Bagaj de călători în jurul lumii

Înainte de plecare se adună o mulțime de emoții și de stări contradictorii. Poate nu am făcut tot ce puteam, poate era mai bine altfel, poate chiar avem tot ce ne-am dorit... more than enough. Ultimele pregătiri, shopping online, zeci de emails, check-in, texte de scris, oameni dragi de revăzut - cam așa a fost săptămâna aceasta. Și cu 48 de ore înainte de îmbarcare, iată cum arată bagajele noastre de călători...


Într-un interviu pentru Promenada Culturală, am explicat în detaliu ce înseamnă pentru mine proiectul Invisible Us, munca mea, dar și cum mă pregătesc pentru drum:

"V.S.: Cum se pregătește de drum un călător profesionist?

I.B.: Desfăcând bagajele! Abia acum am înțeles asta și sunt fascinată de descoperirea mea. Ca să pleci la drum, ai nevoie de libertate, de pace, de bucurie, de entuziasm. Pe lângă acestea, orice altceva este inutil. Așa că eu mă pregătesc scoțând din bagaje frici, griji, idei învechite, lucruri, atașamente. Lăsând loc lumii întregi.

Practic, îmi fac un mic plan, o schiță. Și sunt foarte deschisă la schimbări, pentru că cineva acolo sus s-ar putea să râdă de planul meu. Întotdeauna este ceva și mai bun pus deoparte, împlinit deja. Și mă antrenez să văd toate aceste daruri."


Planul este oarecum trasat: 


- pe 23 mai zburăm spre Dubai. Mulțumim, Wizz Air!

- vedem pentru prima dată acest oraș și două zile ne vom bucura de plimbări cu barca, Burj Khalifa, safari și prieteni dragi, pe care de abia aștept să-i revăd. 

- Singapore Airlines ne-au dat aripi și vom zbura pe 25 mai spre Singapore. Aici ne oprim doar câteva zile, să descoperim orașul și să facem un interviu în exclusivitate cu un personaj foarte interesant. Mulțumim, SIA!

- din Singapore mergem spre insulele din Indonezia și vedem la fața locului ce ne așteaptă:) 

Bagaj de călători


Am ales să plecăm doar cu bagaj de mână, avem fiecare câte un rucsac de laptop, cu strictul necesar. 

1. laptopuri și cabluri, plus baterie externă.


3. pașapoarte & legitimații de presă, cărți de vizită.

4. un minunat Canon 6D, plus obiectiv EF 24-105mm f/4, plus trepied. Mulțumim, Canon România!

5. haine puține, dar care să ne ajute să ne transformăm ținutele din casual în elegant, pentru serile pe care le vom petrece la restaurante și rooftop bars:

- două rochii lungi din mătase, două rochii largi și subțiri pentru drum (în poze), două rochii de casă pentru zilele în care voi lucra indoor. Lenjerie și o flanea subțire. 

- balerini din piele naturală Bette și geantă Noella de la Dasha.ro (în poze). Super confortabile și de calitate, ușoare, din piele, care mă ajută în mai multe situații pe drum - atât pentru seară, cât și pentru zi. 

- Vlad își ia, pe lângă tricouri și jeans, o cămașă cu mânecă lungă și pantaloni de costum, pentru că vom merge la restaurante cu ținută obligatorie. 

- cosmetice: parfum, mascara, pudră, blush, gloss, pastă de dinți și creme în varianta mini, de travel. 

- medicamente: antibiotice, analgezice.
Și asta este tot. Am renunțat la orice lucru care se poate cumpăra de la fața locului, dar și la orice lucru (cărți, agende) care poate fi pus online și "folosit" de pe telefon sau laptop. Per total, avem fiecare câte un rucsac (max 7 kg), iar eu am în plus minunata geantă roșie de la Dasha. 

48 de ore, după 2 ani, se simt uriașe:)) 

Vă mulțumim din suflet că sunteți alături de noi!


Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...