10 lucruri care mă inspiră

Dacă ma pui să aleg următoarea destinație, îți arăt imediat pe hartă șapte locuri interesante, de pe continente diferite. Pentru că viața mea și munca mea nu sunt despre o destinație anume, ci despre experiențe. Despre momente. Știu ce îmi doresc să văd, dar - mai ales - știu cu siguranță că tot ce am de făcut este primul pas, pentru că apoi, în drumul meu, vor veni exact acele lucruri de care am nevoie ca să cresc, să învăț și să dau mai departe.


Iată mai jos 10 astfel de "lucruri" care îmi aduc bucurie, inspirație și - de cele mai multe ori - lacrimi de fericire:

1. Oamenii care știu să râdă de ei și de tine, cu blândețe și înțelepciune. Care zâmbesc. Care îți spun povești doar din gesturi și priviri. Care știu să ducă o conversație dincolo de tăcerile inerente și să o facă savuroasă prin mici ironii și istorii intime. 

*Așa am aflat că sutele de vapoare ancorate în portul din Singapore nu stau acolo pentru Instagramul meu, ci pentru că economia țării este în cădere liberă. 

* Sau că singaporezii sunt considerați "entitled" și cresc cu ideea de a fi perfecți. Uneori sunt, alteori nu. 

* "My dearest", "love you" and "hugs" sunt foarte normale în email-urile asiatice și m-aș putea obișnui cu asta:) 

2. Apa. Chiar dacă se preconizează că în maxim 5 ani, Bali-ul va avea o problemă reală cu apa potabilă, peste tot pe insulă, apa este divinizată și folosită din abundență. Piscinele sunt infinity și cu mici cascade. Grădinile au fântâni curgătoare. Zeitățile sunt stropite cu apă sfântă. Preotesele Bali-ului te binecuvântează cu găleți de apă rece ca gheața. Nu există casă, apartament, grădină, templu - care să nu aibă o fântână mai mică sau mai mare. Oceanul, mările, lacurile, water temples - toate sunt sfinte, magice, te inspiră și te fac să gândești limpede.  3. Natura. Verdele m-a inspirat dintotdeauna. Când sunt în natură, mă simt foarte bine, mai calmă, mai sigură pe mine, mai fericită. În Bali am petrecut o lună întreagă în natură, zi de zi, iar acum mi-e dor de bucuria și liniștea verdelui, cerului, apei, păsărilor. 

4. Să merg desculță. Pe lemn, pe pământ, pe pietre calde sau reci, prin casă sau pe afară. 5. Hotelurile. Le ador, sunt bucuria și marea mea pasiune. Îmi place să merg noaptea pe holurile pustii, iubesc mirosul camerelor albe, așternuturilor, dulapurilor și parchetului din lemn de tec, îmi plac cosmeticele cu miros de frangipani și mango, ador mobila, birourile, atenția la detalii, grădinile, mic-dejunurile târzii, cinele cu lumini discrete și șervet în poală, piscinele de pe acoperiș, barurile ascunse, saloanele de zi, zâmbetele oamenilor din hoteluri. Sunt universul meu și, clar, cred că aș putea trăi toata viața într-un hotel. 6. Când am ceva important de făcut, întotdeauna iese soarele. Când vreau să dorm sau să mă relaxez, plouă. Când am o cameră de hotel la etajul 17 norii scriu povești fabuloase. Ador micile sincronicități ale vieții. 

7. Combinațiile de idei. Tot ce văd în jurul meu mă inspiră. De la un produs lansat de celebrități, la o replică de film, de la povestea unui om simplu, la parteneriatul unui instagramer-vedetă, de la fotoliile și culorile unui hotel, la un email cu o propunere. Mereu fac asocieri, triez, păstrez ce este aproape de sufletul meu, iar din bogăția asta de senzații îmi croiesc vise înalte și le pun în aplicare imediat.

8. Schițele. Dacă vrei să vezi un om cu adevărat fericit, cere-mi să-ți arăt un oraș. Voi face cea mai elaborată schiță, cu străzi, intersecții, baruri, hoteluri, parcuri, locuri speciale pentru o cafea divină, restaurante, street food, shopping. Iar apoi te voi conduce, întotdeauna pe jos, ore în șir, să simțim împreună locul. 9. Am și momente în care sunt tristă sau plictisită. Însă oricât de "gravă" ar fi situația, o discuție despre hoteluri, orașe, continente, zboruri, tradiții - mă reface ca un somn de 8 ore. Bine, funcționează și cu două beri:)) 

10. Surful pe net mă calmează și îmi dă idei geniale. Când ajung într-un loc nou și sunt super obosită, mă așez în pat și stau 1-2 ore pe net. Facebook, Instagram, nici nu contează. Practic îmi opresc șirul gândurilor și mă las în voia imaginilor și ideilor altora. Funcționează de fiecare dată - exact cum am scris la punctul 7. Care sunt micile tale tabieturi? Ce te inspiră și te face fericit?

Fotografii: Vlad Semen with Canon 6D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...