Ți-am povestit de multe ori despre orașul meu natal și despre ce poți face in Iași, dacă ajungi acolo pentru câteva zile cu afaceri sau la vreo conferință. De data asta însă, îți recomand să alegi deliberat acest oraș pentru un weekend romantic. De ce? Pentru că aproape totul s-a schimbat. Orașul strălucește la propriu. Străzile refăcute, parcurile, palatul, restaurantele și hotelurile, totul este plin de viață, extraordinar de frumos și de romantic. Și bineînțeles am și câteva fotografii pentru tine, ca să vezi despre ce vorbesc…

Iașul, o alegere inspirată pentru un weekend romantic


Ca de obicei, am stat la Hotelul Unirea, locul în care mă simt acasă. Unirea nu este un simplu hotel, în care să dormi și să iei micul dejun. Este un univers în sine. 

Priveliștea de pe ferestrele camerelor de la Unirea îți va rămâne în suflet pentru totdeauna. Pe mine mă face să visez de fiecare dată, deși merg la acest hotel de peste 15 ani. Din pat vezi razele soarelui mângâind orașul, iar anul acesta am avut parte chiar și de un show aviatic și artificii. Mai mult, camerele de la Unirea au fost mereu locul perfect pentru a crea idei noi, pentru a visa și pentru a avea un somn lin, cu luna veghindu-mi visele. 

Dacă vrei să testezi cele mai bune bucate locale și internaționale este suficient să mergi la micul dejun (perfecțiunea!), să urci la ultimul etaj, la celebrul Restaurant Panoramic sau să comanzi in cameră. Rar am fost în locuri mai potrivite pentru o cină de poveste ca la Panoramic! Iar mâncarea este fabuloasă. Recomand: pasta di foresta, piept de pui cu brânză de capră și prosciutto și o delicioasă tartă de ciocolată și fructe de pădure. 

La Panoramic ai și Happy Hour, Sunday Family Lunch, dar și Live Cooking Nights, în fiecare vineri, de la ora 19. 

Tot in cadrul hotelului, poți merge la piscină, la SPA (cel mai modern centru SPA din Iași), la masaj, la hammam, la salină încălzită, la cursuri de înot sau la sala de fitness. 

Pentru un weekend romantic recomand terapia Armonie în cuplu, care destinde trupul și eliberează mintea de griji și stres printr-un tratament complet pentru față și corp. Pentru cei doi, răsfățul începe cu o exfoliere pe bază de șampanie și petale de trandafir, care asigură o îngrijire atentă a pielii. Ce poate fi mai frumos de atât?!
Personalul de la Unirea poate fi abordat cu întrebări inclusiv pe pagina de Facebook
Ce mai poți face în Iași? Eu aș sta ore în șir la Palatul Culturii sau Palas Mall. Grădinile sunt senzaționale, poți să stai inclusiv pe iarbă să citești o carte sau să observi oamenii și frumusețea din jurul tău. Ai acolo terase elegante, baruri, cluburi, supermarketuri, mall și tot ce-ți dorești. 
Poți merge la Little Texas, un restaurant-hotel, aflat puțin mai departe de tumultul orașului, lângă Ciric, o zonă de agrement cu lac, pădure si plaje, bine organizată. 

Poți să te plimbi pe Lăpușneanu, zona boemă a orașului, și să admiri clădirile, străzile, oamenii. Poți să mergi pe Ștefan cel Mare și in centrul civic, unde vei găsi cluburi si baruri pe toate gusturile. La Moldova Mall găsești un bar la ultimul etaj cu o priveliște frumoasă către Palat. 

Noi am mers și in Copou, însă am ocolit de data asta Teiul lui Eminescu, și ne-am oprit la Universitate, ca să facem poze la cea mai frumoasă bibliotecă din România. Din păcate am găsit-o în renovare, dar lucrările se vor termina curând. Dacă vrei să o vezi și tu, este deschisă și se află in corpul A al Universității, la etajul 1 – Biblioteca Națonală Gheorghe Asachi Iași. Oamenii sunt foarte primitori și te lasă să o fotografiezi. 

Dacă ajungi la Iași în toamnă, mergi neapărat la teatru, unul dintre cele mai frumoase locuri din lumea asta (cel puțin pentru mine, care am crescut acolo, printre actori).
Noi am mâncat la mama acasă, deci nu am avut ocazia să testăm restaurantele orașului, dar le vei descoperi cu siguranță. Din ce am aflat de la părinții mei și de la prieteni, recomand: restaurantul Oscar (pe Lascăr Catargiu), La Pergola (Palas), El Remo (Vasile Lupu). 

Mai jos vei vedea fotografiile din călătoria noastră. În Iași ai de toate: istorie, cultură, hoteluri elegante, SPA, piscină, plaje, lac, parcuri, restaurante, teatru, biblioteci și multe alte locuri interesante pe care te las să le descoperi. 
Călătoria noastră prin țară a fost posibilă datorită prietenilor de la Genius Travel, Hotel Unirea, La Conac în Bucovina, La Cassa Vișeu, Grand Hotel Italia Cluj, Turquoise Hotel Venus, Tomis Garden Aparthotel Mamaia. Parteneri: F64, KFetele, Ghiduri Turistice, The Trends

Pentru mai multe fotografii, povești și aventuri, te invit să ne urmărești pe Instagram sau să cauți hashtag-ul #InvisibleRomania pe Facebook, Instagram, Twitter. Mulțumim!

No Comments

  1. Unul dintre cele mai frunoase orase, nu l-as schimba pentru nimic in lume!

  2. De cand s-a deschis Palas-ul e cu adevarat minunat acest oras.