“People say that you’re going the wrong way when it’s simply a way of your own.”
Sunt aici pentru ca incerc sa fur o felie de timp… Ma trezesc uneori traind in viitor, in autobuzul care ma poarta pe drumuri cunoscute fac planuri incredibile, ca apoi in aerul statut al biroului in care lucrez sa ma abandonez trecutului. Uneori am regrete sfasietoare, dar de cele mai multe ori imi revin si incerc sa traiesc in prezent. Sa ma bucur de acest prezent!
6. Welcome to the Jungle –  intr-o zi fierbinte de septembrie am mers in Jungle Park. Am redevenit copil, am ras si am stat ore in sir sa privesc animalele, unele aflate in libertate. Spatiul in care se afla gradina zoo este absolut minunat, ca o jungla adevarata, cu sunete, fosnete, adieri si ochi de fiara indreptati spre tine. Nu am sa uit niciodata cum m-a privit o leopardita si a pozat frumos pentru mine. Este una din cele mai dragi amintiri…
5. Puerto de la Cruz – un oras fascinant pe care l-am descoperit singura. Si nu mica mi-a fost mirarea cand am  deschis ochii si ma aflam dintr-odata pe o plaja ce pana atunci o stiam doar de pe desktopul calculatorului meu din Romania.
Puerto are un miros specific de lux colonial imbinat cu aburi de banana bread si flori tropicale. Bisericile incredibil de frumoase te intampina cu o racoare ce iti bandajeaza sufletul, iar strazile pitoresti urca si coboara de-a lungul orasului intre gradina botanica si ocean. Soarele apune dupa varful inzapezit al muntelui Teide, creand o planseta uluitoare de nuante, ca cea a unui pictor naiv care s-a jucat amestecand rosul cu violetul inserarii. 
Orasul acesta este vindecator! Aici uiti de toate, te transformi, incepi sa simti gustul unei vieti burgeze, insa atat de simple, incat ramai mut de uimire cat de putine lucruri iti sunt de ajuns ca sa fii fericit: apa, soare, flori albe cu petale groase, pline de seva, porumbei, copii care respira liber si nu prin tuburile unei simulari de civilizatie, pan-pizza, mic dejun canarian, baraquito, turron, vin rosu ieftin, arhitectura de vis, loro park, plaja, valuri, stanci, Teide, oameni simpli si primitori.
4. Drumul spre Icod de los Vinos – primul oras din Tenerife se afla pe malul oceanului, insa drumul din sud pana in Icod este spectaculos. Este poate singurul lucru care mi-a taiat respriratia la propriu cu atata frumusete. Imaginati-va drumuri inguste ce incoanjoara muntele ca un brau si tot urca, si urca, si treci peste poduri, si ai mereu in dreapta ta muntele, iar in stanga, cat vezi cu ochii, oceanul de un gri metalizat, atins parca de Dumnezeu cu o bagheta magica. Maretia este de nedescris. Esti atarnat pe crestele unui vis din care nu iti mai revii, drumul capatand aspectul unui ritual de initiere in tainele fericirii.
Daca cineva din jurul meu se simte liber, ma bucur nespus, pentru ca libertatea ia multe forme. Insa daca incerci si tot racai stanca din mintea lor, s-ar putea se descoperi dependente inchise dupa gratii de uitare. Nici eu nu am ajuns sa ma consider suficient de libera. Altfel, v-as scrie de pe malul unei ape sau dintr-o odaie ale carei ferestre ar fi larg deschise.
“If you ask people what they’ve always wanted to do, most people haven’t done it. That breaks my heart. I simply want to live the way I need to live.”

No Comments

  1. Prima data am facut cunostinta cu Tenerife datorita lui Je si Seb .Emigranti in Tenerife(imi sunt tare dragi ca impartasesc cu noi momente ,ganduri, imagini din viata lor).Acum cu tine simt Tenerife. Nu stiu daca m-am exprimat corect sau daca intelegi ce vreau sa spun dar totul are sens acum pentru mine.Iti sunt alaturi oriunde vei merge si abia astept sa ne incanti cu alte si alte decrieri,poate din fata unei farestre larg deschise…..

  2. Multumesc din suflet:) Sper sa pot oferi texte de calitate si sa fiu mereu alaturi de voi!