Cărți, povești și un an magic

De când mi-am instalat Kindle-ul pe telefon și comand cărți cu un singur click, viața mea s-a schimbat. În bine:) Simt că am acces la o lume fabuloasă, la porții de înțelepciune, la felii din viața altor oameni, la talentul, inspirația și darurile lor. De 4-5 ani citesc doar în engleză și mă bucur enorm de cărțile pe care le descopăr pe Amazon - free sau cu prețuri medii, de autori celebri sau necunoscuți. Iată mai jos câteva volume care mi-au plăcut în 2016, poate te inspiră și pe tine... Este o carte interesantă, îmi place cum scrie Doreen, și te va lămuri de ce poftești la diverse "chestii" ca înghețată, ciocolată sau covrigei cu sare. Nu m-a dat pe spate, însă sunt multe lucruri faine acolo, de care eu nu știam. O invitație la autoanaliză! Diana povestește aici mult mai bine. 


Este povestea de viață a lui Christy și cum a reușit ea să treacă de la o mentalitate axată pe scarcity la o gândire concentrată pe abundență și bucurie. Sunt câteva idei noi și este scrisă simplu și direct. 

8. Reality transurfing, by Vadim Zeland

Vadim Zeland este un scriitor rus, foarte apreciat de unii, extrem de urât de alții. Omul susține că există mai multe realități și că putem să ne alegem singuri realitatea în care vrem să trăim, concentrându-ne energia pe acea realitate. Are argumente. Cărțile sunt foarte bune! 

Iata și câteva citate: 

"În realitatea personală, Voi dețineți acel film care rulează în «proiectorul» vostru. Ce veți schița, aceea veți urmări. Problema este că oamenii inversează procesul: ce văd, aceea schițează. Înțelegeți diferența?"

"Dacă uneori aveți impresia că sunteți «neadaptat» la condițiile lumii, sau ceva este în neregulă cu ea, înseamnă că nu mai aveți mult până a vă trezi complet."

"Învățați-vă să primiți plăcere de la vremea rea, cozile de la magazin, ambuteiaje, probleme, orice fel de negativ. Un atare fel de masochism vă va curăți cerul deasupra lumii voastre. Rămâne să hotărâți doar influența pe care o va avea o oarecare circumstanță. Și anume așa va fi – vă veți asigura nu numai o dată."

"Când nu veți mai vrea, ci veți intenționa să aveți, atunci veți primi."


Am cumpărat-o de curiozitate. Este o carte de bun-simț. Nu spectaculoasă. N-are idei noi sau geniale. Însă îți (re)aduce aminte să-ți descoperi și să-ți iubești corpul. Am citit-o cu plăcere. 

6. Secrets of People With Extraordinary Willpower: a novel, by Katie Morton

O ador pe Katie. Cartea este intimă, amuzantă, tristă, surprinzătoare, reală, plină de viață. Este o enciclopedie a tuturor "greșelilor" pe care le facem zi de zi. Și cum să le îmbrățișăm, să le acceptăm, să ne dăm voie să greșim și să ne ridicăm din ele, către noi înșine. 


Deși repetitivă și cu sfaturi relativ greoaie, am ales să o citesc până la capăt pentru că am fost curioasă să aflu mai multe despre Ann, o femeie foarte interesantă, cu o poveste pe măsură. Este o tipă bogată, relaxată, care locuiește în Africa de Sud (are acolo un resort de 5 stele), și învață oamenii să trăiască în abundență. Este foarte implicată în online și pune muuuulte postări sponsorizate pe Facebook:)) She knows the game. 


O carte care mi-a plăcut foarte mult, este perfectă pentru începători și pentru avansați, o "răsfoiesc" mereu și mai învăț câte ceva din ea. 


Mr. Gay explică pe înțelesul tuturor ce înseamnă The Upper Limit. Adică: ți se întâmplă lucruri super bune, totul este energie în jurul tău, primești, faci, te extinzi, experimentezi și deodată - BUM! Ceva se întâmplă, începe să-ți fie frică, te îmbolnăvești, cazi, te "repui la locul tău". Nu explică el foarte bine cum să-ți depășești limita asta, însă dacă începi să o vezi, este un pas înainte. Eu mi-am explicat o mulțime de lucruri așa. Iar dacă acum apare The Upper Limit, mă amuză, o recunosc și merg mai departe, fără frică. 


Este în curs de citire. Am început-o prin noiembrie. Și după prima parte, m-am oprit ca să pot face exercițiile din ea, să înțeleg, să integrez lecțiile. Pot spune că m-a cam durut, m-am revoltat, însă acum am acceptat și sunt pregătită pentru partea a doua. 

Nanice vorbește despre worthiness, despre ego, despre "motoarele" artificiale care ne dau energie, ca: frica, îngrijorările, ușurarea, aparențele, înfățișarea, statutul, succesul, relațiile, rolurile pe care le jucăm, banii și multe altele - și cum să trecem de la aceste energii superficiale la a fi echilibrați, noi înșine, cu energie vitală venită din plăcerea de a trăi, pur și simplu. 

Recomand această carte doar dacă ești dispus să afli niște adevăruri dureroase despre tine și să faci pașii în direcția cealaltă. 


"Cartea anului" și cea mai bună pe care am citit-o în ultima vreme. Mi-a fost recomandată de muuulte ori, până să "aud" și eu cu adevărat și să mi-o cumpăr. Mai mult, în ziua în care am fost în sfârșit atentă la recomandare, cartea a fost la reducere, vreo 2 dolari:)  

Este povestea unei femei atât de vulnerabile, încât te doare să o privești și să o asculți. Este strălucitoare și puternică, este promiscuă și ușor ireală, te devorează și te captivează până dincolo de cuvinte. Nu-ți poți imagina că este și despre tine, pentru că ce face ea pare... imposibil. Însă m-am regâsit acolo, plângând, în fiecare rând scris, în fiecare iubire, în fiecare cerere. 

Este o carte pe care aș dărui-o oricărui artist, antreprenor, sportiv, celebritate, dar și celor care știu că sunt mai mult decât văd în oglindă. Care știu că au în ei o forță imensă, un vulcan de iubire gată să erupă. 

Mai presus de orice, cartea Amandei este despre oameni, iubire, încredere și credință. Fără limite. Fără așteptări. Fără certitudini. Din inimă. 

Cartea este și în limba română, aici. Iar aici poți asculta TED-ul ei cu peste 8M views. 


Următoarea pe lista mea este Tools of Titans, by Tim Ferriss. Nu mă omor după autor (deși am încercat de vreo 10 ori să citesc The 4-Hour Workweek, la recomandarea a zeci de cunoscuți și necunoscuți - nu m-a prins. Poate și pentru că eu fac deja ce spune el acolo, de câțiva ani buni, habar n-am. Mi s-a părut slăbuță și ușor arogantă. Mda, poate îi mai dau totuși o șansă:)). Însă de Tools of Titans am aflat de la Pyuric (care scrie mai bine ca Ferriss:) și mi-am luat the free sample. Pare senzațională, exact ce aș vrea acum să citesc. Revin cu păreri! 


Să aveți un an magic! 


Foto: theodysseyonline.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...