Acum 7 ani, când am început să scriu pe acest blog, mi-am pus o dorință: să am cele mai bune fotografii pentru cititorii mei. Să le ofer o experiență totală, desăvârșită, să îi fac fericiți. Dorința mea s-a împlinit în câteva luni. Vlad și-a descoperit pasiunea pentru arta fotografică, a început să învețe, să stea nopți în șir și să studieze, să meargă pe teren și să experimenteze. După 6 ani de călătorii pe 3 continente, după zeci de evenimente la care am participat, după expoziții foto și pictoriale fashion, a venit momentul în care Vlad vrea să dea înapoi. Vrea să vă învețe tot ce știe. Vrea să vă spună secretele acestei meserii. Și vrea să vă arate că se poate. și tu poți face fotografii mai bune, mai pline de viață, de lumină, de culoare, de suflet. Iată detalii…

Cum să faci fotografii mai bune! 


Îmi aduc aminte și acum, momentul în care directorul de la TAP Portugal a văzut fotografiile lui Vlad expuse la Târgul de Turism de la București. A fost încântat, de fapt, le-a admirat atât de mult încât le-a smuls de pe perete (erau greu de dezlipit) și le-a luat cu el la Lisabona. Am înțeles că și acum există aceste fotografii pe pereții birourilor TAP din Portugalia.

Îmi aduc aminte și acum de mândria pe care am simțit-o când am văzut călătoriile și emoțiile noastre, transpuse în fotografiile lui Vlad și suspendate într-o încăpere de la Muzeul Satului.
Îmi aduc aminte și acum de o expoziție foto, pe ploaie, la o terasă din București, când clienții de acolo, fără să ne cunoască, au aplaudat și au vrut să privească la nesfârșit imaginea unei girafe superbe, pe care Vlad a surprins-o în Chiang Mai.
Sunt momente perfecte în timp. Ai putea să spui că totul a fost un miracol. Însă a însemnat și multă, multă muncă. Și acum râd de nervii pe care mi i-am făcut așteptând minute, ore în șir, ca el să surprindă cea mai bună imagine. Însă când ajungeam acasă și vedeam viața, lumina și emoția din fotografiile lui, știam că sunt norocoasă și binecuvântată. Am exact ce mi-am dorit: iubire, pasiune și fotografii perfecte, minunate. Pe care amândoi vi le dăruim din suflet!


Iată ce spune Vlad: 

Pentru început este important să înțelegi că fotografia este un act artistic. Și ca atare, pentru a avea cele mai bune rezultate, ea trebuie făcută din inimă și nu pentru că e la modă, sau pentru a câștiga bani sau prestigiu. Desigur, motivele nu trebuie să se excludă unul pe celălalt, dar este important ca în fotografie, ca de altfel în orice domeniu, pasiunea și o minte deschisă să fie pe primul loc. 

În 2009, când mi-am cumpărat primul și actualul DSLR, aveam o experiență minimă în fotografie, experiență câștigată pe un bridge. Eram naiv – făceam poze pe auto și mă minunam de diferența de detalii și de culori între noul DSLR și de acum vechiul bridge. Iar de atunci tot învăț – am citit și vizionat mii de tutoriale despre cum să fotografiez diverse subiecte, cum să folosesc lumina în avantajul meu, despre prelucrarea pozelor, am căzut în capcane și am crezut în mituri, am învățat fiecare funcție a aparatului, dar mai important decât orice – am pus în practică tot ce am învățat. 

Îți recomand și ție să pui în practică tot ce-ți spun în acest curs – cu cât mai repede, cu atât mai bine. Vei fi uimit cât de ușor este să faci poze mai bune, doar aplicând câteva noțiuni de bază. Te voi dezvăța să gândești mecanic, vei folosi funcțiile aparatului și sfaturile practice cu mare lejeritate, iar rezultatele vor veni imediat.

Te învăț să faci fotografii foarte bune într-un timp cât mai scurt, îți împărtășesc cunoștințele acumulate de mine în 11 ani, îți arăt că în acest domeniu se poate face performanță cu minim de investiție. Sper să mă depășești, să devii mult mai bun decât mine. Voi fi mândru că am contribuit și eu la formarea ta de fotograf excepțional.

Tu ești creatorul imaginii, tu vei face o fotografie mai bună, instrumentul folosit este doar extensia mâinilor și a minții tale.

Îți arăt ce funcționează cu succes pentru mine, îți explic datele tehnice și practice astfel încât să poți profita la maxim de ele. Te învăț cum să fotografiezi pentru a surprinde şi a-ţi exprima punctul tău de vedere, cum să încadrezi mai bine, cum să focalizezi eficient și precis, cum să eviți capcanele și miturile fotografiei și cum să prelucrezi o fotografie rapid, eficient şi cuimpact maxim.” 

Iată ce conține cursul de fotografie:

1. Regulile fotografiei și sfaturi
2. Expunerea: triunghiul expunerii, diafragma, profunzimea de câmp, izolarea subiectului, timpul de expunere, expunerea lungă, ISO, subexpunerea și supraexpunerea pentru fotografii clare și pline de viață, bliţul, histograma, RAW sau JPG.
– probleme, avantaje, dezavantaje, soluţii, exemple personale, fotografii și analiză pe ele.
3. Încadrarea: distanța focală, când să încadrezi larg și când cu zoom, cum să încadrezi mai bine, proporţia de aur, diagonalele, liniile conducătoare, spațiile interioareprim-planul, portretele, peisajele – toate cu exemple concrete și explicații abundente.
4. Focalizarea: punctele de focalizare, cum să focalizezi rapid și eficient, unde să focalizezi în funcţie de fotografie, focalizarea şi profunzimea de câmp. Exemple și explicaţii ample din propria experienţă.
5. Declanșarea: Când, Cum, De ce. Explicații concise.
6. Prelucrarea: mituri, Lightroom – panourile de control și uneltele, workflow-ul meu – cu explicaţii clare şi abundente.
7. Smartphone: o alternativă excelentă pentru un DSLR, mirrorless, sau alt aparat semiprofesional. Smartphone-ul meu şi de ce îl recomand – uşurinţă, comoditate şi exemple ce te vor lăsa cu gura căscată!
8. Încheiere, recomandări.

De ce să urmezi acest curs?

– dacă îți dorești să faci fotografii excelente în vacanțe sau zi de zi
– dacă vrei toate informațiile necesare pentru a face fotografii de calitate
dacă ești nemulțumit de fotografiile pe care le faci și știi că se poate mai bine!
– dacă ai un aparat foto și nu știi ce să faci cu el, dacă nu știi de unde să începi, dacă nu ai claritate în ceea ce privește regulile fotografiei și ale prelucrării
– dacă te gândești să faci o meserie
– dacă vrei să ai fotografii profesioniste pe site, Facebook, Instagram
– dacă vrei să ai fotografii foarte bune și mai ales – originale – pe blog
– dacă vrei să fii mândru de fotografiile tale din vacanță și să fii lăudat, să câștigi concursuri și premii
– dacă fotografia te relaxează și acest hobby îți aduce fericire și liniște, dar ai vrea să înveți mai multe despre secretele lui
– dacă vrei exemple, explicații și claritate în ceea ce privește fotografia artistică
– dacă vrei să faci fotografii mai bune și să câștigi bani din ele
– dacă vrei să-ți schimbi cariera și îți dorești ceva nou, creativ, în viața ta
– dacă vrei să surprinzi cele mai frumoase peisaje, dacă vrei amintiri de neuitat, dacă vrei emoții – nu poze! 

Ce îți propune Vlad Semen:

– cursul are 8 capitole și este structurat astfel încât să înțelegi toate secretele și să le poți aplica foarte ușor.
– găsești în curs foarte multe exemple de fotografii și explicații (cum au fost făcute, ce ar trebui să faci tu ca să obții rezultate mai bune).
– cursul este 100% online și îl poți studia de pe telefon, tabletă sau laptop, dar îl poți și printa. 
– cursul te motivează să ieși în natură, în oraș sau oriunde îți dorești tu și să pui în practică tot ce ai învățat.
– cursul te încurajează să faci fotografiile care îți plac ție, cum îți plac ție. Nu trebuie să faci pe plac nimănui. 
– cursul te învață să îți iubești aparatul foto, să-i descoperi avantajele și să-l transformi în cel mai bun prieten. 
– rezultatele vor fi pe măsura implicării tale și a dorinței de a învăța.
Iată ce ne spune Vlad: “Prima regulă a fotografiei: nu există nici o regulă!” 

“Regulile au tendinţa de a îngrădi actul artistic. Regulile îţi vor stingheri libertatea de exprimare şi numai prin simplul fapt că îţi încarci mintea cu aşa-zisele reguli, vei avea de suferit. De fiecare dată când vei auzi cuvântul regulă, înlocuieşte-l cu metodă sau preferinţă.”

CURS: Cum să faci fotografii mai bune!

Preț: 111$


Sau direct pe acest link, cu un singur click: YES, I WANT THIS!!


Vrei să înveți să faci fotografii mai bune? Vrei să descoperi secretele acestei meserii și să câștigi bani din ea? Vrei să ai cele mai frumoase amintiri din vacanțe? Vrei ca fotografiile tale să prindă viață? Acum e momentul!

Scrie-ne un email la adresele: 

[email protected] (între orele 7-16)

[email protected] (între orele 16-05)

Hai să învățăm împreună. Astăzi. Acum. Mulțumim, te așteptăm! 

No Comments

  1. Imi poate cineva spune unde este gradina din poza cu domnisoara in rosu ce rasfoieste o revista ?

    Multumesc !

  2. Gabriel, aici este raspunsul tau: https://www.ioanabudeanu.com/2014/06/jazz-me.html

    Infinitea, Str. Dr. Grigore Romniceanu, Nr.7, sector 5, Bucuresti.