Unde mergem pe litoral vara asta

După cum bine știi, de vreo două săptămâni suntem pe drumurile României, pentru a ne promova țara în presa internațională și nu numai. Însă nu aveam cum să refuz invitația în infotrip-ul Litoralul Verde, care promitea o experiență de neuitat în sudul litoralului românesc. Astfel, am întrerupt puțin drumurile prin Maramureș și Transilvania și am luat calea sudului, către stațiunile de la Marea Neagră. Prima impresie: nimic nu s-a schimbat! A doua impresie: este loc și de mai bine. A treia impresie: ne-am super distrat și am descoperit pentru tine câteva locuri minunate, pe care ți le recomand din suflet. Iată povestea...


Ani și ani la rând am fost cu părinții mei la mare, cu bilete luate prin sindicat, cum era pe vremuri. Am învățat stațiunile din sud pe de rost, m-am simțit bine acolo și am ceva amintiri. După vreo 10 ani, am adăugat două vacanțe romantice tot în sud, iar pachetul meu de aduceri aminte a fost păstrat cu sfințenie. 

Apoi au urmat anii "furioși" de călătorii în afara țării, însă de fiecare dată ne făceam timp și pentru câteva zile pe litoralul românesc, în Constanța (unde am câțiva prieteni foarte buni) și în Mamaia (unde lumea consideră că ar fi "miezul"). 

Iată că după alți 10 ani, am revenit în sud și ne-am bucurat de vreme bună, de vântul și mirosul sărat al mării, de vederi frumoase, de amintiri dulci, de oameni creativi, de povești, de locuri care habar nu aveam că există la noi. Mirare? După ce am văzut prin țară - NU. Bucurie? Imensă! 

Dacă vrei și tu să mergi la mare, la noi, în România, îți recomand din suflet să treci peste orice povești din trecut, peste cârcoteli și credințe învechite ("las' că merg cu banii aia în Grecia!" - na, că acum e mai dificil!) și să faci o încercare. N-o să-ți pară rău!Iată unde îți recomand să te cazezi în sudul litorulului românesc:

1. Complex Steaua de Mare, Eforie Nord - are 3 stele, este format din 2 hoteluri foarte înalte (Delfinul și Meduza), câteva apartamente de lux și o vilă. Are pisicine, bar pe acoperiș, restaurante, plajă cu șezlonguri. 

Noi am stat într-un apartament la etajul 1, cu vedere laterală spre mare (ah, ce mult mi-a plăcut să stresez oamenii cu emails la 5 dimineața, în timp ce admiram răsăritul pe mare!). Masa este de tip bufet - all inclusive. 

Părți bune: este foarte curat, foarte spațios, child friendly, mâncarea este bună, proaspătă, ai cam tot ce îți dorești la dispoziție, personalul este foarte amabil. 

Părți mai puțin bune: totul se închide la 10 seara (dar tot am descoperit niște bere bună și rece la barul hotelului - pentru că mă pricep!), plaja este destul de îngustă (asta nu e vina investitorului:)), poate fi destul de aglomerat și am identificat un miros în cameră venit direct din amintirile mele din anii '90. 

Totul este nou, curat și complet refăcut (baie, bideu, termopane, așternuturi impecabile, lifturi moderne, servire fără greș). Nu-ți dau prețuri aici, însă te invit pe site-ul lor: Complex Steaua de Mare.2. Hotel Turquoise, Venus - are 4 stele și este nou-nouț. Atât de nou pe cât poate fi un hotel ce se deschide abia săptămâna asta! Arată absolut spectaculos, este elegant, are o adevărată poveste în spate, iar oamenii sunt pasionați și foarte dornici să te facă să te simți ca-n rai. Ce să mai spun? Piscină infinity, plajă la câțiva metri, culori vii, decor luxury, accesorii elegante, tot ce ai nevoie ca să te simți răsfățat pe litoralul românesc. 

Voi reveni cu povești de la Turquoise, însă până atunci aici găsești datele de contact. 
3. Hotelul Inter Venus - are 5 stele și, din punctul meu de vedere, este unul dintre cele mai frumoase pe care le-am văzut pe litoral. Un minus ar fi doar că... prea se vede marea din orice cameră:)) Orice cârcotaș va amuți când va vedea cum arată Inter! Garantat. 

Dacă vrei o vacanță romantică (poate o cerere în căsătorie?!), o vacanță relaxantă, de lux, unde să fii tratat ca un rege, Inter Venus este alegerea perfectă. Detalii aici

Acum știu că mori de nerăbdare să afli pe unde am mai umblat noi pe litoral. Mai jos vei afla recomandările mele (pe bune!):

- Hotel Ammon Venus - piscină faină, camere ok, cazarea începe de la ora 18 (hmmm!). - Blaxy Premium Resort - un subiect care pe mine nu mă interesează, însă tu poate te întrebi cum poți investi într-o vacanță pe viață pe litoral.

- Hotel Complex Turistic Lacul Racilor Neptun - aici trebuie să-mi cer scuze. Eram atât de adâncită în conversațiile cu prietenii mei, încât nu am observat decât un lac, trandafiri superbi, fete frumoase și o zonă liniștită. De asta am și fost absorbită de propriile mele cuvinte:)) - Paradise Land - locul unde ne-am petrecut jumătate de zi - eu cu privitul, Vlad și ceilalți cu... monkey business. S-au cățărat în copaci, s-au distrat, s-au energizat, de zici că băuseră 10 cafele. Este prima dată când merg într-un astfel de parc și pot să-ți spun că m-a impresionat. Locul în sine, oamenii pasionați care l-au ridicat de la zero, bucuria copiilor și tinerilor care merg acolo, energia pozitivă pe care o transmite. Îl recomand din suflet! Am filmat, revin cu detalii. - Cel mai tare moment din toată excursia: plimbarea pe mare cu velierul. Deocamdată nu îți spun mai multe, voi dedica un articol special acestei activități, care mi-a adus lacrimi de fericire în ochi și mare, mare bucurie în suflet. Detalii aici- Cină la Clos des Colombes - podgorie, cramă, restaurant și hotel - totul realizat cu o pasiune greu de egalat. Mi-au plăcut mult seara petrecută aici, doamna de poveste care a creat tot acest concept, dar și mâncarea. Detalii aici
- Am ajuns și în Eforie Aqua Park, despre care îți pot spune că este o mare de zgomote și agitație. Pe noi nu ne impresionează acest gen de distracție absolut deloc. Însă oamenii sunt primitori și au cel mai bun ananas din lume. Dacă te interesează, aici ai detalii.

Cam asta am făcut noi pe litoral în două zile și jumătate. Bine, și berile de pe plajă, de la ora 22, însă de astea să nu spui la nimeni...

Distracție? Cât cuprinde (dacă mergi cu gașca). Romantism? O, da! (există locuri foarte potrivite pentru o mini vacanță în doi). Marea? Curată, veche, nouă. Terapie! Hoteluri noi? Hmm, nu prea. Însă foarte multe sunt refăcute 100%. Și merită! Recomand litoralul românesc? Din toată inima!

Infotrip-ul nostru a fost organizat de #ANAT și se numește #LitoralulVerde. Te invit să urmărești aceste hashtags pe Facebook, Twitter și Instagram, ca să vezi ce au scris și colegii mei. Mulțumesc! 

Un comentariu:

  1. Vara asta vom merge la Euforie Nord, pe litoralul romanesc, cel mai minunat loc!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...