eTravel Conference. ”Online pe pâine” în turismul din România!

Un articol de Cristina Maier! "Ca prin minune, ”am aterizat” și eu la cea de-a patra ediție a interesantului eveniment dedicat industriei turismului, eTravel Conference. De ce zic, ”ca prin minune”? Păi, mi-am confirmat încă o dată că ”Atunci când îți dorești ceva cu adevărat, întreg Universul conspiră pentru îndeplinirea dorinței tale!” De data asta, Universul meu a fost Ioana Budeanu. Ioana, îți mulțumesc pentru aripi!


Aflându-mă pentru prima dată la o astfel de conferință, am căutat să extrag cât mai multe informații utile, dar și să cunosc oameni frumoși, talentați și dedicați meseriei lor.

Cine mi-a atras atenția?

Irina Alexe, Social Media Analyst al companiei Tarom sau ”Super-Femeia-Inspirație”! Un exemplu de urmat, o femeie cu suflet mare, imaginație, ambiție și multă răbdare. Un om frumos care primește uși în nas și refuzuri pentru o schimbare, dar care nu renunță și continuă să lupte pentru binele companiei în care activează. Iar campania desfășurată pe Instagram, a reprezentat o victorie pentru Irina și o îmbunătățire a imaginii Tarom pe piața din România.

Mi-a plăcut la nebunie felul in care ne-a captat atenția JP Ephithite, Senior Product Mananger, Travelport. Prin stilul său interactiv și chiar amuzant de prezentare – alături de ”asistentul sexy”, JP m-a făcut să urmăresc cu atenție o demonstrație interesantă pe Platforma Travelport.

De asemenea, am cunoscut-o personal pe Carmina Nițescu, fondator TurismMarket.ro. O femeie extraordinară, implicată în proiecte îndrăznețe, cu mult potențial. Ascultându-i cu atenție prezentarea, am aflat cât de importantă este relația agențiilor cu bloggerii de travel (sau generaliști), chiar dacă rezultatele se vor vedea în timp.

Iar Alexandra Mateuță, Marketing Director în cadrul grupului Happy Tour, ne-a introdus in frumoasa lume a jocurilor. Conceptul de ”Gamification” prezentat de Alexandra, m-a dus cu gândindul la jocurile copilăriei. Dar, cum prea bine știm că în ziua de azi jocurile sunt in topul preferintelor adulților, am aflat că tot mai multe companii profită de acest lucru și folosesc jocurile pentru fidelizarea clienților și creșterea vânzărilor!

Punctul sensibil în turismul din România? Online-ul!

Da, la capitolul promovare online în turismul din România, stăm cam prost. Dar, sper eu, suntem pe drumul cel bun. Mai ales acum, după ce am observat inițiativa entuziastă a agențiilor de turism, în direcția creșterii vizibilității în online.

Mi-a plăcut foarte mult această frază: ”Nu intrăm în online, suntem online!” Cuvinte bine aranjate și de care ar cam trebui să ținem cont toți cei care activăm pe piața de turism din România și nu numai!

În concluzie, la ora actuală, ”online-ul se mănâncă pe pâine” cam în orice industrie! Dar din tot ceea ce s-a prezentat la această conferință, eu am rămas cu un gust dulce de speranță. Speranță spre mai bine pentru turismul românesc.

La următoarea ediție chiar mă aștept la rezultate pozitive în ceea ce privește turismul în mediul online din România."

O poti urmari pe Cristina pe blogul ei, pe Insragram si Pinterest

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...