CURS: Secretele meseriei de travel writer

Te învăț să devii blogger de travel, să călătorești cât mai mult și să faci bani din asta!


Foarte mulți consideră că a călători și a fi plătit pentru asta este jobul ideal. Și de cele mai multe ori au dreptate. Dacă îți dorești un astfel de job, în care să vezi lumea, să ai parte de experiențe minunate, să scrii despre asta și să câștigi bani din ceea ce faci, îți voi spune un secret: nu este chiar atât de greu precum pare. Da, este posibil. Da, poți și tu și nu trebuie sa ai talente ieșite din comun. Trebuie doar să înveți cum să o faci, să ai încredere în tine și să fii pregătit pentru aventura vieții tale. Motivul


Acum șase ani, când am plecat în lume cu primul meu proiect sponsorizat de travel, nu știam absolut nimic despre campanii, călătorii, marketing sau scrisori de intenție. Aveam doar doi ani de blogging în spate, multă ambiție și un vis uriaș. 

Îmi aduc aminte că mă uitam pe Travel Channel și îi admiram pe reporterii care călătoreau prin toată lumea și păreau atât de fericiți. Atunci mi-am spus în gând: asta aș vrea să fac și eu! Cât a durat de la gând la faptă? 4 luni! 

Acum, după ani de călătorii, zeci de proiecte, sponsorizări, campanii de marketing, mii și mii de cititori pe zi, necunoscuți care mă întreabă mereu cum am reușit, a venit timpul să dau mai departe. Să îți împărtășesc și ție secretele acestei meserii, să îți arăt - simplu, pe puncte - care sunt pașii care te vor purta prin lume, cu laptopul și cu aparatul foto, dar mai ales cum să faci din asta jobul vieții tale. 

Cu cine am lucrat în acești șase ani de Travel Writing:


- România Liberă, BlueAir şi Sensiblu, Eurolines & TUI TravelCenter, Vola.ro, Qatar Airways, TAP Portugal şi Icar Tours, Mara Study Turism, TravelMax, Fly.ro și Eximtur, KLM & AirFrance, HTC, Sony, F64, Ika Turism, zeci de hoteluri din România și din străinătate, zeci de restaurante și branduri diverse, de la edituri, la tipografii, bănci, cluburi, designeri și mulți, mulți alții. O parte din proiectele sponsorizate le găsești aici. Iar detalii despre revista mea și echipa mea - găsești aici.

- sunt recunoscătoare și foarte mândră că am scrisori de recomandare de la branduri ca Vega Hotel, KLM & AirFrance, Hotel Unirea, TravelMax, Eximtur, Pacific Regency Kuala Lumpur etc.


Ți se potrivește acest curs? DA, dacă...


1. ai călătorit destul de mult până acum și îți dorești să împărtășești experiențele tale cu cei din jur, dar nu știi de unde să începi.

2. vrei să călătorești mai mult, mai des și să îți permiți să o faci.

3. vrei să fii independent, să scrii despre călătorii și să devii travel writer plătit.

4. vrei să îți publici textele în reviste și pe bloguri.

5. vrei să înveți să scrii e-mail-uri de prezentare și scrisori de intenție.

6. vrei să înveți sa creezi o campanie unică pe piață și să pui bazele unei afaceri online.

7. vrei să înveți să faci proiecte de marketing și să obții sponsorizări.

8. vrei să înveți să îți faci un blog, să îl construiești de la zero fără investiție financiară, să îi crești traficul, să obții bani din reclame și să devii cunoscut pe piață.

9. vrei să călătorești timp de un an și să obții banii necesari pentru asta.

10. vrei să cunoști oamenii din industrie, să înveți să te adresezi publicului și sa ai rezultate rapide.

11. pur și simplu, vrei să locuiești pe o plajă exotică și să scrii de acolo.

12. vrei mai mult timp liber, o afacere prosperă, să călătorești și să-ți schimbi viața.

De ce să NU faci acest curs:


- dacă vrei să te îmbogățești peste noapte și vrei să devii cel mai mare blogger de travel fără niciun fel de efort, atunci îți spun de la început că acest curs nu este pentru tine.

- nu este o schemă de îmbogățire rapidă, nu dau sfaturi financiare și nu creez bloguri de la zero în locul tău.

Da, sunt licențiată în Finanțe, am un master în Comunicare și Marketing în Turism, însă tu va trebui să investești timp, să înveți, să ai încredere în tine, să îți valorifici ideile și să începi treaba imediat, dacă vrei să ai cele mai bune rezultate!


CURS: cum să devii blogger de travel și să fii plătit ca să călătorești prin lume!


Cursul durează 5 săptămâni și este împărțit în 5 capitole. Iată ce vei învăța:

1.  Gândește înalt!

- cum să faci un plan de afaceri complet (cum să faci o listă cu tot ce-ți dorești, cum să o pui în aplicare, cum să-ți stabilești obiectivele, cum să ai claritate în afacerea ta).
- cum să-ți creezi un blog de la zero (ce scrii, cum scrii, când scrii).
- ce presupune meseria de travel writer (secrete, sfaturi, îndrumări, cum să scrii despre călătorii)
- elimină competiția în doi pași simpli.
- free & paid content.

2. Cum să devii cunoscut

- cum să-ți crești traficul pe blog
- cum te folosești de social media
- cum interacționezi cu ceilalți bloggeri
- cum să fii tu însuți, pe propria ta nișă.

3. Cum să creezi o campanie de travel

- cum să scrii o scrisoare de intenție/ un email de prezentare
- cum se face un proiect de sponsorizare
- cui te adresezi
- claritate, simplitate și campanii personalizate
- sfaturi și sugestii despre campaniile de travel (din experiența proprie)
- cum să treci peste acele răspunsuri negative, inevitabile.

4. Marketing și promovare

- ce le oferi sponsorilor
- cum să te promovezi pe piață
- cum să câștigi bani din blogging și călătorii
- cum negociezi
- cum îți stabilești prețurile
- sfaturi din experiența proprie.

5. Învață să te vinzi!

- ce să faci și ce să nu faci atunci când scrii o scrisoare de vânzare
- arta negocierii
- unde te poziționezi pe piață
- cum să devii independent și cum să lucrezi din orice colț al lumii.

BONUS:

- cursuri online (free) de la mari oameni de afaceri 
- ebooks (free) despre travel writing și blogging
- idei de business 
- un plan de început și un exemplu personal de proiect de sponsorizare
- test final!


Iată ce îți propun:


- Și eu am fost ajutată la început, am învățat foarte multe lucruri pe parcurs, am greșit, am primit foarte multe răspunsuri negative, am testat, sunt mereu la curent cu tot ce se întâmplă pe piață, am urmat cursuri de business la New York, am investit bani, timp, efort și câteodată lacrimi, am rămas fără buget pe drum, dar am fost în câteva locuri uluitoare și mi-am împlinit toate visele. 

- Vreau ca pentru tine să fie mult mai simplu. Iubesc această meserie și tot ce îmi doresc este să o dau mai departe. Să te învăț să îți găsești drumul și să îți împlinești visul. Pentru că se poate! Pasiunea este un element foarte important, alături de muncă, dorința de a învăța și încrederea în tine. 

- Știu că poate eziți, că uneori gândurile nu-ți dau pace și îți tot spui că nu ai talent la scris, nu ai timp, nu știi să vinzi, nu ai bani, nu te pricepi la detalii tehnice și multe, multe altele. Am trecut prin asta, și nu o singură dată! 

- Sfatul meu este să îndepărtezi toate acele gânduri care nu te lasă să-ți împlinești visul și să îți trăiești viața la capacitate maximă, așa cum ai visat întotdeauna. Știu că poate nu te simți pregătit, însă niciodată nu vei fi pe deplin! 

- Cel mai bun moment să acționezi este ACUM! Astăzi. În acest moment. 

Totul se va clarifica pe parcurs, nimeni nu a știut ce face de la început. Și mai trebuie să-ți spun ceva: bucuria primului contract obținut este U-RI-A-ȘĂ! Este de nedescris în cuvinte. Patru luni a durat drumul de la idee la împlinirea visului meu și exact 6 săptămâni de când am făcut un plan până am obținut primul contract de sponsorizare. Dacă eu am reușit, cu siguranță poți și tu! 


Începe acum acest curs și te va ajuta enorm indiferent ce drum vei urma! Vei primi toate materialele pe e-mail. Sunt documente pe care le poți descărca și citi de pe laptop, telefon mobil sau tabletă (sau le poți printa!), modifica și analiza de câte ori vrei. Bonusuri - cărțile și materialele ajutătoare, dar și testul final. Rezultatul testului și alte sfaturi personalizate pe e-mail le vei primi în două zile de la testare!

Imaginează-ți că în mai puțin de două luni vei ști exact cum poți să locuiești pe o plajă exotică, să scrii de acolo și să fii plătit pentru asta. Hmm, sună bine, nu? Comandă acum cursul și hai să ne apucăm de treabă!

 


Călătorește! Este cea mai bună școală de care vei avea parte. Poți s-o faci oricând, oricum și oriunde vrei tu. Alege să îți împlinești visul și sa ai întotdeauna bani pentru o nouă aventură. Lumea te așteaptă. Cucerește-o!

 

Comandă acum! Aștept mesajul tău la adresa de e-mail budeanu.ioana@gmail.com.