30 Days Challenge

Pornind de la videoclipul de mai jos, cred că este o idee excelentă să începi să faci lucrurile pe care ți le dorești cu adevărat. Pas cu pas. 30 de zile trec imediat, însă tu vei rămâne cu un obicei sănătos, te vei simți mai bine, mai responsabil, mai puternic și mai liber. Și da, s-ar putea să ai parte de multe transformări și miracole în viața ta. Iată propunerile mele...


Matt Cutts este inginer la Google și are o provocare pentru tine: Sfaturile mele (sunt doar păreri personale, subiective!):

- dacă în mintea ta crezi că nu ai timp de așa ceva, atunci fă-ți. 

Nu se termină lumea dacă îți iei o oră pentru tine, garantat! Lipsa timpului mi se pare o formă de ignoranță, de confuzie și de lipsă de iubire/ respect față de propria persoană.

- începe cu ceva simplu, cu o dorință care te face foarte fericit când te gândești la ea. 

Cu cât visul tău este mai mare și mai important, cu atât rezistența ta este mai mare. Primele 30 de zile sunt pentru a-ți demonstra puterea și voința, deci nu te arunca la ceva extrem de complicat, care îți creează mixed feelings. 

- știu că ai vrea să faci o mulțime de lucruri deodată (been there, done that). Însă timpul, viața, întâmplările neprevăzute te vor face să renunți treptat. Începe cu o singură dorință! 

- poți să alegi dintr-o mulțime de provocări: să mănânci mai sănătos, să faci sport, să meditezi 10 minute pe zi, să îți faci un blog, să scrii o carte sau un curs, să mergi pe bicicletă zilnic, să îți îmbunătățești situația financiară, să înveți ceva nou, să ții un jurnal, să îți analizezi sentimentele (Mindfulness, detalii aici), să faci ceva ieșit din comun, să ieși din zona de confort, să schimbi modul de abordare al "problemelor" pe care crezi că le ai (gândindu-te doar la soluții), să îți faci timp pentru tine în care să te răsfeți (minim o oră pe zi) etc. 

- pe cât posibil, începe-ți ziua cu noua provocare! Te va energiza și nu vei mai găsi motive să renunți. 

- fii conștient de faptul că orice este posibil și că TU ai puterea să faci absolut tot ce îți dorești. 

În momentul în care o dorință a apărut în mintea ta, automat s-a creat și posibilitatea de a deveni realitate. Nu este jobul tău să știi CUM poate deveni realitate. Tot ce ai de făcut este să te simți așa cum crezi că te vei simți când dorința ta se va împlini! 

- nu te forța să faci ceva care nu-ți aduce bucurie. Nu are rost. 
 

Iată și un scurt program pe care ai putea să-l urmezi:

1. Dimineața, la prima oră, stai 10 minute cu ochii închiși, fără să te gândești la nimic. Ascultă sunetele exterioare, îndepărtează blând orice gânduri sau îngrijorări. 

2. Recunoaște-ți puterea. Tot ce vrei este pe cale să se împlinească și tu ai puterea să îți transformi dorința în realitate. 

"You just have to allow yourself to feel the way you think you will when you have it." 

3. Scrie cel puțin trei lucruri pentru care ești recunoscător și de ce. 

- am auzit la alții replici de genul: "sunt recunoscător pentru prea multe lucruri ca să le scriu aici". Ok, ce-ar fi să faci o încercare? Alege trei lucruri, în fiecare zi, și scrie de ce ești recunoscător pentru ele. 

- dacă ai foarte puțin timp la dispoziție, este un exercițiu bun de făcut în trafic, te poți înregistra:) 

4. Provocarea ta de 30 de zile te așteaptă! Fă-o cu entuziasm și recunoștință. 

În cazul în care ai zile mai puțin bune, ieși imediat din starea asta cu câteva "exerciții" simple:

- ascultă muzică, plimbă-te prin parc, joacă-te cu un copil sau un cățel/o pisică, uită-te la videoclipuri funny sau motivaționale pe YouTube (works best for me!), gândește-te la cele mai frumoase momente din viața ta, fă puțin sport (orice tip de mișcare merge, dar în special dans, yoga, cardio), ascultă muzică theta waves sau cu o frecvență de 528 Hz (găsești pe YouTube), gândește-te că cele 30 de zile trec repede și că poți să faci asta! 

5. Atunci când lucrezi la dorința/ provocarea ta, nu te mai gândi la nimic altceva. Lasă toate celelalte la o parte. Concentrează-te, live in the moment, bucură-te!

6. Give Thanks! După fiecare provocare, după fiecare zi. 

7. După ce ai terminat cu lucrul la dorința ta din ziua respectivă, nu te mai gândi la ea. Deloc! 

8. Seara, înainte de culcare, afirmă cu bucurie că și mâine vei reuși. 

Pare complicat, însă sunt niște pași atât de simpli, atât de ușor de implementat, încât nici nu vei mai simți că faci ceva organizat - în doar 3-4 zile. Va veni de la sine. 

Ce spui, încercăm?

Succes!


2 comentarii:

 1. Am pus in aplicare un astfel de plan, am renuntat la multe dintre lucrurile pe care le consideram inutile, m-am abtinut cu greu sa fac asta. In mod normal, mi-am reorganizat ziua altfel. Mi-am facut un program putin strict, am facut lucruri benefice, mult sport, am citit mai mult si mi-am pastrat si cateva ore pentru a face orice alta activitate dorita(care sa nu implice tehnologia). Dupa 2 saptamani din acest program, ma simteam super bine, ma simteam libera si cu mult timp economisit pentru lucruri care chiar conteaza. Nu stiu daca mi-ar prinde bine un astfel de program tot timpul, asta pentru ca nu vreau sa ma abtin de la nimic, sa traiesc asa cum as face-o in mod natural, pur si simplu, fara sa-mi impun ceva. Dar daca incerc asta macar de cateva ori pe an, pentru 2 saptamani, e ok.. asa cred.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nicoleta, cred ca aici trebuie sa privesti cu atentie: "Mi-am facut un program putin strict". Putin mai multi, right? Despre asta vorbeam in articol. NU-ti schimba programul, fa pasii natural, usor. Tot ce este oricat de putin fortat, nu merita.

   "nu vreau sa ma abtin de la nimic, sa traiesc asa cum as face-o in mod natural, pur si simplu, fara sa-mi impun ceva" - pai cine vorbeste aici despre abtinere, limite, nenatural? Pana nu intelegi mesajul clar, nu esti pregatita. Insa asta e bine!

   Ai facut lucruri benefice (bune pt ca iti plac tie sau bune pt ca asa spun altii?!): mult sport, mult citit, cateva ore pt tine. Astea deja sunt... prea multe. Normal ca te simti limitata, incarcata.

   ALEGE UN SINGUR LUCRU CARE ITI FACE TIE O PLACERE IMENSA (placerea aia secreta, care este pasiune si rasfat in acelasi timp si de care nici macar nu le-ai spus altora). Si asta numai daca vrei! OK?

   Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...