Călătorie în țara sfântă

Visezi de mult să vizitezi țara sfântă, să te bucuri de pământuri uimitoare și să fii acolo unde lumea și-a scris o pagină importantă din istoria sa? Te invit într-o călătorie care te va afecta profund! Vei înțelege miracolul, iubirea, patima, aventura și evenimentele la un alt nivel. Ierusalimul, orașul-miracol, se află între Mediterana și Marea Moartă și este una dintre cele mai vechi așezări ale lumii, fiind considerat sfânt de trei religii - iudaism, creștinism și islam. Iată o călătorie pe care trebuie să o faci măcar o dată în viață...


La sfârșitul lui octombrie, când vremea este blândă și perfectă pentru călătorii, te invit într-o aventură de neuitat. Iată ce traseu îți propun:

ZIUA 1 : BUCUREŞTI – TEL AVIV - HAIFA - MUNTELE TABOR – CANA

Dimineața ne întâlnim la aeroportul Otopeni cu însoțitorul de grup. Plecăm spre Tel Aviv!

Aeroportul Ben Gurion, ora 08.35. Pornim spre Nordul țării. La Haifa admirăm Grădinile Suspendate ale Templului Bahai și vizităm Mănăstirea “Stella Maris”, unde se află peștera Sf. Ilie Tezviteanul.

Urcăm apoi pe Muntele Tabor și ne închinăm la biserica unde s-a petrecut Schimbarea la Față a Mântuitorului. Ne îndreptăm către Satul Cana, la biserica ridicată pe locul unde Iisus a făcut primul miracol al transformării apei în vin.

După-amiază vizităm Biserica Ortodoxa Sf. Gavril din Nazaret - orașul în care Maica Domnului a primit vestea nașterii Pruncului Sfânt. Cină și cazare în Nazareth.ZIUA 2: MAREA GALILEEI

Dimineața devreme plecăm spre Marea Galileei. Mergem la Capernaum, unde vizităm Sinagoga, ruinele satului vechi de peste 2000 de ani și casa Sf. Petru. Mergem și la Tabgha, locul înmulțirii pâinilor și peștilor.

Vizităm apoi Biserica de pe Muntele Fericirilor și putem face o plimbare pe Marea Galileei, cu o copie a corăbiilor de pe vremea lui Iisus. Luăm prânzul la un restaurant din zonă, unde se va servi Peștele Sfântul Petru. Seara plecăm la Bethlehem pentru cină și cazare.ZIUA 3: BETHLEHEM

Vizităm Biserica Ortodoxă ridicată pe locul unde s-a născut Iisus Hristos, locul ieslei și Biserica Catolică Sfânta Ecaterina, Mănăstirea Sfântul Theodosie și Biserica Câmpul Pastorilor. Putem merge și în Deșertul Iudeei, la Mănăstirea Sfântul Sava, iar apoi luam cina în Bethlehem.ZIUA 4 : IERUSALIM – MUNTELE MĂSLINILOR - MUNTELE SION - DRUMUL CRUCII

Dimineața mergem pe Muntele Măslinilor și vizităm Mănăstirea Ortodoxă Rusa Eleona a Înălțării și Biserica Aflării Capului Sf. Ioan Botezătorul; apoi coborâm până la Biserica Tatăl Nostru, unde Iisus i-a învățat pe apostoli cum să se roage, și la Biserica Dominus Flevit, unde Mântuitorul a plâns, prevestind căderea Ierusalimului. Vizităm apoi Grădina Getsimani, Biserica Națiunilor și Biserica Ortodoxă ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului.

La prânz, urcăm pe Muntele Sionului la Foișorul Cinei celei de Taină, la Mormântul Regelui David, la Biserica Adormirea Maicii Domnului Catolică și la Zidul Plângerii.

După-amiază, intrăm în Cetatea Ierusalimului și parcurgem pe jos Via Dolorosa cu cele 14 opriri ale lui Iisus de pe Drumul Crucii, culminând cu Biserica Învierii, Mormântului Sfânt, Golgota și Piatra Miruirii. ZIUA 5 : HOZEVA – IERIHON – MAREA MOARTĂ

Dimineața vom coborî în Valea Hozeva pentru vizitarea Mănăstirii Sf. Gheorghe, cu peștera Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul și moaștele Cuviosului Ioan de la Neamt – Hozevitul sau Romanul. Apoi mergem în Ierihon, la Biserica Dudul lui Zaheu și la Așezământul Romanesc.

Luăm masa de prânz într-un restaurant local, iar după-amiază mergem la Râul Iordan, locul original al Botezului Mântuitorului.

Apoi avem timp liber pentru relaxare la Marea Moartă și ne întoarcem la Bethlehem. ZIUA 6: EIN KAREM – TEL AVIV - BUCUREȘTI

Dimineața vizităm Ein Karem, patria Sf. Ioan Botezătorul, mergem la Fântâna Fecioarei Maria și la Biserica nașterii Sfântului. Plecăm apoi spre Tel Aviv, unde avem câteva ore libere să ne bucurăm de oraș. Seara târziu, zburăm spre București.Date tehnice:

Data plecării:  23 octombrie 2015

Prețul acestei călătorii este de 280 euro (se plătesc în avans) + 390 $/ persoană (hoteluri și vizitele de pe traseu). În acest preț sunt inlcuse: zborurile, transportul local, cazarea, demipensiune, vizitele menționate mai sus, intrările la obiective, asistența turistică). 

Prețul nu include: taxele de aeroport (60 euro), asigurarea medicală, transportul spre București dacă ești din altă localitate, excursiile opționale și băuturile de la cină. 

Grupul călător este format din minim 45 de persoane. 

Pentru înscriere ai nevoie de: copie după pașaport - valabil minim 6 luni de la data plecării și după cartea de identitate sau buletin/ contract de prestări servicii turistice încheiat cu Asociația Creștină. 

Acest program este oferit de Asociația  Culturală Creștin - Ortodoxă “Sfinții Împărați Constantin și Elena”.
 
Date de contact:

Tel: 0748.015.239
0724.225.825
0765.824.747

Te invit cu mare drag în această minunată călătorie!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...