O seară de toamnă perfectă: ploaie ușoară cu miros de frunze colorate, lumini discrete, oameni calmi, zâmbitori. Pășesc într-o încăpere decorată în nuanțe clasice, cu fotografii inspirate din Old Hollywood. Focul din șemineu crează lumini și umbre plăcute, iar mesele albe, cu suave nuanțe de roz și cu orhidee delicate te imbie la povești despre timp, viață, mâncare bună, călătorii și vise împlinite. Sunt la Roberto’s, restaurantul italian din Athénée Palace Hilton și seara mea începe ca o promisiune. Știu, simt că mă voi îndrăgosti definitiv…

Roberto’s – Pura Cucina Italiana


De prima dată când pașii m-au purtat prin Italia, am simțit ceva deosebit pentru țara asta și pentru oamenii care trăiesc aici. Le-am citit dragostea în priviri și bucuria de a face totul cu pasiune, cu dăruire. Le-am gustat preparatele și am fost pe rând: uimită, apoi fericită, iar la final – cucerită fără drept de apel. 

Am fost în puține locuri din Italia: în Milano, Genova, Napoli, Sorrento, Positano, Toscana, La Spezia, Viareggio și Cinque Terre. Însă peste tot am avut parte de mâncare bună, gătită cu dragoste. Am citit foarte multe cărți despre bucătăria italiană, am devorat filme, documentare și emisiuni TV despre paste, risotto și fructe de mare, despre pasiune, tradiții și iubire. La rândul meu, am gătit nenumărate rețete italiene, reinventându-mă mereu. 

Iar când Mr. Marco Magri, chef-ul italian de la Roberto’s, s-a oprit la masa noastră, cu zâmbetul și căldura sa, cu poveștile sale, cu pasiunea sa, ca să ne vorbească despre noul meniu de toamnă-iarnă, m-am simțit onorată, fericită, și ceva, acolo, în inima mea, a fost mișcat pentru totdeauna. 

Iubesc bucătăria italiană, gătesc și savurez preparate italiene, adulmec arome, ghicesc condimente și mă îmbăt cu nuanțele celor mai delicioase paste de casă. Iar când porțile de vis ale unei bucătării de 5 stele se deschid în fața mea, nu pot decât să mă înclin. Grazie, Chef!

Un espresso și gustări divine apar la masa noastră. Un discurs inmiresmat, crocant, al pâinii coapte în casă, cu puțin ulei de măsline și aceto balsamico. Grisine, prosciutto și povești la ceas de seară, despre împliniri, despre pasiuni și călătorii. 

Chef Marco ne încântă cu istorisiri din Italia, despre calitatea produselor și despre cum italienii nu se abat niciodată de la “norme”. Le respectă și le pun în aplicare de sute de ani, tradiția fiind pentru ei un lucru esențial, o datorie și o onoare. Acum înțeleg de ce totul este atât de bun în Italia, oamenii aceștia nu fac niciun pas în lateral, vorba lui Chef Marco Magri. Ei pun în farfurie dragoste, mândrie, tradiție, libertate și pasiune.

Noul meniu de la Roberto’s Athénée Palace Hilton are mai multe secțiuni, cu paste de casă gătite dupe rețete tradiționale vechi, supe, risotto, pește și carne, dar și preparate vegetariene, salate și deserturi delicioase. Povestea de la Roberto’s sună cam așa: Caramelle, sensazione di Carbonara al guanciale croccante,  Carnaroli, al nero di seppia con gamberi, Tournedos Rossini,  Il tonno al punto rosa con salsa di Brunello, rosmarino e patate croccanti. 

Noi am degustat pastele casei, flambate într-o roată de parmezan, Foie Gras cu ceapă caramelizată și coacăze roșii,  Cremoso di Caramelia, con parfait ai due limon și – vedeta serii – La sfera di cioccolato Jivara. 

Gustul preparatelor se îmbină desăvârșit cu muzica divină, cu atmosfera caldă, cu luxul așezat, nețipător, cu o conversație nu doar plăcută, ci și hrănitoare pentru suflet și minte. Nu poți decât să te relaxezi, să asculți, să povestești, să lași totul să curgă și să întrupeze într-o poveste pe care nu o vei putea uita prea curând. Din când în când, pentru câteva secunde, am privit focul din șemineu și orhideele albe, și m-am simțit binecuvântată și foarte recunoscătoare. 

Iubesc hotelurile, v-am mai spus-o de atâtea ori. Mă simt acasă, îmi place să citesc în lobby, să mă plimb pe culoare, să descopăr barurile intime, să admir grandoarea sălilor de bal, să mănânc în restaurantele cu specific, să mă relaxez pe paturile albe, din camerele decorate impecabil. 

De multe ori, m-am simțit mai împlinită când călătoream pentru un anume hotel, decât pentru un oraș în sine. Poate sunt superficială, însă chiar cred că un hotel este un univers, un melanj de bucurie, pasiune, lux și confort, din care îți poți extrage energia și avântul necesare pentru a-ți împlini visele. 

La Athénée Palace Hilton am fost de multe ori. Dar niciodată n-am fost atât de aproape, n-am avut ocazia să intru în intimitatea poveștii sale. Ceea ce am văzut și trăit acolo, fericirea și energia pe care le-am simțit după această seară, oamenii pe care i-am cunoscut – mi-au redat încrederea și dorința de a trăi la maxim, cu pasiune, cu avânt. 
Hotelurile nu sunt doar acele locuri unde mergem să dormim în vacanțe. Restaurantele din hoteluri nu sunt inaccesibile sau create doar pentru clienții cazați acolo. Vă provoc să descoperiți universul Athénée Palace Hilton și povestea sa. 
 Foto: Vlad Semen

Începeți cu o seară romantică la Roberto’s, mergeți la English Bar – veți fi cuceriți!, testați un brunch la Hilton sau chiar Brunch-ul Centenar de Crăciun, dar mai ales Cina La Dolce Vita de Anul Nou. Mai multe detalii aici!


Grazie, Chef Marco! Thank you, my dearest Ema. Thank you, beautiful Irina. Mă voi întoarce cu siguranță! 

Comments are closed.