Experienta de lux in jocurile Xbox oferita de statutul VIP

Evolutia gaming-ului pana la nivelul de experienta unica individualizata si personalizata este atribuirea unei extensii care face parte dintr-o anumita clasa (stabilita de catre cei care produc jocurile) unei persoane care indeplineste conditiile necesare de a se bucura de avantajele acelei clase. Desigur, in practica, a avea statutul de VIP (very important person) se traduce mult mai simplu: acces total la tot ceea ce iti ofera jocul respectiv si multe altele in plus. Iata detalii...


Acest statut a aparut ca urmare a necesitatii de diferentiere a claselor de jucatori, astfel incat, atunci cand anumiti jucatori ofereau mult mai mult decat ceilalti (raportat la timpul petrecut in joc, atentia pe care o acorda acestuia, contributii sub diferite forme, etc.), acestia sa beneficieze din partea producatorilor de anumite avantaje care sa le ofere o recompensa pentru modul in care au ales sa contribuie la dezvoltarea jocului. Statutul de “persoana foarte importanta” este extins in din ce in ce mai multe domenii: de la magazine si pana la cazinouri. A fi VIP este o rasplata care ii ofera celui care a primit-o echivalentul unei noi experiente, al un alt nivel, de data aceasta unul superior, comparativ cu ceea ce a trait pana atunci. Este o solutie “win-win” pentru ambele parti, in care toata lumea castiga.

Ce inseamna statutul de Very Important Person intr-un joc?

 

Privit din punct de vedere al recompensei, statutul de VIP este gandit ca un program de fidelizare a unui jucator. Acesta primeste acces la un pachet care contine diverse beneficii si optiuni, care nu se mai regasesc la ceilalti jucatori din clasele inferioare. In acest mod, jucatorul VIP primeste posibilitatea de a se bucura de o experienta de lux, care ii ofera acces la toate caracteristicile si imbunatatirile jocului respectiv. Pe masura ce acesta acumuleaza un punctaj de loialitate mai mare, va primi anumite bonusuri, care ii vor creste nivelul de acces la benficiile oferite de catre joc celor din clasele superioare.

In mod normal, atunci cand un jucator incepe un joc are un nivel de incepator, care ii asigura minimul in ceea ce priveste atributiile personajului sau. Pe masura ce inainteaza in joc, acesta acumuleaza pe langa experienta si diverse puncte de crestere a caracterului sau. Exista doua posibilitati de a obtine avantajele VIP: fie indeplinesti anumite conditii stabilite de catre producatorii jocului, fie iti achizitionezi un pachet VIP, care iti deschide accesul direct la caracteristicile superioare ale jocului.

Experienta de lux in diverse domenii

 


Este deja cunoscut faptul ca aceste avantaje VIP au fost oferite prima data in cadrul cazinourilor (atat celor terestre, cat si celor onilne). Acest statut era raspunsul de multumire al reprezentantilor cazinourilor fata de loialitatea anumitor clienti si modul de focusare al acestora pe respectivul cazinou. Ulterior din ce in ce mai multe cazinouri au ales sa opteze pentru acest mod de recompensare, unele dintre acestea ducand statutul de VIP catre adevarate experiente de lux pentru beneficiari. 

Asemenea cazinourilor si anumitor jocuri, mai sunt si alte domenii in care statutul VIP reprezinta calea catre o experienta unica si inegalabila: magazine de haine, de cosmetice, cluburi de golf, etc. Este o solutie care permite atragerea jucatorilor si transformarea acestora in persoane loiale, oferindu-le inaintea tuturor acces la diferite optiuni din jocul respectiv.

Unul dintre producatorii care ofera acces la clasa VIP in domeniul jocurilor este Xbox, consola dezvoltata de catre cei de la Microsoft. In cadrul jocurilor oferite pentru acest dispozitiv exista posibilitatea ca un jucator sa devina membru al Xbox Live Rewards, ceea ce le ofera acces nelimitat la optiunile superioare existente in jocul respectiv. Unul dintre jocurile care ofera o astfel de optiune este jocul DiRT 3; in acest fel un jucator VIP obtine acces la toate modurile de multiplayer, masinile aditionale care sunt “sub lacat” (Ford Sierra Cosworth RS500, Subaru Impreza WRX STI din anul 1995, Peugeot 405 T16 Pikes Peak, masina R4 a lui Colin McRae sau Hummer H3), precum si posibilitatea de a urca cele mai bune secvente ale acestuia direct pe Youtube cu DiRT 3 VIP Pass +. De asemenea, jucatorul va putea participa la turneele si competitiile Pro Tour si Jam Sessions.


Cum si pentru cat timp te poti bucura de o experienta de lux VIP intr-un joc?


Atat timp cat ai atins sau achizitionat statutul de VIP intr-un joc, acesta isi pastreaza valabilitatea pana in momentul in care renunti sa mai joci sau in anumite conditii specificate de catre producator. In general, raportat la Xbox Live Rewards, acestea sunt calculate in functie de Rewards Credits primite de catre un jucator si se reseteaza la inceputul anului urmator. 

My VIP Rewards Credits se calculeaza lunar, la sfarsitul lunii, in acest mod reflectandu-se schimbarea statutului si nivelul de recompense primit de catre jucator. Insa, in cadrul unui an calendaristic exista un numar limita de 375000 Rewards Credits, care nu poate fi depasit. Desigur, fiecare joc are propriile sale reguli in ceea ce priveste nivelul VIP, precum si modul de acordare al acestuia. 

Totodata, la fel de diferit este si sistemul de recompensare si modul in care jucatorului VIP i se deschid anumite optiuni din esalonul superior al jocului. Faptul ca de cele mai multe ori, experienta oferita transforma total jocul pe care l-ai jucat pana atunci reprezinta motivul principal pentru care foarte multi jucatori aleg sa devina membri VIP. 

Una este sa parcurgi un trasu de curse cu o masina “full option” si alta este experienta de joc, atunci cand esti limitat doar la dotarile basic sau medii. Modul de joc se transforma total, iremediabil si intr-un mod incredibil, oferind jucatorilor din clasa VIP, practic, accesul la un nou inceput al unui joc total schimbat in mai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...