În ultima zi din mini vacanţa noastră la Amsterdam, m-am trezit foarte, foarte devreme. Asta se întâmplă doar când am de lucru sau sunt emoţionată de ceva:) Ştiam exact ce vom face în ziua aceea de luni, până la ora 22, când aveam zborul: vom călători în jurul Amsterdamului pe canale, cu bărcuţele acelea superbe, descoperite. Şi de abia aşteptam! Am cumpărat bilete înainte de a deschide bine ochii, direct de pe mobil. Iar apoi, soarele – desăvârşit şi minunat – a răsărit peste Amsterdam, fiind semnul pe care îl aşteptam în această călătorie…

Amsterdream, by KLM Romania – Day Four

Două bilete all day long – hop on, hop off – pe bărcile din Amsterdam costă 40 de euro. Poate vi se pare mult, însă când poţi să te plimbi pe orice traseu vrei, pe orice vreme ai (sunt jumătate acoperite, jumătate descoperite), cu un suc sau o cafea la bord, cu laptop şi aparat foto, cu prize, baie şi muuultă lume fericită în jur – credeţi-mă, această experienţă face toţi banii din lume. 
Sentimentul general din cea de-a patra zi a fost de fericire. O fericire măreaţă, incontestabilă. Soarele strălucea divin în apele Amsterdamului, clădirile sale colorate şi periculos înclinate îţi zâmbeau, oamenii îmi păreau toţi bine dispuşi, mereu găseam de ce să mă mir sau să mă bucur – firesc, simplu, ca un copil. 
Ore în şir am alunecat feeric pe canalele unuia dintre cele mai frumoase oraşe din lume. Cei care au fost acolo şi au încercat această experienţă, ştiu foarte bine ce spun. M-am bucurat de fiecare clipă, am coborât într-o zonă neexplorată, cu o piaţă şi un parc imens, iar spre seară ne-am îndreptat spre gară, cu ultima barcă a zilei, ca într-un dans vrăjit, care aş fi dorit să nu se mai termine.

Amsterdamul a însemnat pentru mine foarte mult, din motive subiective şi obiective. În primul rând, este oraşul care mi-a deschis ochii asupra lumii, acum ceva ani în urmă. Anul acesta am aniversat cei trei ani de libertate totală aici, în cel mai open mind loc posibil. Am văzut Amsterdamul şi prin ochii lui Vlad, aflat pentru prima dată aici. S-a îndrăgostit defintiv de oraş şi a declarat că este cel mai frumos loc văzut vreodată. Este colorat, boem, elegant, foarte civilizat, cu un aer dintr-o altă poveste. Una pe care sper să o înţelegeţi din fotografiile mele înclinate, făcute în timp ce mă bucuram de fiecare secundă petrecută în croaziera pe canalele Amsterdamului. 
Vă mulţumesc că mi-aţi urmărit poveştile. Însă acest capitol nu s-a încheiat. Urmează un concurs cu premii interesante. Staţi aproape!

 

Amsterdream, by KLM Romania – Day Four – galerie foto

 

Photos by Sony NEX

No Comments

  1. Frumoase articolele tale despre Amsterdam; iti inteleg fericirea si bucuria pe care ai trait-o plimbandu-te cu barcutele; mi-am amintit si eu de plimbarile mele pe canale (in luna august 2013) din Brugge si Ghent (Belgia); doar ca aici o plimbare dureaza in jur de 40 sau 50 de minute.

  2. Multumesc mult:) Brugge este pe lista mea scurta! Nu ai scris inca din Brugge, nu?