Un novice la eTravel Conference 2015

Un text de Andra Tomescu! Ieri am participat la Etravel Conference – editia 2015, cel mai tare eveniment din industria turismului din Romania. Si de data asta a fost organizat tot de cei de la Evensys, reprezentati aici de al lor Managing Partner - Cristian Manafu, care a preluat si rolul de moderator al sesiunilor “What's Now in the Travel Industry”, alaturi de Madalin Mancila – Marketing & Development Director Accent Travel/Traveo, si “What's Next in the Travel Industry”.


Spun novice pentru ca in ale blogging-ului sunt incepator. Sunt un om care si-a lansat recent propriul blog de travel, care inca “fura” meserie de la altii, care invata in fiecare zi pentru ca isi doreste sa evolueze, viseaza ca numele lui sa devina cunoscut si sa aiba un cuvant de spus pe viitor. Insa nu sunt un novice in domeniul turismului. Am terminat o facultate de profil peste hotare, am lucrat in aviatie si in turism atat in Europa cat si in Orientul Mijlociu si, cel mai important cred eu, este faptul ca sunt un om pasionat de domeniul acesta. Respir turism prin toti porii si de aceea incerc pe cat posibil sa fiu la curent cu noutatile, cu ce fac marii jucatori de pe piata mondiala, cu tendinte si solutii inovatoare.

Si acestea fiind spuse, cred ca mi-am castigat dreptul de a avea o parere despre acest eveniment.

Mi-a placut mult Jan-Paul Ephithite - Senior Product Manager Travelport – si ale sale solutii geniale pentru imbunatatirea experientei clientului pe platformele de rezervari online si pe website-urile companiilor aeriene.

Am ramas placut surprinsa de Esky.ro, o platforma de rezervari online care incearca sa educe consumatorii si care, de altfel, se adreseaza calatorilor inteligenti, precum si de proiectul Robelo pus la cale de Jonas Schafer – Co-fondator Robelo - si de Dragos Anastasiu – Presedinte Eurolines, care reprezinta o platforma comuna de rezervare si promovare a pensiunilor turistice si locatiilor superbe din Romania.

Irina Alexe - Social Media Analyst Tarom - este o eroina care isi da silinta sa le explice celor cu pozitii mai inalte decat ea importanta social media si impactul ei asupra business-ului si care a reusit sa faca o campanie frumoasa de promovarea a brandului pe Instagram. Ma bucur enorm ca se misca ceva si la aceasta companie de stat, un monstru sacru care se incapataneaza sa functioneze ca pe vremuri.

Am cunoscut romani pasionati de ceea ce fac, precum Madalin Mancila – Marketing & Development Director Accent Travel/Traveo - si Anita Panait – Blogger Calatorii360.ro, oameni care ajuta si impartasesc din cunostintele lor de cate ori au ocazia.

Din punct de vedere al informatiei, s-a pus enorm de mult accent pe folosirea strategica a informatiei colectate despre comportamentul consumatorilor, pe prezenta pe retelele de socializare si comunicarea cu clientul. S-a mai amintit ca serviciul oferit acestora este extrem de important si ca lumea cauta din ce in mai mult sa cumpere experiente, cauta deosebitul si personalizarea serviciilor.

Andra Tomescu, Cristina Stoica, Cristina Maier


Ce am observat?

Despre mine – Imi place la nebunie sa fac networking pentru ca sunt o persoana extrem de sociabila si astept cu nerabdare alte ocazii.

Despre industria din Romania – Oamenii de aici inca sunt reticenti in a folosi social media pentru business, pe de o parte pentru ca nu-l inteleg prea bine si pe de alta, cred eu, pentru ca e greu sa iesi din zona ta de comfort, dar aceasta e singura solutie pentru a creste. Inca se acorda multa atentie numarului de vanzari si turismului de masa si mai putina personalizarii ofertelor pe profilul clientilor.

Ce mi-as dori pe viitor de la un eveniment similar?

Imi doresc ca oamenii din industrie sa vina la conferinta pentru ca sunt interesati de ea si de informatie, nu pentru ca ii obliga seful, si sa lase la o parte gadgeturile pentru macar cateva ore. Scopul acestor evenimente este sa inveti lucruri noi si sa te informezi, iar prin atentia acordata speakerilor dovedim atat respect fata de ei cat si profesionalism.

Pe ansamblu a fost o zi minunata, in care am prins si mai mult curaj pentru a merge pe drumul meu. 

O poti urmari pe Andra pe site, Facebook, Instagram si Twitter

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...