Viața ca un joc. Dorințe împlinite. 10 lucruri care mă inspiră!

În ultimii doi ani s-au întâmplat foarte multe lucruri în viața mea, multe transformări. Mi-am dorit enorm o schimbare și aceasta nu a întârziat să apară. Uneori a fost dureroasă, chinuitoare și grea, pentru că m-am opus fără să-mi dau seama. Uneori mi-a fost frică de-a binelea. Alteori totul a decurs ușor și frumos, iar lucrurile au evoluat de la sine. Am absorbit sute de cărți, de cursuri, de bloguri, am învățat și dau mai departe. Iată mai jos câteva observații și lucrurile care pe mine m-au ajutat să trec peste perioadele mai grele...


Dacă cineva îmi cere un sfat despre ce și cum ar putea să facă să îi fie mai ușor, să își schimbe viața, să evolueze, să găsească un nou drum, practic am un singur răspuns: găsește cel mai bun sentiment pe care îl poți avea acum și ține-te de el! Asta este esența. Suntem aici ca să ne distrăm, ca să ne fie bine și ușor. Nimic din ce faci nu trebuie să fie complicat și dureros. Și nu trebuie să muncești din greu ca să obții ce-ți dorești. Însă da, trebuie să acționezi. Acțiunea este însă inspirată și urmează după ce deja te simți bine cu tine, nu înainte. 

Deci cel mai bun sfat pe care pot să-l dau este următorul: 

1. identifică ce îți dorești (poate fi un lucru, o experiență, o schimbare, orice); 

2. ce sentiment îți dă acest lucru, cum te face să te simți? (liber, entuziast, fericit, bucuros, puternic). Găsește exact acel feeling pe care vrei să-l simți și pe care crezi că lucrul respectiv îl va aduce în viața ta. 

3. recreează acest sentiment cât de bine poți, cu ce ai acum la îndemână (o amintire, imaginație, viziune etc); 

4. când vei reuși să simți cu adevărat, să fii pe aceeași lungime de undă cu acel sentiment, totul se va întâmpla cu ușurință în viața ta: vor apărea semne, vei acționa inspirat, lucrurile pe care le dorești vor veni în realitatea ta (poate chiar mai frumos decât te aștepți). 

Când te afli la punctul 3, este foarte posibil să apară sentimente negative, îndoială, tristețe, nerăbdare, gânduri care nu-ți sunt de folos. Lasă-le să fie! Simte-le. Fii sincer cu tine. Nu este nimic rău în asta, dimpotrivă. Înseamnă că ești pe drumul cel bun și că mergi în direcția viselor tale. 

Când îți dai voie să simți emoția negativă care a apărut parcă din senin, când o conștientizezi, îți dai seama că este de cele mai multe ori absurdă, că ai niște puncte de vedere care nu-ți mai sunt de folos și pe care le poți înlocui cu altele, mai actuale, mai bune pentru tine. 

Pare prea simplu? Așa și trebuie să fie...Hai să-ți dau un exemplu concret: 

- vreau să-mi lansez un nou business. Acest lucru mă face să mă simt liberă, independentă, entuziastă, fericită, puternică, să dansez de bucurie. Sentimentul dominant este cel de libertate totală. 

- Ok. Când m-am simțit liberă în viața mea și ce altceva mă face să mă simt așa? Când am călătorit (momente exacte din timp!), când am primit anumite contracte, când a plouat într-o zi în Tenerife etc, etc. Toate astea le las să curgă spre mine, mă bucur de ele, mă simt exact așa cum vreau: liberă, puternică, bucuroasă. 

- Recreez aceste sentimente cât de des pot și, în rest, las totul să fie liniștit și am încredere.

- La un moment dat însă, încep să apară întrebări: dar dacă nu sunt suficient de bună, dar dacă nu voi vinde nimic, ce au alții și n-am eu etc. Iau fiecare punct de vedere în parte și îl contrazic, îmi dau seama că sunt absurde și le înlocuiesc cu alte puncte de vedere mai bune pentru mine acum: știu să vând, sunt la fel de bună ca și cei mai buni, am tot ce am nevoie acum, am mai mult decât suficient. 

- Și continui să mă concentrez pe sentimentul de libertate, de putere, de entuziasm și bucurie. După câteva zile, încep să vină idei. Le ascult, sunt precursorii dorinței mele împlinite. Însă nu mă arunc să le urmez. Le las să fie, sunt bucuroasă că vin, mă fac să mă simt bine, deci mă concentrez pe ce vreau și nu pe ce nu vreau să se întâmple în viața mea.  

- La un moment dat, o idee anume prinde contur atât de rapid și de frumos, încât îmi este foarte ușor să o pun în practică. Și totul decurge lin, ușor, minunat. Rezultate? Garantate. 

Ideea este următoarea: mai întâi simți esența lucrului pe care il dorești, apoi primești ceva și mai bun decât crezi tu că vrei. 

Nici măcar nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, ci doar să încerci. NU trebuie să fie greu. Let it be! Let it flow! Iar în drumul tău, dacă ai nevoie de inspirație, iată mai jos câteva lucruri care pe mine m-au ajutat mult de tot:

1. Deliberate Receiving - unul dintre cele mai bune site-uri despre viață, dorințe, bucurie și vise împlinite. Melody are și videoclipuri, o carte nou nouță, dar și mini programe (10$) care ajută!

2. Videoclipurile lui Jason Silva - este senzațional și, mai ales, are o vibrație foarte înaltă. Când îl asculți, te ridică la cel mai înalt nivel la care ai tu acces, adică te face să te simți bine. 

3. Videoclipul acesta. Tipa este super ok, am învățat multe de la ea. De fapt, a fost un punct de cotitură spre ce îmi doream.

4. Țin un jurnal zilnic în care scriu ce simt, ce lucruri frumoase mi se întâmplă, ce rezistențe elimin, ce îmi doresc, de ce. 

5. Fac sport. Într-un moment în care părea că nu mai ies din depresie, furie și anxietate, am început să merg pe jos și să merg pe bicicleta eliptică de acasă. Undeva între 6.000 și 10.000 de pași pe zi, chiar și mai mult. Îmi ține mintea limpede și mă concentrez pe cel mai bun feeling pe care îl am la îndemână în acel moment. 

6. Merg des în parcul meu preferat, stau în natură, ascult vântul, apa și copiii jucându-se. Este o metodă foarte simplă și foarte eficientă de a-ți ridica vibrația și de a fi tu însuți.

7. Meditația - o practic de mult timp, după o metodă foarte personală, dar inconstant. Acum mi-am dat seama că nu trebuie să fie complicată, ci cât mai în acord cu mine. Stau întinsă, ascult un video de pe YouTube cu sunete de valuri sau ploaie, mă concentrez pe ele, le las să fie cu mine. De fiecare dată când mintea o ia razna, o aduc frumos înapoi la muzică. Minim 15 minute/zi. Beneficiile sunt imense, dar asta trebuie să descoperi tu!

8. Practic magia:))) Glumesc, evident. Consider că viața este un joc și că vreau să am cât mai multe experiențe. Și că doar eu și numai eu fac regulile acestui joc. Ceea ce nu-mi place schimb, interpretez diferit, privesc din alt unghi. Ce-mi place, ok, vreau mai mult și mai bine din asta! Mă gândesc la ce aș vrea să experimentez și cum îmi doresc să mă simt, și - inevitabil - ajung la cele 4 puncte de mai sus, la progresia pe care ți-am explicat-o. Însă doar faptul că puterea este a mea, că eu pot să schimb tot, este foarte important! Începe totul ca pe o joacă. Cum ar fi să-ți dai voie să faci tot ce-ți place, când îți place și cum îți place? 

9. Pun întrebări. Am și eu momente când sunt confuză și când nu-mi găsesc locul sau nu am claritate. Și atunci formulez întrebări. Cât mai simple și mai directe. Nu despre CUM pot face lucrurile, ci despre ce ar trebui să știu și să înțeleg ca să le pot face. Întotdeauna primesc răspunsurile necesare în acel moment.

10. Sunt sinceră cu mine. Stau mai mult timp cu mine. Ma dezvăț de obiceiul de a face mereu ceva, de a fi ocupată, de a forța lucrurile, de a lupta. De a crede că mă plictisesc. De a crede că succesul se obține greu. Las totul să fie. Apoi acționez inspirat. Normal, poți avea succes și prin forță brută, să o iei pe calea grea și să urci în piept muntele, însă în ultimul timp, eu mi-am cam pierdut gustul pentru masochism. Se poate simplu! Totul este simplu. Just allow it to be! 

Mereu, mereu gândesc asta: "Tot ce se întâmplă se întâmplă spre binele meu și pentru că eu am creat acel lucru. Dacă nu se simte bine și chiar doare, cu siguranță merită, pentru că îmi arată unde am de curățat niște concepte mai vechi, nefolositoare acum, iar apoi merg cu toată viteza înainte!"

Și nu uita: totul este un joc, iar tu faci regulile! 

5 comentarii:

 1. Ca sa te simti bine nu trebuie sa cheltui o avere, poti sa faci lucruri mici dar care sa aiba o insemnatate mare. Multumesc de sfaturi!

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna, Ioana! Minunat articolul tau, ca un pansament pentru sufletul meu lipsit de speranta in ultima vreme, parca nimic nu se leaga profesional si personal. Te rog mult, cum ar trebui abordat in viata personala, pentru a gasi un partener, acel om ( am 23 de ani, fara experienta, doar cateva iesiri) si parca timpul curge in defavoarea mea...sunt timida si fug de oameni, cred ca mi-e frica de vulnerabilitate, sa fiu astfel.Multumesc mult!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna, draga mea. Multumesc!

   Ai 23 de ani si nu exista timp. Totul este asa cum trebuie sa fie, cand trebuie sa fie. Tot ce se intampla se intampla spre binele tau, chiar daca nu vezi asta acum.

   Vulnerabilitatea este o "marfa" rara si foarte pretioasa. Nu exista calitate, succes, prosperitate fara vulnerabilitate, fara sa te dechizi lumii si sa fii exact asa cum esti tu. Pentru ca valoarea ta sta in faptul ca existi. Nimic mai mult. Esti unica si minunata.

   Ce iti doresti de fapt? Ca nu un partener este scopul final. Iti doresti sa te simti iubita, implinita, rasfatata, puternica... etc. A fost vreun moment in viata ta cand te-ai simtit asa? Daca da, atunci refa-l in minte iar si iar, pana simti acele emotii cu adevarat. Daca nu, imagineaza-ti cum este sa te simti iubita.

   Singurul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te simti bine. Si toate se vor aseza. Crede-ma! Mai citeste inca o data articolul. Si inca o data. Pana ajunge mesajul la tine.

   In acest moment te concentrezi pe ce nu vrei, nu pe ce iti doresti. Alunga din minte ce nu ai acum. Gandeste-te numai la ce vrei sa ai - si nu la lucruri sau situatii sau oameni, ci la sentimente. Ce si cum vrei sa simti. Asta este esenta.

   Te imbratisez:)

   Ștergere
 3. Foarte adevarat acest articol. Noi ne facem propria viata, de noi depinde daca traim bine sau traim rau.

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...