Orașele bucuriei

Mereu îmi trăiesc orașele cu bucurie. Trei continente, ani întregi de drumuri, aventuri, emoții, descoperiri, plecări în grabă, nostalgii și tot nu mă satur să aterizez în dimineți răcoroase în orașele pe care le-am visat zile în șir. Ador orașele, îmi plac mult de tot cele pe verticală, dar și cele mai sfioase, cu secrete bine păzite. Nu mă dau în vânt după comunități mici și închise, ci după diversitate, după culturi diferite, după spațiu, după libertate și cât mai mulți oameni cu povești frumoase și locuri pe care să le descopăr cu harta în mână. Iată ce mi-a plăcut, ce aș vrea să văd...

Dacă mă întrebi care sunt orașele mele preferate, îți spun că am văzut prea puține, iar că de unele pe care nu le-am cunoscut încă, mi-e dor, de parcă aș ști cum e viața acolo. Ceva invizibil mă atrage spre ele. Dar am să încerc să fac un top cu orașele de care m-am îndrăgostit și pe care le port în suflet:

10. Napoli - pentru pizza și gelato și pentru că ești într-o oră la Sorrento. 


9. Puerto de la Cruz - pentru valuri, vise și vânt.


8. Marrakech - pentru grădinile de vis ale lui Yves Saint Laurent, pentru oameni, pentru piața arsă de soare în care Africa își șoptește chemarea.


7. Tarragona - pentru stânca noastră de deasupra Mediteranei, unde ne-am promis că vom trăi veșnic lângă mare.


6. Lisabona - pentru aerul elegant, pentru Pasteis de Nata, pentru grădinile suspendate. 


5. Bangkok - pentru cele mai frumoase femei din lume, pentru piețe, pentru ananas, pentru forfotă, pentru orezul cu pui și susan, pentru hoteluri.


4. Santa Cruz de Tenerife - pentru că mă simt acasă, pentru cel mai frumos parc din lume.


3. Kuala Lumpur - pentru clădiri, pentru mâncare, pentru oameni, pentru turnuri și parcuri, pentru străzile aglomerate, pentru barurile la înălțime, pentru bucurie.


2. Amsterdam - pentru pasiunea și entuziasmul pe care le simt doar când mă gândesc la acest oraș, pentru una dintre cele mai fericite zile din viața mea, pentru canale și bărci, pentru bere, pentru flori, pentru hoteluri, pentru casele pe apă, pentru spirit, pentru Cartierul Roșu, pentru gară, pentru plăcinta cu mere, pentru lux, pentru liniște, pentru oamenii foarte frumoși. 


1. București - pentru că aici s-au scris visele mele, pentru fiecare stradă, pentru Carol, pentru Calea Victoriei, pentru hoteluri, pentru baruri, pentru Centrul Vechi, pentru cartiere, pentru biserici, pentru fântâni, pentru iubire, pentru familie, pentru amintiri. 


Mi-au plăcut și altele (cum ar fi Parisul sau Portimao), însă nu atât încât să ajungă în top 10. Toate așezările urbane mă fascinează și aș vrea să trăiesc zece vieți ca să le văd pe toate. Slowly. 

Visez dezlănțuit la Budapesta și Singapore, la Malaga și Los Angeles, la Hanoi și Londra, la Sydney și Nairobi, la Palermo și Bruges, la Dublin și San Francisco, la New Orleans și Havana, la Santiago și New York. Ah, cred că nu m-aș opri niciodată, așa cum nu m-aș opri din scris, din învățat, din citit poveștile oamenilor, din a tânji după toate plajele și insulele lumii. 


Însă Bucureștiul și Amsterdamul ocupă locuri esențiale în inima mea. În unul am creat, am învățat și iubit, în celălalt am sărbătorit reușitele. În București am un loc special, așa cum ți-am povestit aici, în care totul devine ușor, frumos și limpede. Iar când am auzit de campania Open Your City, am știut că mi se potrivește perfect. 

Am mers prin București, am făcut poze pentru aplicație, am participat la întâlnirea organizată de Heineken și m-am bucurat de fiecare clipă, dar mai ales de fotografiile celor care au devenit ambasadori ai orașelor României și s-au înscris în această campanie. Datorită acestor oameni am descoperit și eu locuri noi în oraș, pe care am dat fuga să le văd "pe viu" și să mă bucur de ele. 

Cred că așa se face o campanie cu adevărat reușită: cu oameni, pentru oameni. Cu locuri de suflet, cu emoții, cu implicare. Și da, cu o bere bună:)

Sunt onorată că am fost City Insider în campania Open Your City și chiar dacă aceasta s-a terminat, eu tot îmi mai încerc norocul cu sticlele alea verzi pe care scrie Ho Chi Minh, Sydney sau Rio. Mulțumesc, Heineken! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...