Cum sa calatoresti mai mult si sa fii platit sa vezi lumea (curs)

De curând, am împlinit 9 ani de când călătoresc prin lume și un an de când locuiesc în Bali. De 11 ani scriu pe blog. Am visat vreodată că voi ajunge aici? Bineînțeles că nu. Însă am avut determinarea de a merge pe drumul ăsta, de a face o mulțime de greșeli și de a învăța. Dacă vrei să afli secretele meseriei de travel writer (cum să călătorești mai mult și să fii plătit pentru asta) - this is the place to be and to have fun!


Anul trecut am stat în București doar 8 săptămâni, am fost trei luni pe drum (Turcia, Iordania, Malaysia, Sri Lanka, UAE), iar apoi m-am mutat în Bali. Am avut multe momente de îndoială, când nu știam cum să merg mai departe. Însă există ceva... o forță imensă, care te împinge înainte. Care îți arată drumul. Și această forță este în tine - trebuie doar să o recunoști acolo, ascunsă în sufletul tău, șoptindu-ți exact ce vrei și de ce.

În 2016 am trăit una dintre cele mai intense experiențe din viața mea. 10 săptămâni în Asia, 18 hoteluri de vis, colaborări cu unele dintre cele mai faine branduri din lume, am învățat o mulțime de lecții (the hard way) și am întâlnit oameni senzaționali pe drum. Asta în condițiile în care am plecat de acasă cu un buget sub 500 de euro. 

Da, la un moment dat, am crezut că a fost doar noroc. Sau un vis frumos. 

Însă, în 2017, am fost mai sigură pe mine, mai implicată, mai conștientă că tot ce vreau este posibil. Am lucrat cu companii aeriene care nici măcar nu activează pe piața din România și cu hoteluri ca The Ritz-Carlton, Grand Hyatt, Burj al Arab (my work here). Am călătorit timp de 9 luni și am adunat o mulțime de povești. 

Iar acum sunt în cea mai fericită perioadă din viața mea, m-am întors din Bali în Bucuresti, și mă pregătesc de noi aventuri. 
Însă adevăratul motiv pentru care vă scriu acum este... povestea Mariei. 

Maria a urmat cursul de travel writing în 2015, a visat la călătorii exotice și, mai ales, la propria călătorie - de autocunoaștere. Și-a făcut un blog excepțional, a scris, a făcut înconjurul lumii, a locuit în Bali, Bahamas și India, organizează retreats spirituale și de yoga, și nu s-a lăsat influențată de nicio voce exterioară. 

Maria a terminat facultatea de psihologie, însă a ales alt drum în viață: este profesor de yoga, călătorește în locuri exotice și spirituale, a dat interviuri pentru nenumărate publicații și își scrie propria poveste cu mult curaj, cu iubire și pasiune.  


Ea este exemplul perfect că se poate. Dacă îți dorești cu adevărat să vezi lumea, nimic nu te poate opri. Plus, am o mulțime de alte exemple - oameni pe care îi iubesc din tot sufletul, care au reușit să-și împlinească visele: Ovidiu, Bogdan, Ioana, Andra, Oana, Ana, Sorin, Cristina, Bianca, Madalina, Cristina, Eugen etc, etc. Am lucrat cu peste 2500 de călători pasionați și sunt tare mândră de asta :)

La mine a durat cam 8 ani să-mi dau seama despre ce este vorba. Însă toată treaba asta cu blogurile, social media și colaborările era pe atunci la început (cel puțin la noi). Acum totul merge mai ușor - numai dacă ești dispus să încerci. 

Și exact asta îmi doresc. Să te ajut să faci primii pași și să încerci.


Iată ce spun studenții mei:


Ingrid Chirita: "Am devenit studenta Ioanei in 2017, incepand cu pasi mici si siguri, trezindu-ma in fiecare dimineata timp de 7 zile cu mailurile ei pe care abia le asteptam, idei minunate care m-au ambitionat sa fac mai mult decat credeam ca pot, si si mai mult, sa cred ca pot face orice imi propun cu putina munca! Ioana face totul sa para o joaca in acelasi timp prezentand si aspectele mai putin placute ale acestei "meserii", reusind sa te faca sa iesi din zona de confort si sa cauti creativitatea in adancul tau :) Daca te gandesti sa incerci ceva nou pentru tine, recomand cu cel mai mare drag si sinceritate cursul Ioanei!"


Raluca Georgescu: "I've taken Ioana's travel writing class a few months back, and I've learned a lot in the meantime. Learned about what a blog means, about the blood and sweat, but also the sweet satisfaction. And most of all, I've learned about the pleasure it gives you if you do it right. The class was instrumental in the launch of my blog. I know now that I could have used Ioana as a resource much more than I actually did. So if you take the class, make sure to ask her a lot of questions! I'm sure she'll love it!!"


Bogdan Budai: "Pentru mine, cursul a fost un imbold. Dupa ce am inceput sa citesc, nu m-am mai putut opri. Felul in care este conceput este foarte usor de urmarit si parcurs. Lectiile si sfaturile oferite sunt exact ceea ce cautam. Lectiile pe care le-am invatat imi sunt de mare ajutor si deja vad imbunatatiri in privinta traficului si cititorilor. Multumesc din suflet!!" 


Andra Tomescu: "Cursul a venit pentru mine exact la momentul oportun. De cateva luni tot cautam pe internet despre cum se face un blog de travel, ce ar trebui sa contina si cum sa castigi bani din asta, dar inca nu ma lamurisem cum si de unde sa incep. Cursul Ioanei este clar, cu exemple concrete, te ajuta sa intelegi ce presupune meseria asta si sa-ti conturezi ideile mai bine. Pe scurt, te scuteste de multe luni de cautat si citit de unul singur. Il recomand cu tot dragul." 
Iată ce pun eu pe masă (Pachet Călător Profesionist):

A: Răspunsurile la aceste întrebări fierbinți:

1. Chiar trebuie să am un blog ca să pot călători mai mult și să fiu plătit să văd lumea? Dacă da, ce pași trebuie să urmez? Ce și cum scriu pe blog? Cât? Când? 

2. Dar dacă nu mă citește nimeni? Ce am eu de oferit? Cum tratez problema celor care mă critică și a comentariilor negative? Cum îmi promovez textele?

3. Nu am deloc talent la scris! Mi-e foarte greu să scot două fraze din mine. Ce este de făcut? 

4. Ce le scrii în emails celor cu care vrei să colaborezi? Cum pot obține și eu cazări și bilete de avion? Contează cifrele (audiență, followers)? 

5. Până la urmă, cum naiba face bani un blogger de travel? Că mai trebuie să și mâncăm. Plus, știi... urăsc marketingul. Ai vreo sugestie?!

6. Am nevoie de fotografii profesioniste ca să mă bage cineva în seamă? 

7.  Mi-e frică să plec în lume. Se întâmplă multe acum. Sunt la început. Dacă nu mă descurc? Ar trebui să-mi dau demisia? Dar dacă nu merge nimeni cu mine, ce fac, plec singur? Aaaaa, habar n-am ce să fac. 


Știu toate aceste întrebări, le cunosc din proprie experiență. Mi le-am repetat obsesiv la început și apoi în fiecare an în care treceam la un nou nivel. Poate nu știu răspunsurile 'corecte', însă știu ce a funcționat la mine și ce nu. Știu cum am comis-o, ce am făcut bine și peste ce etape tu poți să treci cu ușurință, doar învățând din exemplele mele. 

De asta sunt aici: să te ajut, să te învăț și să râdem împreună. :) 


B. Curs de travel writing - 5 module despre scris, bloguri, marketing, bani, clienți, social media. 

C. Curs foto pentru începători/ avansați. 

D. Instagram Secrets. 

E. Exact email-ul pe care îl trimit eu la companii pentru bartere/ cash/ sponsorizări. 

F. Acces la grupul nostru închis și privat de pe Facebook, unde ne ajutăm, promovăm și bârfim industria :))

G. Ajutorul meu 100%, atât pe parcursul programului, cât și după. 

Pachet Călător Profesionist = 300 euro.

Super oferta de Sarbatori: 50% reducere -> 150 euro/ 690 lei. 

Plata se poate face AICI


* Acest curs nu este pentru oricine! Trebuie să crezi în tine și să te ții de treabă (și, mai ales, să fii dispus să faci asta, să-ți dorești foarte mult). "Cluburile", the easy-winning stuff, MLM-urile, și alte "scheme" ne produc doar amuzament - nouă, tuturor celor care ne dorim "the real shit". 


Dacă vrei să fii și tu alături de mine și studenții mei, să primești emails cu glume stupide, lucruri serioase, eșecuri, idei și multe sfaturi pe care nu le găsești pe net, atunci scrie-mi la budeanu.ioana@gmail.com și hai să facem asta. 

Ce spui? Ne distrăm împreună?
Pașii sunt super simpli: 

1. Fa plata AICI. Super simplu, doua click-uri. :) 

2. Imediat primești pe email toate materialele. Cursul este 100% online! 

3. Învățăm, ne distrăm și împlinim vise. 

4. Let's have some fun together!! 


Eu, când habar n-am ce să fac sau sunt în dubii, îmi repet mereu: "nu-mi las visul să moară, nu-mi las visul să moară" - și atunci, se schimbă ceva. Prind puteri. Merg mai departe. 

Haideți să nu lăsăm visele să moară. Să regreți că n-ai încercat ceva doare mai tare decât să încerci.


Huge love & hugs,
Ioana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu