Places of Bucharest (4)

Astăzi te invit să petreci un weekend de vis în București, să te plimbi, să înveți câte ceva despre oraș și să guști cele mai interesante preparate. Dacă faci traseul într-o zi, ai nevoie de cel puțin 5 ore. Dacă îl faci pe parcursul unui weekend, atunci îți poți lua tot timpul din lume doar pentru tine. În funcție de alegerile din meniuri, am calculat un preț mediu de 100-130 lei/persoană. Să mergem, zic :)


Places of Bucharest (4)


1. Începem aventura în Centrul Vechi, pe strada Franceză 38, la Cremeria Emilia. Este un spațiu aerisit, nou în Capitală, unde poți gusta cea mai bună înghețată din București. Te invit să comanzi un espresso și două cupe de înghețată pe gustul tău, ca să ai energie pentru călătoria de astăzi. Pe mine m-a impresionat foarte mult calitatea produselor de aici, iar dacă ți se par prețurile puțin cam mari, să știi că merită. Garantat!2. Cum ieși de la Cremeria Emilia, pe Franceză, faci stânga și ajungi în Calea Victoriei. Te invit să te plimbi și să admiri clădirile istorice, să citești trecutul pe ziduri, să surprinzi 'noul', să vezi toate transformările din ultimii ani. După aproximativ 20 de minute de plimbare (și 1.9 km), vei ajunge la Palatul Știrbei. Palatul a fost construit în anul 1835 de arhitectul Michel Sanjouand, la cerința lui Barbu Dimitrie Știrbei, mare logofăt în acea perioadă, care își dorea o reședință domnească demnă de statutul său.

Palatul Știrbei era cunoscut ca locul de întâlnire al societății high-class din București și al balurilor date în cinstea unor personalități precum prințul Albert, fratele regelui Frederic Wilhelm al IV-lea al Prusiei.

În acest moment, în spatele Palatului Știrbei, funcționează Grădina Eden, un loc deosebit și plin de viață. Trebuie neapărat să mergi la Eden! Un frappe sau o bere belgiană savurate într-un hamac te vor relaxa și pregăti pentru restul traseului. 3. Mergi pe Calea Victoriei până în Piața Victoriei, traversează și ajungi la Muzeul Țăranului Român, de pe bulevardul Kiseleff. Muzeul nu mi se pare foarte interesant, însă îți recomand expoziția cu vânzare. Terasa Clubul Țăranului este foarte potrivită pentru un popas. Comandă platoul Gustare Câmpenească pentru două persoane și un fresh de portocale. Este umbră, liniște și te vei relaxa cu siguranță. Pentru că de abia ne-am încălzit:)4. Îți recomand să te plimbi pe bulevardul Kiseleff, este una dintre cele mai romantice și mai frumoase zone din București. Vegetația bogată, liniștea și atmosfera vintage te vor impresiona. Ai de mers cam jumătate de oră, însă nu te vei plictisi. În zonă sunt reședințele ambasadorilor, ambasadele, Arcul de Triumf și Federația Română de Rugby. Pe partea dreaptă vei găsi intrarea în Parcul Herăstrău și în Muzeul Satului, unul dintre cele mai frumoase din România și din lume. Ți-l recomand cu drag, chiar dacă l-ai mai vizitat de câteva ori.  

Sursă: welcome2romania


5. După ce te-ai plimbat printre casele superbe din Muzeul Satului, ieși direct în Herăstrău, pe Poarta Miorița. Acolo este și debarcaderul. Cumpără-ți un bilet de transport cu barca pe celălalt mal și hai să luăm prânzul. După atâta plimbare, merităm!

Pe malul lacului sunt o mulțime de terase, însă mergi puțin mai sus pe alee și vei găsi The Embassy Park, unde poți să comanzi piept de pui exotic cu orez sălbatic. Sunt minunate! 

Sursă: bucuresti2015.blogspot.com


6. După un prânz relaxant, traversează din nou lacul (da, mie îmi place mult să mă plimb cu barca:) și urcă pe lângă Hard Rock Cafe, către Piața Presei Libere. Traversează bulevardul și, în dreapta Hotelului Pullman, vei vedea Turnurile City Gate. În primul, la ultimul etaj, te invit la un desert fabulos, cu vedere la București. 18 Lounge este un restaurant cool, cu geamuri spre Kiseleff și împrejurimi. Îți recomand să încerci orice desert au în meniu, toate sunt foarte bune. Eu am testat înghețata în 3 culori cu mentă și fructe, cheescake-ul cu zmeură, dar și prăjitura cu mango. 

Sursă: 18lounge.ro
Sursă:18lounge.ro
  
Sfat: programează-ți în așa fel acest traseu, încât să ajungi în 18 Lounge la apus. Vei vedea de ce.

Sper să îți placă traseul pe care ti-l recomand săptămâna aceasta! Drumuri frumoase și senine!

Iar dacă vrei să faci și tu astfel de explorări urbane și nu numai, în România și în afară, te învăț cum să călătorești mai des și cum să câștigi bani din asta. Astăzi este ultima zi în care mai poți profita de o super ofertă. Iată detalii aici!

http://www.ioanabudeanu.com/p/cum-sa-devii-calator-profesionist.html 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...