Te invit la Gallo Nero!

Imaginează-ți că te afli într-o piață aglomerată din Capitală, acolo unde totul se întâmplă, unde oamenii pășesc grăbiți, cu privirea în telefoane, și acolo unde nimic nu se întâmplă, pentru că zeci de mașini stau în trafic așteptând un verde salvator. În mijlocul acestei aventuri urbane, am deschis o ușă din sticlă și am pătruns într-un alt univers. 


Primul lucru pe care l-am observat a fost... liniștea. O liniște binecuvântată după agitația de afară. Apoi am văzut spațiul superb, terasa acoperită, mesele și fotoliile albe, paharele simple prin care se juca lumina după-amiezii, zecile de becuri cu nuanțe calde și interiorul elegant, vintage, de film, cu lumânări licărind pe tavan. 

Suntem la Gallo Nero și vom testa bunătățile cocoșului negru italian, care și-a creat deja un nume pe piața din România. Toată lumea știe de cele două locații, din Decebal și Dorobanți, însă pentru noi a fost prima încercare. 

Nimic din atmosfera Dorobanțiului și a pieței Charles de Gaulle nu pătrunde în intimitatea restaurantului. Aici este pace, cald, romantic, un vis. 

Pentru jumătate de oră am avut terasa doar pentru noi și m-am simțit foarte răsfățată. Verdele copacilor creează un cadru fermecător, luminile se oglindesc în geamuri, oamenii locului sunt mereu acolo pentru tine, cu un zâmbet, o glumă, o recomandare. Însă nu sunt insistenți, ci foarte plăcuți și calzi. Pe masa noastră și-au făcut apariția Antipasti în farfurii mici și albe, pâine coaptă în casă, crocantă și cu miros divin, o bere italiană și o nefiltrată, după preferințe. Am gustat* o salată de Acciughe marinate cu valeriană, măsline, roșii cherry și baby spanac, un mix de fructe de mare cu sos de roșii și ardei iute, roșii cu usturoi, busuioc și ulei de măsline delicios, o mini lasagna, o cremă de ton și capere, totul cu pâine proaspătă, cu gust delicat. 

* "Gustat" este doar un cuvânt:))La felul principal am comandat pizza Diavola con salame picante Ventricina și tagliatelle "Gallo Nero" cu mușchi de vită, sos de roșii și cu un mic adaos personal: ardei iute și ulei de măsline. 

În restaurantele italiene mereu testez pizza și înghețata, pentru că îmi place să fac comparații cu țara-mamă. La Gallo Nero am descoperit o pizza mult, mult mai bună ca în Napoli. Blat subțire, copt pe piatră, mozarella din belșug, oregano parfumat, sos de roșii, salam picant exact cât trebuie. Un gram de sare în minus și ar fi atins perfecțiunea, însă și italienii tot așa își pregătesc bucatele tradiționale. Dacă vrei să guști cea mai bună pizza din București (italiano vero) mergi la Gallo Nero:) 
După acest ospăț, loc de desert nu prea mai exista, însă trebuia să încerc sufleul de ciocolată cu înghețată de vanilie. Am zis că iau o linguriță și asta este. A venit pe o farfurie imensă, din sticlă purple. Am gustat înghețata... hmm, nimic ieșit din comun. Însă când am luat prima lingură de soufle și a curs ciocolata fierbinte și neagră din el (era de fapt o lava cake), am simțit - la propriu - că nu mai există nimic pe lumea asta. Am devorat prăjitura din trei înghițituri și m-am declarat fericită pentru totdeauna. Serile sunt de vis la Gallo Nero, luminile creând o atmosferă foarte romantică și intimă. Iar pe terasă se poate sta inclusiv pe ploaie și pe vânt. Tot drumul până acasă am povestit despre restaurant. Încă mă mai gândesc la fructele de mare picante și la lava de ciocolată. Ok, cred că am un nou Number One pe lista celor mai bune restaurante din București. Și îți recomand din suflet să mergi la Gallo Nero, să vezi dacă am sau nu dreptate. Sfat: mergi cu cineva apropiat! (să poți să îi guști din farfurie).

Îți las aici și contul de Instagram Gallo Nero, you know, maybe you are hungry:))


Foto: Vlad Semen with Canon 6D & obiectiv Canon EF 24-105mm f/4. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...