Dupa cum va povesteam, Rita si Matteo ne-au invitat sa locuim in “modesta” lor vila, in Toscana. Atat eu, cat si iubitul meu, nu doar ca am ramas fara grai cand am vazut casa, imprejurimile si i-am cunoscut pe parintii Ritei, dar un sentiment de bine si pace ne-a patruns in suflet si va ramane vesnic in amintiri.

O vila cocheta ridicata pe un buric de deal, cu un living modern, cu accente vintage, asta a fost prima impresie. Ne-am inselat. Casa Ritei este un adevarat camin plin de caldura si stralucire.

Vila din Scarperia este inconjurata de o gradina mare, cu pomi, ciupercute, pitici, terasa din lemn si pisici jucause. In interior, un living mare, o bucatarie simpla, doua bai, o mansarda (unde am locuit noi) si alte camere. Insa totul este de un bun gust desavarsit si am aflat ca Rita a facut design-ul: colaje din benzi desenate, sticle retro, filme vechi, gresie, esarfe colorate, perne moi, fotografii, amintiri, talent fara nicio urma de indoiala. Am intrebat-o de ce nu isi valorifica aceste resurse si mi-a promis ca o va face. Sunt convinsa ca va avea succes.

Matteo este un tip muncitor, vesel, modest, cu bun-simt si primitor. Mi-a placut la nebunie sa gatesc pentru ei si sa-l vad mancand cu o pofta de zile mari si apoi mai luand o portie si uitandu-se la mine cu mirare si admiratie:)

Rita este o femeie frumoasa, inteligenta, intuitiva, care isi conduce casa si viata cu multa pasiune. A calatorit mult si a fost interesata sa afle cum am trait in perioada comunista.

Si pentru ca era ceva de povestit, ne-am asezat pe terasa, am desfacut o sticla de limoncello si am stat pana la ore mici din noapte cu povesti despre politica, viata, Ceausescu, Berlusconi, despre iubire, sex, realitate, divort si credinta.

Cred ca a fost una dintre cele mai fericite nopti pe care le-am avut in ultimul timp. Cand a venit momentul sa ne conduca la gara, am simtit un nod in stomac si ceva s-a indoit in inima mea de dorul frumoasei Rita.

Pana cand ne vom revedea.

Comments are closed.