Deși am stat doar trei zile în Dubai, orașul m-a impresionat până la lacrimi și, pot spune cu mâna pe inimă, că aș putea trăi acolo pe termen nedefinit. Mi-a plăcut cam tot: căldura intensă, clădirile agățate de cer, oamenii, prețurile, hotelurile, străzile, metroul, luxul și agitația, atmosfera de basm. Acum îi înțeleg pe cei care au ales Dubaiul să le fie a doua casă…

Highlights

1. sistemul de transport foarte bine pus la punct, affordable, plăcut, civilizat. Bucuria de pe chipul oamenilor când îți cedează locul în metrou, chiar dacă te afli în partea “nepotrivită” a trenului. 

2. Burj al Arab-ul, eleganța și măiestria lor în comunicare. Plus, mirosul hotelului mi-a adus instant lacrimi în ochi, n-aș putea să explic exact de ce. 





3. autobuzul turistic etajat și plimbările noastre cu muzică în urechi, zâmbete largi și exclamații de încântare.  

4. arhitectura – Dubaiul este o operă de artă. Te inspiră și te invită să visezi cât mai înalt. 



5. plajele și croazierele la apus, cu skyline-ul orașului întipărit pe suflet. 

6. mâncarea fabuloasă: de la hummus la patiserie, de la tocănițe din miel tradiționale la tapasuri spaniole, și da, chiar și la cocktailuri sunt foarte talentați. 



7. zborurile perfecte cu Wizz. Smooth and safe. (pentru cineva care tremură de frică la fiecare zbor, Wizz nu m-a dezamăgit niciodată). 

8. pârtiile de ski din Mall of the Emirates. Nu mă dau în vânt după zăpadă, însă în arșița orașului, peisajele de munte sunt bine venite (și impresionante). 

9. Kempinski. Iubesc aceste hoteluri cu tradiție, mi-am dorit enorm să ajung aici, iar pentru o noapte la Kempinski Mall of Emirates, am renunțat fără regrete la 90 de nopți în Singapore. (because I’m crazy like that). 



Atât eu, cât și Vlad, am ajuns la o singură concluzie: Dubaiul este un oraș de iubit și de trăit. Mult și bine!! 


Comments are closed.