Alina Ceclan este un om pe care eu il admir enorm. Si-a lasat un job bun si a plecat prin lume, dar nu asa oricum, ci cu toata familia. Sotul ei a renuntat la business, iar pustiul lor, Eric (3 ani) se bucura enorm ca este alaturi de ambii parinti full time, calatorind si descoperind lumea. Ce scoala ar putea fi mai buna?! Cred cu tarie ca oamenii ca Alina si Andrei schimba lumea, deschid usi si ne prezinta oportunitati la care nici nu visam. Pentru ca totul este posibil, totul incepe cu un vis. Da, urmeaza munca, schimbari, uneori blocaje, dar intotdeauna decizia de a trai asa cum iti doresti este cea mai buna. Iata povestea lor…
 
Alina, cine esti tu si ce faci? 
 
Sunt o fosta corporatista care incearca sa se reinventeze :). Plus mama de strengar de 3 ani jumate, care mi-a schimbat viata, prioritatile si visele. Am nevoie de mai multe ore intr-o zi pentru a face tot ce imi doresc si incerc sa jonglez cu toate pentru a avea cat mai mult timp pentru familie.
 
Cand ti-ai dat seama ca vrei mai mult de la viata si ca adori sa calatoresti? 
 
Mi-a placut sa umblu hai hui de cand ma stiu. Am inceput mai serios in studentie, iar in ultimii ani imi calculam foarte cu grija zilele de concediu ca sa pot calatori cat mai mult. 
 
Ca vreau mai mult mi-a dat seama doar o data cu aparitia baietelului nostru, care m-a facut sa inteleg ce e cu adevarat important in viata.
 
 
 
Ce pasi ai facut in sensul asta? 
 
Acuma vreo 2 ani am inceput sa ne facem planuri pentru a ne schimba viata, iar primavara trecuta am facut pasul decisiv. Eu mi-am dat demisia din jobul de manager intr-o multinationala, sotul meu a renuntat la afacerile pe care le avea, si am pornit sa exploram lumea impreuna cu piticul de 2 ani si 4 luni.
 
 
 
Te-a ajutat in vreun fel programul meu de travel
 
Da, un mare da. Pe langa toate informatiile practice si idei despre cum sa faci lucurile sa mearga, mi-ai dat in primul rand aripi si curaj. Eu cochetam de o vreme cu ideea unui blog de calatorii, ca oricum toti prietenii apelau la mine pentru sfaturi de vacanta. Insa m-am blocat de multe ori la gandul ca sunt atatia altii cunoscuti, care scriu mai bine decat mine si de ce ar dori cineva sa citeasca fix ce scriu eu. Intamplator am dat de tine si fantastica ta energie pozitiva m-a impulsionat foarte mult.
 
 
 
Ai scris pentru presa din Romania si internationala, ati colaborat cu hoteluri si branduri superbe. Care este cea mai mare satisfactie pe care ai avut-o legata de site-ul tau?
 
Cateodata nici mie nu imi vine sa cred in cate hoteluri fabuloase am stat! Piticul nostru e genial cand spune “mie imi place sa stau la Kempinski sau la ‘Intercondimental’”. 
 
Dar nu de aici vine cea mai mare satisfactie. M-am simtit foarte multumita cand am primit mesaje de la persoane complet necunoscute care mi-au multumit pentru sfaturile de calatorie de pe blog, dupa care si-au organizat vacanta si a iesit genial. E sentimentul ala ca ai facut ceva chiar de placere, si a fost util cuiva.
 
 
 
Ai trecut de la finante la full time traveler. Sotul tau a renuntat la o afacere ca sa calatoreasca. Iar Eric se bucura in fiecare zi de parintii lui minunati si de lumea asta incredibil de frumoasa. Cum reusesti? Este ceea ce faceti voi o meserie? Pentru ca unii cred ca e doar o joaca. 
 
Nu stiu daca este chiar o meserie, dar o joaca sigur nu e. Bineinteles, pare un vis sa spui ca esti doua zile pe undeva prin jungla, dupa care ajungi intr-o mare metropola, de unde zbori pe o insula tropicala. Insa implica nu doar oboseala datorata calatoriei, ci si documentare, poze, scris, mai apar intarzieri sau eveniumente neprevazute. Iar daca ai un pitic de 3 ani cu tine, chiar ai foarte rar timp sa te relaxezi efectiv.
 
 
 
Cum vezi tu “ocupatia” de digital nomad? Crezi ca poate oricine sa faca asta? 
 
Teoretic da, oricine poate fi digital nomad, insa nu e pentru oricine. E nevoie in primul rand sa fii flexibil si curajos si sa te poti detasa de ce zice societatea ca trebuie sa faci. 
 
Uneori e greu, pentru ca iti lipseste senzatia de “acasa” sau esti absent din viata celor dragi. 
 
Insa senzatia de libertate pe care o castigi nu se compara cu nimic, mai ales daca esti digital nomad in familie.
 
Ce te vezi facand long term? Vise secrete? 
 
Vise secrete nu mai am, iar long term nu prea mai gandesc. Am invatat ca viata e plina de neprevazut si sa pot intampla lucruri care sa ne schimbe cu 180 de grade perspectiva asupra vietii. Ce imi doresc e sa avem la fel de mult timp pentru baiatul nostru, sa creasca alaturi de noi in mod echilibrat si sa inteleaga ca in viata e important ce faci, nu ce ai.
 
 
 
Ce sfat ai pentru cei care vor mai mult de la viata, care vor sa devina digital nomads, sa calatoreasca facand ce le place, chiar si cu familia?
 
Sfatul meu e sa isi urmeze instinctul si sa aiba curajul sa faca pasul pe care si-l doresc. Eu am tot spus tuturor ca decizia de a calatori pe termen lung alaturi de familie a fost cea mai buna decizie pe care am luat-o vreodata si as face acelasi lucru daca ar fi sa ma intorc in timp, poate acum cu ceva mai mult curaj.  
 
Unde te gasim acum? 
 
Momentan suntem inapoi in Cluj, unde ramanem o vreme. Nu ne oprim din calatorit, insa piticul nostru are nevoie de putina stabilitate, gasca de prieteni, relatie cu bunicii etc.. 
 
Insa in Cluj nu ne-am intors la vechile joburi ci am incercat ceva complet nou. Am deschis recent un restaurant bazat pe preparate sanatoase, fresh, child-friendly. Se numeste Healthylicious si e inspirat mult din ce ne-a placut noua cat timp am umblat prin lume.
 
 
Despre aventurile lor prin lume puteti citi pe:
 
Blogul The Happy Kid
 
Pagina de Facebook
 
Instagram (pozele sunt fabuloase!!)
 
 
 

6 pași simpli pentru a-ți împlini orice dorință

Descarcă acum acest mini-curs gratis și învață cum să-ți împlinești visurile urmând o strategie super simplă și clară.

One Comment

  1. Foarte frumos interactionati ! Felicitari !!!