8 ani de visuri împlinite

Era o seară rece de decembrie, eram singură acasa și aveam de toate. Mai puțin un spațiu al meu, un loc în care să-mi înșir gândurile, să-mi spun povestea. Veneam după cel puțin doi ani în online, lucrasem la diverse reviste, avusesem chiar și propria mea revistă, la care am renunțat prea curând, prea ușor. Însă simțeam nevoia unul loc în care să fiu sinceră cu mine și cu lumea, în care să pot să scriu tot ce-mi place, cum îmi place și când vreau eu. Și așa s-a născut acest blog, pe 28 decembrie 2007. Mai întâi a fost o joacă, am publicat niște texte deja scrise. Câțiva ani l-am tratat ca pe cea mai grozavă metodă de relaxare, ca pe locul meu drag și intim în care îmi spun poveștile și îmi pun în valoare condeiul. Apoi totul s-a schimbat...

În iulie 2009 m-am mutat în Tenerife pentru 6 luni și am scris de acolo câteva texte, așa cum știam atunci. Am revenit în țară, iar în 2010 am spus adio joburilor corporatiste pentru totdeauna. Și tot în 2010, plecam în prima mea aventură oficială de travel writer, cu o sponsorizare și cu vise uriașe. În 2011 am făcut primul tur în jurul României, iar la sfârșitul anului am plecat din nou în Tenerife, pentru alte 6 luni. 2012 și 2013 au fost ani de glorie, în care am călătorit, am visat, am cerut, am primit și totul se schimba cu o viteză incredibilă. Scriam pentru reviste, pentru bloguri de travel, pentru agenții de turism, și țineam o mulțime de pagini de Facebook pentru diverse brand-uri. Aveam colaborări, călătoream, scriam advertoriale plătite, totul părea să meargă excelent. Și chiar așa era. La sfârșitul lui 2013 însă a venit schimbarea. Brusc, m-am simțit obosită, străină la mine acasă. 


Au urmat doi ani de recalibrare, de regăsire, și am învățat, poate pentru prima dată, să mă iubesc pe mine. Să mă înțeleg. Să aflu ce-mi place cu adevărat și cine sunt. Chiar dacă anii ăștia par pentru mine lungi și intenși, dar mai puțin productivi, este o imagine foarte departe de realitate. În 2014 am creat singurul curs de travel writing din România, de care sunt mândră până la cer. De ce? Pentru că am cunoscut niște oameni senzaționali care, poate și datorită mie - măcar puțin, au reușit să-și împlinească visele și să fie mai buni decât mine. Mult, mult mai buni. Tot în 2014 am creat cel mai drag și mai intens proiect al meu, Invisible Us. Încă lucrez la el, după mai bine de 18 luni. 


Și iată-ne în anul de grație 2015, un an senzațional pentru mine:

- am apărut în numărul din ianuarie al revistei Femeia, am apărut cu un articol amplu despre călătorii în Adevărul de weekend, iar Andreea Vasile mi-a luat cel mai frumos interviu ever pentru blogul Redbull. 

- pe blog am scris mai puțin, însă numai despre lucruri în care cred cu adevărat.

- mi-am luat timp să mă înțeleg pe mine mai bine, să elimin ce nu-mi mai este de folos și să creez cu iubire, încredere, libertate, putere și entuziasm.

- am început seria #PlacesofBucharest, care a fost foarte bine primită.  


- în aprilie, Arianna Huffington m-a invitat să scriu pentru The Huffington Post. Nu voi uita niciodată senzația pe care am avut-o când i-am citit email-ul. 

- l-am cunoscut pe Neil Patel face-to-face și am avut prima negociere pe Skype cu cineva din Silicon Valley.

- în mai am fost în Deltă, în primul infotrip din viața mea de blogger, și a fost senzațional. 

- în perioada iunie-august am fost în jurul României, într-o călătorie uimitoare, care m-a făcut foarte fericită și mândră că îmi pot promova țara. Genius Travel sunt "responsabilii" pentru împlinirea acestui vis. 

- am fost în locuri magice ca: Gura Humorului, Deltă, Vișeu, Alba Iulia, m-am dat cu Mocănița și velierul, am fost de două ori la mare - pentru prima dată la o petrecere de inaugurare de hotel, la Iași, în satul viselor Iacobeni, pe un traseu montan spectaculos, la petreceri, restaurante, filme și într-o mulțime de alte locuri pentru care sunt foarte recunoscătoare. 


- am stat la 11 hoteluri, care de care mai elegante, mai frumoase și mai primitoare, ceea ce pentru mine înseamnă enorm. Ador hotelurile! Am mers cu 20 de trenuri, cu autobuze și bărci. M-am distrat și am muncit cu entuziasm și bucurie.

- am început să scriu în presa internațională, pentru CNN, BuzzFeed, PlayBuzz, Bored Panda, A+, Intent și alții. Huge honor! 

- am făcut cel puțin două campanii cu branduri internaționale, de care sunt foarte mândră. 

- am cunoscut oameni interesanți, plini de viață, de spirit, cu vorbe înțelepte. 

- am realizat și câteva interviuri cu români fabuloși pentru HuffPost.

- am o gașcă tare faină la cursul de travel writing și sunt mândră de ei și-i iubesc. 

- în noiembrie am fost la Alba Iulia și mi-a plăcut la nebunie, m-am îndrăgostit de acest oraș și de oamenii lui. - am creat proiecte, programe, planuri și schițe care probabil se vor concretiza in 2016. 

- în decembrie am renunțat la o mulțime de chestii: la control, la a face lucrurile CUM cred eu că ar fi bine, la nevoi, la frică, la îngrijorări, la panică, la judecăți. Și totul a început să se schimbe în bine! 

- în decembrie am primit și un DA mult aștepat și dorit. 

Cel mai frumos și mai intens moment din 2015 a fost când m-am plimbat cu velierul pe Marea Neagră. 

  
Cel mai important moment din 2015 a fost când am învățat să las totul sa curgă, să fie, să existe în viața mea fără să mă opun, fără să am nevoie, fără să controlez, fără să cer. Doar să primesc. 

Astăzi sărbătoresc 8 ani de când acest blog a văzut lumina zilei. Iar 2016 se anunță un an foarte interesant. De abia îl aștept, însă până atunci, mă odihnesc și visez frumos. Iar pe 31 decembrie revin cu articolul clasic despre dorințele pentru noul an. 

Vă mulțumesc că faceți parte din povestea mea! Vă iubesc. 

Un comentariu:

  1. Cele bune sa se adune si in 2016! Iti urez sa ai cat mai multi ani de visuri implinite! Si cele rele bineinteles sa se spele! :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...