pentru o bere rece. Și, dacă întârzii puțin pe terasă, s-ar putea să ai parte și de un concert rock. 

Foto: orasulminunilor.ro


Cred că este un program foarte bun pentru 1 Mai. Este distractiv și provocator. Inveți ceva. Câștigi ceva. Te cunoști mai bine și te relaxezi cu prietenii. Îți doresc o zi perfectă, așa cum visezi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...