Cum să călătorești mai mult și să fii plătit să vezi lumea (curs)

De curând, am împlinit 11 ani de când m-am mutat în București și 8 ani de când călătoresc prin lume. De 9 ani scriu pe blog. Am visat vreodată că voi ajunge aici? Bineînțeles că nu. Însă am avut determinarea de a merge pe drumul ăsta, de a face o mulțime de greșeli și de a învăța. Tot timpul. 

Acum suntem în Kuala Lumpur, după două luni pe drum (Turcia, Iordania & Malaysia - all around). Am avut momente de îndoială, însă vrem să mergem mai departe. Ce înseamnă acest "mai departe" vom vedea, ne urmăm inspirația. 

Anul trecut am trăit cea mai intensă experiență din viața noastră. 10 săptămâni în Asia, 18 hoteluri de vis, colaborări cu unele dintre cele mai faine branduri din lume, am învățat o mulțime de lecții (the hard way) și am întâlnit oameni senzaționali pe drum. Asta în condițiile în care am plecat de acasă cu un buget sub 500 de euro. 

Anul acesta, după o lună în Iordania, ne-am dorit să stăm mai mult in Malaysia, țara noastră preferată. Aici am lucrat cu Ritz-Carlton, Grand Hyatt, YTL Hotels și mulți alții. We still do:) 


 

Însă adevăratul motiv pentru care vă scriu acum este... povestea Andradei. 

Andrada Melitte are 24 de ani. Este din Reghin și a terminat Dreptul la Cluj. Anul trecut, pe 8 august, mi-a trimis un email și mi-a spus că își dorește să călătorească, să se piardă prin lume. M-a întrebat cum fac eu asta. I-am recomandat cursul meu de travel writing (evident!:)), l-a cumpărat, mi-a mai scris un email și cam atât. 

Între timp, Andrada și-a făcut singură blog (pe 20 august 2016 a publicat primul text), a scris câteva articole, iar în decembrie a plecat în lume, așa cum și-a dorit. Zilele astea o găsiți pe plajă, în Bali. 

Cum? Simplu. Scrie despre călătorii pe blog și colaborează cu o mulțime de hoteluri, hosteluri, restaurante etc. Andrada este exemplul perfect că se poate. Dacă îți dorești cu adevărat să vezi lumea, nimic nu te poate opri. Plus, am o mulțime de alte exemple (oameni pe care îi iubesc din tot sufletul), care au reușit să-și împlinească visele: Ovidiu, Maria, Bogdan, Ioana, Andra, Oana, Ana, Sorin, Cristina, Bianca  etc. 


Happy Andrada
 
La mine a durat cam 8 ani să-mi dau seama despre ce este vorba. Însă toată treaba asta cu blogurile, social media și colaborările era pe atunci la început (cel puțin la noi). Acum totul merge mai ușor - numai dacă ești dispus să încerci. 

Și exact asta îmi doresc. Să te ajut să faci primii pași și să încerci. 


De aceea te invit la o promoție de primăvară, că așa ne stă nouă bine, cu promoțiile :))

A. Iți voi răspunde la întrebările de mai jos, cu toate detaliile necesare. Tot ce am învățat de-a lungul timpului. #NoBullshit 

* Chiar trebuie să am un blog ca să pot călători mai mult și să fiu plătit să văd lumea? Dacă da, ce pași trebuie să urmez? Ce și cum scriu pe blog? Cât? Când? 

* Dar dacă nu mă citește nimeni? Ce am eu de oferit? Cum tratez problema celor care mă critică și a comentariilor negative? Cum îmi promovez textele?

* Nu am deloc talent la scris! Mi-e foarte greu să scot două fraze din mine. Ce este de făcut? 

* Ce le scrii în emails celor cu care vrei să colaborezi? Cum pot obține și eu cazări și bilete de avion? Contează cifrele (audiență, followers)? 

* Până la urmă, cum naiba face bani un blogger de travel? Că mai trebuie să și mâncăm. Plus, știi... urăsc marketingul. Ai vreo sugestie?!

* Am nevoie de fotografii profesioniste ca să mă bage cineva în seamă? 

* Mi-e frică să plec în lume. Se întâmplă multe acum. Sunt la început. Dacă nu mă descurc? Ar trebui să-mi dau demisia? Dar dacă nu merge nimeni cu mine, ce fac, plec singur? Aaaaa, habar n-am ce să fac. 

Știu toate aceste întrebări, le cunosc din proprie experiență. Mi le-am repetat obsesiv la început și apoi în fiecare an în care treceam la un nou nivel. Poate nu știu răspunsurile 'corecte', însă știu ce a funcționat la mine și ce nu. Știu cum am comis-o, ce am făcut bine și peste ce etape tu poți să treci cu ușurință, doar învățând din exemplele mele. 

De asta sunt aici: să te ajut, să te învăț și să râdem împreună. :) 

B. Curs de Travel Writing - 5 module (teorie, practică, lecții, Q&A, anexe de marketing, social media, vânzări, proiecte/sponsorizări), la prețul lansării din 2014. 

C. Curs foto. 

A + B + C = 500 lei.  Dacă vrei să fii și tu alături de mine și studenții mei, să primești emails cu glume, lucruri serioase, eșecuri, idei și multe sfaturi pe care nu le găsești pe net, atunci scrie-mi la budeanu.ioana@gmail.com și hai să facem asta. 

Urăsc spam-ul, de aceea adresa ta de email rămâne la mine și va fi folosită doar pentru acest curs. 


Ce spui? Facem împreună un pas înainte? 

1. Scrie-mi un email la budeanu.ioana@gmail.com și spune-mi de ce îți dorești să învățăm împreună. 

2. Promoția este valabilă pana pe 29 aprilie. Locuri disponibile: 5 (cinci).  

3. Prețul este 500 lei. Vei primi pe email răspunsurile la întrebările de la punctul A, cursul de Travel Writing (punctul B) și cursul foto (punctul C). Plus factură :)

4. Imediat ne apucăm de treabă. Și, cel mai important, facem lucrurile să se întâmple! 

Pentru că visul tău este cel mai important. 

Te aștept cu drag!
Ioana


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...