Într-o seară obișnuită de început de toamnă, mă relaxam cu o emisiune culinară și ascultam povestea unei italience din New York, scriitoare de cărți de bucate, care s-a reîntors în Sicilia natală și a gătit preparate delicioase pentru toată familia sa, bucurându-se până la lacrimi de plescăiturile fericite ale fraților și verilor săi și de mândria părinților, cu ochi umezi de dragoste. În acel moment am știut ce îmi doresc să fac, a fost ca o chemare, ca o decizie a sufletului. Am știut că vreau să împărtășesc lumii pasiunea mea pentru bucătăria tradițională, bucătăria cu dragoste, bucătăria autentică a țărilor prin care călătorim, dar rareori ne oprim să le simțim cu adevărat, să le gustăm și să le apreciem obiceiurile și aromele.

The Perfect Taste


M-am gândit că voi face cercetare câteva săptămâni bune, până să găsesc exact acele rețete care să redea gustul unei țări, al unui popor. Însă nu a fost tocmai așa. Rețetele din această carte au venit singure spre mine, ca un miracol, fără să depun niciun efort. Ele m-au găsit pe mine, ele m-au îndrumat cum să le prepar, ce să schimb, ce ingrediente să folosesc, cum să le așez în farfurie, cum să le spun povestea.

Am ales pentru această carte rețete tradiționale din 35 de țări, rețete pe care bunicile și mamele de pe 5 continente le pun pe mesele de sărbătoare sau le pregătesc celor dragi în momente speciale din viața lor. Unele dintre ele nici măcar nu le-am găsit în engleză, altele au propria lor pagină de wikipedia, iar unele sunt atât de celebre, încât marile restaurante ale lumii le au în meniurile lor de peste 20 de ani.

Vei vedea ca sunt puțin obsedată de bezea (am trei rețete de dulciuri cu bezea și diverse arome), vei afla povești interesante despre istoria acestor rețete, vei călători cu mine în jurul lumii, prin gust, aromă și culoare.

Gustul perfect al unui preparat nu este dat de maniera în care îl pregătești, nici pe departe. Nu contează prea mult cum îl așezi în farfurie (vei vedea că nu sunt tocmai profesionistă în plating), nu contează nici mărimea porției, nici detaliile rețetei. Gustul perfect este dat de pasiune, de dragostea pe care o transmit mâinile tale mâncării, de bucuria din suflet, de familie, de cântecele pe care le murmuri când gătești.

 

Rețete pentru sărbători

The Perfect Taste este o carte scrisă cu sufletul, este o carte de rețete gătite pe muzică, weekend-uri în șir, este o carte plânsă cu lacrimi de fericire când toți cei din casă se bucurau de bucatele gătite de mine, este o carte testată, muncită, fotografiată, iubită, plină de emoții și de amintiri parcă dintr-o altă viață, când am vizitat fiecare țară din lumea asta.

Cartea mea îți va pune pe masă savoarea lumii întregi. Îți va colora zilele și nopțile, te va îmbujora de plăcere, te va face fericit.

Vei merge împreună cu mine în Franța și în Italia, în Republica Dominicană, în Maroc, Brazilia, Australia, Texas, Liban, în Columbia, Spania, Anglia, Finlanda, Puerto Rico, Portugalia, Grecia, Japonia, Jamaica, Georgia, Austria, Belgia și în multe alte țări. Le vei descoperi gustul și tradițiile și îți garantez că te vei îndrăgosti de ele.

Ce găsești în cartea mea? 

Rețete de mic dejun și brunch, rețete delicioase pentru prânz, pentru cine rapide, pentru cine romantice sau pentru mese de sărbătoare. Preparate pe care localnicii lumii le pun pe masa de Crăciun. Tocănițe aromate, păine coaptă în casă, fursecuri, rețete vegetariene, rețete servite la marile restaurante ale lumii, paste, cozonac cu fructe si dulciuri de poveste. 

Îți dedic ție această carte, care adori călătoriile, care adori aromele, culorile și tradițiile lumii și care gătești cu dragoste. 

The Perfect Taste – ebook cu rețete de sărbătoare din jurul lumii

Preț: 11$

Sau direct pe acest link, cu cardul si un singur click: 

YES!!! I want this book!


Scrie-mi un email la adresa [email protected] și cartea este a ta!

 
Îți mulțumesc! Am gătit pentru tine cu dragoste, cu nesaț, cu avânt, cu bucurie. Iar acum, te las: tu ești chef-ul. Oricine poate găti! 

Comments are closed.