Business Meeting în Iași

Weekendul trecut am zburat la Iași pentru o întâlnire de afaceri și pentru a-mi revedea părinții înainte de noul nostru drum. Au fost 24 de ore foarte intense, emoționante și pline de sens, și chiar dacă a fost frig și obositor, vederea Iașului de la etajul 10 al Hotelului Unirea te face să visezi și îți reclădește încrederea că totul va fi bine...


Acum 10 ani, când m-am mutat în București, nici nu visam să pot zbura la Iași, în mai puțin de o oră, la același preț cu cfr-ul. După ani de mers cu trenul câte jumătate de zi, acum am aterizat în orașul meu natal la 8 dimineața, după un zbor perfect. 

În 2014 și 2015 am observat schimbări importante în Iași - construcții noi, Palasul, străzi refăcute, Teatrul Național nou și strălucitor, oameni bucuroși, tineri care cred în visele lor. Însă mai erau multe de făcut, de terminat... 

Anul acesta pare că totul a prins contur, că Iașul e revenit la adevărata sa valoare. Este un oraș bătrân și totuși foarte tânăr, care oferă posibilități imense pentru business și turism. 

Palatul Culturii și grădina Palas sunt senzaționale, poate unele dintre cele mai interesante atracții din România. Fiecare detaliu este desăvârșit, iar luminile palatului strălucesc în noapte, pline de inspirație. Mi-a plăcut foarte mult și noua zonă pietonală dintre Bulevardul Independenței și Piața Unirii, care anul trecut era în reparații. Acum oferă lumină, culoare, liniște și bănci din lemn, unde poți savura pacea și aerul orașului. 

După aproape 10 ore de discuții, întâlniri și vizite, am ajuns la Unirea obosită și înfrigurată. Am urcat rapid în cameră cu gândul la somn. Dar cine poate să doarmă când Iașul se deschide fabulos în fața ta, cu luminile sale, cu cerul înstelat, cu aerul său boem?! Vederea de la Unirea este unică și te relaxează instant. Și, dacă ești ca mine, pentru o singură seară în Iași, poți merge la piscină și SPA, sau chiar la hammam, pentru câteva momente de relaxare. Îți recomand din suflet să urci la Restaurantul Panoramic pentru o cină gourmet, însă dacă ești prea obosit, poți comanda în cameră o cină de poveste. Luna mi-a veghiat somnul și visele, iar în zori mă simțeam super fresh și gata de un nou zbor. Iar fetele de la recepție, stiind că nu am cum să rămân la micul dejun, mă așteptau cu o cafea fierbinte și aromată. 

Unirea înseamnă pentru mine acasă. Este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase și mai calde hoteluri în care stau an după an, cu dragoste și recunoștință. 

Dacă ai drum la Iași, mergi la Unirea, ia cina la Panoramic și lasă orașul să te surprindă cu luminile sale. Iar dacă nu ai drum, poate ar trebui să îl treci în agendă pe lista de "must see". 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...