9 ani

Pentru prima dată în viața mea, stau în fața paginii albe și habar n-am ce să scriu. Am o mulțime de idei, însă niciuna nu pare suficient de importantă acum. Voi încerca să spun ce-mi trece prin cap și suflet, să vedem ce iese de aici... 


* 2016 a fost un an interesant și se încăpățânează să fie așa până la final. A avut partea lui de momente senzaționale, de lacrimi de fericire, de reușite, de bucurie. Dar și de zbatere și căutări. A fost și anul cu cele mai lungi perioade de anxietate, care au apărut exact când mă rugam să se schimbe ceva. Și apoi rezistam schimbării, nu aveam încredere, mă agățam de CUM vreau eu să se întâmple lucrurile. 

Ca de exemplu, aseară. M-am culcat pe la 10, cu lacrimi în ochi, rugându-mă tare, tare să învăț odată să let go and let God. Și m-am trezit, zâmbind tâmp, pe cutremur. Nu m-am speriat deloc, apoi am simțit niște frică, și apoi am adormit liniștită. 

2016 a fost ca o călătorie într-un roller coaster și presimt că mai sunt 4 zile destul de intense. 

* Azi împlinesc 9 ani de când scriu aici, pe blog. Mixed feelings. Pe de o parte, blogul și dorința mea de a fi mereu prezentă mi-au adus o mulțime de lucruri faine, de oameni senzaționali, de momente fabuloase, de călătorii, de colaborări, de prieteni. Pe de altă parte, în acest moment, nu mai sunt foarte atrasă să scriu des, să mă implic, să fac chestii. S-ar putea să-mi revin. Sau nu.

Singurul motiv pentru care nu renunț definitiv la site? Voi. Iubirea, implicarea, comentariile voastre și încrederea voastră în mine. Dar am mai învățat ceva în 2016: am o tendință de a pune binele altora înaintea binelui meu. Și rămân mereu descoperită. Dacă nu îmi pasă de mine suficient de mult, nu am ce să dau mai departe. Astfel, în perioada următoare mă voi concentra pe ce simt și vreau și îmi place să fac. Habar n-am ce. Dar veți fi primii care veți afla. 

* După 9 ani, știu că mai am foarte multe de învățat, că cele mai bune texte pe care le-am scris (evident, după părerea mea subiectivă) au fost cel mai puțin apreciate, că vulnerabilitatea doare ca naiba, că - după ce am descoperit cum se lucrează în afară - nu mai am nicio dorință să lucrez cu firme românești (normal, sunt și excepții), că nu mai am chef să spun DA așa de des, că mi-am oferit ajutorul de foarte multe ori, for free, și nu regret nicio clipă - o voi face mereu - dar că a venit momentul să încerc și altceva. Cum ar fi să mă iubesc pe mine mai mult. 

* Mi se pare senzațional ca timp de 9 ani să ai iubirea, puterea și determinarea să scrii pe un site, să nu renunți chiar dacă sunt condiții mai austere, să mergi mai departe, să încerci, să cazi, să te ridici, să revii. Sunt mândră de mine. Și voi ați avut o parte foarte importantă din jocul ăsta. Doar că am obosit. Sau așa se simte totul la acest sfârșit de an, de etapă, de nivel. 

* Consider că cele mai importante realizări legate de acest blog au fost - oamenii pe care i-am cunoscut, locurile minunate în care am fost, dar și produsele pe care le-am creat: cărțile mele, programele, cursurile de travel writing și fotografie (al lui Vlad). 

Legate de aceste produse am și niște povești interesante, pe care nu le-am mai spus până acum. 

Cărțile - cele două cu rețete și cea de călătorii - le-am creat cu toată pasiunea și iubirea din mine. M-am pus pe mine acolo, m-am închis între pagini. Am investit în ele bani și resurse și timp și emoții. Succesul lor a fost... moderat spre zero, ca să zic așa. Și nu mă plâng, deși îmi dau lacrimile acum. Sunt doar observații pertinente. Failure is more important than success. 

Programul "Schimbă-ți viața în 30 de zile" este realizat din tot ce am învățat, testat, observat, citit, trăit eu în ultimii 3 ani. Am adunat acolo idei și sfaturi și informații care pot schimba cu adevărat o viață. Mie mi-au schimbat-o. Când am oferit o variantă simplificată a programului for free - am avut 120 de înscrieri în două zile. Impresiile oamenilor au fost excelente, chiar măgulitoare (s-a lăsat cu lacrimi de bucurie, pot spune). Când am pus un preț modic pe programul full - brusc nimeni nu a mai fost interesat. 

De ce spun toate astea?! 1. mda, știu că am eu niște issues legate de bani. Lucrez la asta. 2. pentru că am pentru voi o "ofertă". 👀

Vă pun la dispoziție toate cărțile mele și programul "Schimbă-ți viața în 30 de zile" la... orice preț vreți voi să plătiți. Yep. Am încredere în munca mea. Și am încredere în voi. Știu ce ofer. Și nu le-am creat ca să stea închise într-un folder pe desktop. Le-am creat ca să le dau mai departe. 

Cărțile sunt:

Fă dragoste în bucătărie! - rețete raw-vegan (inclusiv dulciuri fabuloase), rețetele mele preferate și rețetele moștenite de la mama pentru sărbători de poveste - toate testate și iubite. 

The Perfect Taste - rețete de sărbătoare din jurul lumii, rețete tradiționale (Crăciun, Anul Nou, Paște) din diverse bucătării internaționale (în limba română) - la fel, testate pas cu pas, fotografiate și foarte iubite.  

Scris pe cer - sunt poveștile cele mai dragi din călătoriile mele din ultimii 9 ani. Cu fotografiile lui Vlad. 

Programul Schimbă-ți viața în 30 de zile - idei și exerciții simple de schimbare a vechilor obiceiuri și de regăsire a bucuriei de a fi prezent, sfaturi, teste și aplicații, cărți, filme, site-uri minunate - o călătorie amuzantă, cu sens, pe care o poți relua oricând simți nevoia. 

Prețul lor tu îl decizi. Cât poți, cât ai, cât vrei să dai, cât consideri că merită. Tu alegi. Îmi dai un email la budeanu.ioana@gmail.com și le primești imediat. 

Poți să plătești online sau la orice Raiffeisen, direct în contul firmei Baraka Semen SRL-D:  RO29RZBR0000060016972252 (ron). 

Sau prin PayPal, cu cardul, direct pe butonul de mai jos: 
* Cursul de travel writing l-am creat acum doi ani ca pe o sursă de venit. Habar n-aveam că va schimba vieți. Că ani de zile va aduce în viața mea oameni fabuloși, care îmi vor urma sfaturile și vor construi bloguri, cariere, afaceri, chestii senzaționale. Încă sunt surprinsă de amploarea pe care a luat-o și de recunoștința acestor oameni. Cel mai important - a adus în viața mea prieteni pe care îi iubesc și care au reușit să-și împlinească visele mai repede, mai bine și mai intens decât mine. 

Ca statistică - de fiecare dată când am simțit să dăruiesc acest curs sau să-l dau la un preț mic de tot sau în rate - respectivii beneficiari nu s-au ținut de treabă. 

Tot pachetul - curs de travel writing și curs fotografie - îl găsești aici, la un preț de sărbătoare. 

* Ce aș mai avea de spus... 

Nu știu ce va fi în continuare. Nimeni nu poate ști. 

Însă, dacă în cei 9 ani de când sunt aici, te-am ajutat în vreun fel, cu sfaturi sau inspirație, cu poze frumoase, cu idei, cu un cuvânt bun, cu bilete de avion, cu informații despre Tenerife, cu emails, cu povești, cu zâmbete, cu înțelegere, cu orice de valoare pentru tine - primesc cu dragoste, cu onoare și cu recunoștință contribuția ta. Suma nu contează - cât vrei, poți, crezi tu. În contul bancar sau pe PayPal-ul de mai sus. Astfel, vei ajuta ca povestea să meargă mai departe. 

Vă mulțumesc pentru 9 ani fabuloși. Să intrăm în 2017 cu bucurie, blândețe și speranță. Vă iubesc! 

Un comentariu:

  1. Draga mea Ioana esti extraordinara,
    Nu stii..dar iti spun acum..tu mi.ai schimbat viziunea asupra vietii mele..in august 2014 cand te.am descoperit a fost momentul meu de cotitura..De la " 20 de motive pentru care as traii in Tenerife...si pina la articolul de azi pe care l.ai publicat...ai reprezentat pentru mine refugiul din cotidian...ai fost si vei ramane speranta mea ...pentru viata pe care mi.o doresc..acèea de a calatorii, a muncii si a iubii.. sunt in tren..fac ce.mi doresc mai mult..calatoresc..si ma bucur de "tine" ca existi..iar Brasovul sper sa ma inspire ..am invatat de la tine cum sa privesc oamenii, natura, parcurile, cladirile..a trebuit sa treaca un an si jumatate sa inteleg ca doar asta ma mai poate implini ca om..am implinit 43 de ani..si sunt pregatita s.o iau de la capat...nu am renuntat la Tenerife..pe 26 mai trebuie sa ajung in Santa Cruz..in martie voi fi in Alicante, mai exact in Torrevieja...TU mi.ai aratat calea, Dumnezeu ma va lumina...Iti multumesc pentru tot Ioana Budeanu

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...