The Magical Adventure Game

Ultimii doi ani au fost ca un puzzle, în care habar nu aveam imaginea finală. În care am încercat să pun piesele una după alta, să le forțez, să le fac loc. Am luptat cu mine, am avut parte de câteva momente dramatice, dar și de multe surprize magice. Cel mai important este faptul că acum, la final de 2015, imaginea a început să capete contur și substanță. And you know what? Sunt doar eu acolo, râzând și salutând lumea cu recunoștință.

8 ani de visuri împlinite

Era o seară rece de decembrie, eram singură acasa și aveam de toate. Mai puțin un spațiu al meu, un loc în care să-mi înșir gândurile, să-mi spun povestea. Veneam după cel puțin doi ani în online, lucrasem la diverse reviste, avusesem chiar și propria mea revistă, la care am renunțat prea curând, prea ușor. Însă simțeam nevoia unul loc în care să fiu sinceră cu mine și cu lumea, în care să pot să scriu tot ce-mi place, cum îmi place și când vreau eu. Și așa s-a născut acest blog, pe 28 decembrie 2007. Mai întâi a fost o joacă, am publicat niște texte deja scrise. Câțiva ani l-am tratat ca pe cea mai grozavă metodă de relaxare, ca pe locul meu drag și intim în care îmi spun poveștile și îmi pun în valoare condeiul. Apoi totul s-a schimbat...

Interactive Cities: Alba Iulia in social media

De-a lungul timpului, am lucrat cu multe companii care și-au luat activitatea din online în serios și au reușit să își transforme conturile de social media în instrumente nu doar de promovare, cât mai ales de umanizare a brand-ului. În anul 2015, povestea este cea care contează. Da, ne luăm după cifre, însă ele sunt în planul secundar. Povestea este cea care face lucrurile să se miște, care emoționează, care inspiră, care atrage după sine proiecte uluitoare, cu oameni-companii-entități care visează înalt. Marketingul și social media, în acest moment, nu mai înseamnă doar date, contracte, ci mai ales, emoții, vise înalte, bucurie, povești, oameni. Chipul și identitatea povestitorului sunt mai importante decât orice cold call. Și astăzi am să-ți povestesc cum se întâmplă acest lucru în România! (Fotografii: Romulus Oprișcan).

Reducere de 70%: singurul curs de travel writing din România!Foarte mulți consideră că a călători și a fi plătit pentru asta este jobul ideal. Și de cele mai multe ori au dreptate. Dacă îți dorești un astfel de job, în care să vezi lumea, să ai parte de experiențe minunate, să scrii despre asta, să faci fotografii care să transmită emoție și să câștigi bani din ceea ce faci, îți voi spune un secret: nu este chiar atât de greu precum pare. Iată detalii...

The Council. Sibiul înveșmântat de Sărbătoare.

După cum bine știi, sunt foarte pasionată de hoteluri. Aș străbate o lume întreagă pentru un anumit hotel, cu lumini și decoruri care te emoționează și te surprind. Credeam că știu Sibiul și posibilitățile sale în materie de cazare, însă o singură fotografie mi-a dat peste cap orice presupunere. Și iată-ne încă o dată pe drum, cu speranța de a găsi ceea ce căutam: pasiune și suflet, într-un oraș înveșmântat de Sărbătoare. 

Tarele de Alba Iulia

Este 6 dimineața, afară e încă întuneric și ploaia curge pe geamul mansardei cu o melodie suavă. Peste tot în jurul meu este liniște deplină, pace și armonie. Mai puțin în mine. Simt niște fluturi uriași, colorați în toate nuanțele universului, cum își iau zborul și mă ridică tot mai sus. Habar n-am de unde provine starea asta, dar o cunosc. Sunt îndrăgostită. După ce au trecut valurile de entuziasm, de frică, de bucurie, de uimire și încântare, a rămas unicul sentiment care contează: iubirea. Da, m-am îndrăgostit fără scăpare de un oraș și de oamenii lui.

Toate cărțile mele - la un click distanță (for free)

Anul trecut pe vremea asta, munceam cu pasiune și iubire la cea de-a treia carte pe care am publicat-o: rețete tradiționale din jurul lumii. După luni întregi de research, am căutat cele mai bune ingrediente, am gătit, am savurat arome și esențe, am pregătit farfurii inspirate, Vlad le-a fotografiat și apoi am scris poveștile. Rezultatul? O incursiune în bucătăriile lumii, o colecție de rețete și de aventuri care nu te lasă indiferent. Tot anul trecut am mai publicat și prima mea carte de călătorii: Scris pe cer - povești și fotografii de pe trei continente, dar și Fă dragoste în bucătărie - rețetele preferate ale familiei (pe care mă tot roagă să le fac iar și iar). Și pentru că se apropie Crăciunul, m-am gândit să-ți dăruiesc toate cărțile mele, toată munca, pasiunea și iubirea mea. Ce spui? :)