Places of Bucharest (5)

Am o prietenă bună în Hong Kong (pe care am cunoscut-o în Kuala Lumpur, la rând la viza de Thai – I know, crazy!), care mi-a tot scris în ultimii ani și și-a dorit foarte mult să viziteze Bucureștiul. Acum visul ei s-a împlinit și de abia aștept să-i prezint orașul. Și pentru că îmi ador meseria, m-am gândit să fac publice traseul și ideile mele, poate te inspiri când vin prietenii tăi în vizită. Iată ce mi-am propus…


1. Dacă drumul de la aeroport este asigurat, pentru că merg eu să o întâmpin, cu alegerea cazării a fost o mică problemă. Bee, prietena mea, nu a vrut să stea la hotel, pentru că se plictisește 10 zile – sau cel puțin așa mi-a spus mie. Așa că i-am căutat o locuință unde să se simtă ca acasă, să fie într-o zonă centrală, cu multă lumină, liniște și să fie frumos amenajată. Am găsit o garsonieră de închiriat la un preț excelent. Se află în Uptown Residence, zona Delea Veche. Mi-e mi-au plăcut mult culorile, eleganța, funcționalitatea acestei garsoniere. Are absolut de toate acolo: birou, bucătărie, pat confortabil, baie, mașină de spălat, wi-fi, tv. Plus un preț minunat, 39 euro/noapte, pentru că stă 10 zile. De abia aștept să-i gătesc ceva bun lui Bee, în noua ei locuință provizorie. Ce spui, am făcut o alegere bună? Eu sper să-i placă!2. Bee este o mare gurmandă și o voi duce în prima zi exact vis-a-vis de garsonieră, la Trattoria Il Calcio, unul dintre restaurantele mele preferate din București. GRIGLIATA “IL CALCIO” este preparatul pe care îl comand de fiecare dată (file porc, file de vită la grătar cu ciuperci în sos de vin, sos de smântână, muștar și praz). 3. Într-una din zile, o voi duce pe Bee la plimbare, pe jos, pe strada Popa Nan până în Pache Protopopescu, apoi trecem de Piața Izvorul Rece, unde vreau să-i prezint Biserica Olari. De acolo mergem în Cartierul Armenesc și ne oprim la cină la Orașul Interzis, cel mai bun restaurant chinezesc din Capitală, și apoi la Ceai la Metoc, pe Popa Rusu, o grădină secretă, senzațională. Dacă nu ai ajuns până acum, îți recomand cu drag. 
Foto: floripacea.files.wordpress.com

4. Mâine, 4 iunie, vom merge în Parcul Carol, unde – la Arenele Romane – vor concerta One Republic. Știu că nu mai sunt bilete, dar încă am sperante. Evident, după un picnic în Carol, pe insulă, vom merge în Fabrica să bem o bere bună. Românească. 


5. Apoi aș vrea s-o plimb pe Bee în zona lacurilor din București. Începem cu Herăstrăul și Muzeul Satului, trecem pe la Promenada, luăm o  pauză de piscină la Pescariu și mâncăm la Sofa, un restaurant pe care de abia aștept să-l testez, știind că Anne Ampawan de la Kunnai este responsabilă pentru minunile de acolo. 

 
6. Bineînțeles, o voi duce și în Centrul Vechi, în toate barurile și cluburile alese de ea,  însă în mod special ne vom opri Origo, La 100 de beri, la Biutiful și la The Embassy Hanul cu tei. 

 
7. Dintre atracțiile Capitalei, m-aș opri la Casa Poporului – pe care nu are cum să o rateze, nici dacă ar vrea, la Muzeul de Artă al României și la Muzeul Satului. Nu suntem mari fane ale muzeelor! Însă o voi duce în Carol, Cișmigiu, Herăstrău și Verdi. Îi voi arăta biserici vechi și extraordinar de frumoase, pe care eu le iubesc. O voi duce la Atelier Florăria Iris și la Concept Store Mega Image (nah, suntem îndrăgostite de locurile interesante și de lucrurile făcute cu pasiune). Vom merge la brunch la Intercontinental. La concerte live și în multe piețe pline cu fructe, legume și flori. Și neapărat ne vom “da” cu autobuzul turistic suspendat. Pentru că ne place! 
Cam astea sunt surprizele pe care i le-am pregătit prietenei mele. Dacă ai sfaturi și recomandări, aștept cu mare drag comentariul tău. Bineînțeles, ne vom lăsa duse de val și vom improviza foarte mult.

Pentru mai multe idei și fotografii, te invit să ne urmărești pe Instagram!Un comentariu:

  1. Ca muzeu, as recomanda Muzeul Militar, in locul celui de arta. Ca parc, neaparat Icoanei plus Ioanid. Alte sugestii ar fi: Zoo, Botanica, parcul si Palatul de la Mogosoaia, Complexul Comana.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...