Călătorii pentru suflet

Ready for Christmas?!
  

De două ori în viața mea am avut ocazia să petrec Crăciunul și Anul Nou la căldură, pe o insulă exotică. Aș alege asta de fiecare dată:) Și am trei motive concrete: 1. căldura relaxează și te îmbie la răsfăț și joacă; 2. schimbi energia, din stagnantă și molcomă (de iarnă) în activă și inspirată (de vară); 3. simți cu adevărat că ești în vacanță și te pregătești de un nou an cu idei, inspirație, bucurie. 


Bineînțeles, toate astea le poți face și la un SPA elegant din România, și la ski în Austria, dacă ești iubitor de zăpadă. Dar de ce să nu alegi să te sărbătorești în stil mare, pe plajă, cu valurile oceanului ca sunet de fundal, cu banane și mango culese de tine din copac, cu vânt călduț și joacă în nisip?! 

Evident, prețurile (la biletele de avion și cazări) sunt de super sezon. Iar gradul de ocupare la hoteluri este ridicat. Dar tot se mai găsește ceva bun și frumos pentru cei care vor să exploreze posibilități. Și să nu urmeze marile mase de turiști :D

Pentru iarna aceasta (decembrie, ianuarie, februarie), îți propun 4 destinații pe care le-am testat, de care m-am bucurat și pe care le cunosc. Plus, aventuri  pentru sufletul tău dornic de căldură și răsfăț. 


1. The Magical Bali 


Am stat o lună pe insulă, am testat 8 hoteluri (pentru toate gusturile, între 2 și 5 stele), am avut aventuri de neuitat, însă au mai rămas multe de făcut. De Bali nu te saturi niciodată. De verdele orezăriilor, de norii jucăuși, de oamenii fabuloși, și blânzi, și buni, de tradiții, de cântecele și dansurile lor, de mâncarea delicioasă, de mistic și profan, de artiști, de magie. Pentru că, în Bali, așa cum spune toată lumea, există o energie specială: a naturii, a iubirii și a credinței. 

Din România se ajunge relativ repede în Indonesia, cu o mică escală. Companiile aeriene au acum promoții la biletele de avion și vom găsi împreună cea mai bună variantă. Ah, dacă nu știai - în Bali poți ajunge și doar cu low-cost-uri - asta dacă ești un aventurier înnăscut :) 

Cazarea poate fi în Ubud, la un mic hotel aparținând unei familii, sau poate fi la un hotel de 5 stele așa cum rar ai văzut. Doar de tine depinde.

Iar ca activități, îți propun un plan detaliat pe zile, începând cu propriul șofer care te va însoți pe insulă, continuând cu atracții mai puțin cunoscute, de la clase de cooking, la ședințe SPA pentru suflet, la surf și yoga. 

Planul este personalizat, pentru că am trecut de ideea învechită că poți merge în grup și găsi acolo "câte ceva pentru fiecare". Suntem datori față de propria persoană să ne respectăm, să ne răsfățăm și să alegem ce ni se potrivește doar nouă, ce ne face cu adevărat plăcere, ce visăm. Pentru că se poate! 

 

2.  The Frangipani Scent in Langkawi 


Semnătura insulei din nordul Malaysiei este floarea superbă de frangipani. Mirosul ei te îmbată încă din aeroport:) 

Am stat 4 săptămâni în Langkawi și am viziat toată insula, am cunoscut oameni minunați, am fost la shopping, am explorat locul cu mașina și pe jos. 

Dacă îți dorești o vacanță relaxantă, în care să zaci la plajă și să îți acorzi toata atenția - Langkawi este o alegere perfectă. Plus, câteva zile în Kuala Lumpur, ca să guști cea mai aromată și mai bună bucătărie din lume. În Kuala am fost de 6 ori și știu locuri secrete, pe care de abia aștept să ți le dezvălui. 

Zborul și cazarea sunt ușor de găsit, programul este la fel, personalizat, în funcție de visurile tale. 

 

3. The Dragon Story - Tioman


Tioman este o insulă mică, aflată la 32 de km de coasta Malaysiei. Viața marină, pădurile tropicale, peștii colorați, bananierii și mongo-trees, plajele pustii (cu adevărat pustii!) și localnicii zâmbitori sunt la tot pasul. Aici am stat 3 săptămâni. 

Legenda spune că o frumoasă prinţesă-dragon, zburând din China spre prinţul ei singaporez, s-a oprit să se odihnească în apele de cristal ale Mării Chinei de Sud şi, încântată peste măsură de farmecul acelui loc, ea a hotărât să nu-şi mai continue drumul nupţial. Prinţesa s-a transformat într-o insulă, pentru a oferi confort călătorilor aflaţi în trecere.

Tioman Island este înconjurată de recifuri de corali, iar cabanele, magazinele şi resorturile de pe insulă funcţionează în regim de duty-free.

Bineînțeles, te vei opri și în Kuala Lumpur și poți merge 2-3 zile și în Singapore. Însă principalele activități vor fi... plaja, nucile de cocos, mâncarea delicioasă, ascultatul mării, apusurile, bărcile, jungla, maimuțele și veverițele-zburătoare. 
 

4. The Fire & Ice - Tenerife


Am numit așa escapada în Tenerife pentru că deja a nins pe Teide, la peste 3800 de metri, iar în sud sunt 30 de grade, numai bune de plajă și bălăceală în ocean. Deși am locuit un an pe insulă, nu am avut ocazia să văd zăpada pe munte, ceea ce-mi doresc foarte tare. Știu cum mi se tăia respirația de fiecare dată când vedeam vulcanul sclipind printre nori și mi se pare fabulos să mai fie și cu zăpadă. 

Pentru Tenerife ai zbor direct, cazări la alegere (hoteluri sau apartamente), atracții cât cuprinde. Poți merge și o lună, nu te vei plictisi. Știu exact unde să te trimit :) 


Acestea sunt destinațiile pe care ți le propun pentru iarna aceasta. Iar planul meu sună cam așa: 

1. Scrie-mi la budeanu.ioana@gmail.com și povestește-mi ce îți dorești, ce vis ai, ce vrei să faci, ce imagine te obsedează (toți avem din astea, right?!). 

2. Îți găsesc cele mai bune bilete de avion. 

3. Îți ofer o listă cu hoteluri/ apartamente potrivite pentru tine, din care să alegi. 

4.  Primești pe email un plan detaliat despre destinația aleasă, care va cuprinde: 

- prețuri, ATM-uri, internet, bănci, markets, mașini, taxiuri - detalii tehnice. 

- atracții turistice care merită / pe care să le ocolești. 

- locuri secrete de care te vei îndrăgosti. 

- restaurante, street-food, baruri, cafenele. 

- cum să-ți petreci vacanța pe zile, ca să profiți la maxim de insula aleasă. 

5. Da, vând ceva aici. Ca să îmi pot susține munca și să pot oferi valoare, aceste vacanțe sunt pe bază de comision. Însă îl discutăm personal. 

Și, repet: TU CONTEZI! 

Nici impresiile mele, nici ale altor oameni, nici ale "specialiștilor" NU contează. Singura persoană importantă din toată ecuația asta ești tu. Visele tale, dorințele tale, obiceiurile tale - astea contează cu adevărat. Eu sunt aici să te susțin și să îți propun ceva ce ți se potrivește doar ție. Alegerea finală este a ta. 

De abia aștept să scriem împreună o poveste de neuitat:) 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...