Madalina a aparut in viata mea acum doi ani si jumatate, intr-un februarie pe care nu-l voi uita prea curand. Eram in Istanbul, reprezentam Romania la un summit de travel si, in acelasi timp, sustineam primul meu curs online de travel for free (aveam 450 de studenti, ma simteam overwhelmed and full of joy). Ea s-a inscris printre primii. Ne-am imprietenit, a urmat scoala mea si de aici calatoria noastra a fost o mare, mare bucurie si implinire. Madalina este de o ambitie si o forta pe care rar le mai vad la cineva. Este un om frumos inside & outside. Calatoreste mult, are curaj, este asumata, isi urmeaza visele, oricat de greu ar fi uneori. Si da, este.  Doar ca ea se incapataneaza sa abordeze totul cu umor, cu bucurie, cu emotie, cu talent. Se exprima prin fotografie, prin scris si print-o energie blanda si puternica, in acelasi timp. Iata mai jos povestea ei… 
 
IB: Madalina, cine esti tu si ce faci? 
 
MO: Sunt un om care mai intai viseaza, isi creioneaza dorintele in detaliu, apoi cauta resursele necesare pentru a le da viata, adica in final creaza ceea ce initial a fost doar o dorinta timida. Daca intri in Universul meu imi place sa ma prezint ca fiind un dreamer, seeker and creator. Am locul meu de joaca care este inspiratia mea, refugiul daca vrei, si izvorul de energie zilnica. Este vorba despre blogul personal la care am visat atatia ani la rand insa ma credeam prea mica sa il am… pana ai aparut tu.:)
 
Asadar cea mai mare parte a timpului meu se imparte intre articolele de pe blog si proiectele in care m-am implicat, calatoriile care momentan insumeaza niste liste lungi de destinatii, care curand vor fi trasformate in bilete de avion, precum si alte pasiuni. 
 
O sa iti dezvalui cu aceasta ocazie un mic secret si anume – gatitul incepe sa imi ocupe o mare parte din timp. Ador sa ma joc cu diferite retete si la final sa trag un shooting foto de toata frumusetea. Se pare ca dupa 30 de ani devii mai intelept si incepi sa vezi si sa scoti la suprafata pasiuni ascunse :))
 
 
 
IB: Cand ti-ai dat seama ca vrei mai mult de la viata si ca adori sa calatoresti? 
 
MO: Oo, cred ca de cand eram o fetiscana de cativa anisori, care nu se mai satura sa privesca apusul de peste dealul din fata casei. Imi aduc aminte foarte bine cum mereu ma intrebam oare in ce directie este tara x sau tara y. Cat de departe o fi, oare cand o sa ajung si eu sa ma urc intr-un avion ca cele pe care le vedeam mereu micute pe cer. 
 
Cum timpul a trecut mi-am dat seama din ce in ce mai mult cat de frumos este sa calatoresti si benefic pentru suflet sa explorezi lumea. Cu fiecare loc nou descoperit, nu conteaza ca este un parc, un colt de strada sau o metropola. Pentru mine orice se incadreaza in categoria ‘calatorit’ este de luat in seama, pus rucsacul in spate si plecat la drum.
 
IB: Ce pasi ai facut in sensul asta? 
 
MO: Cea mai mare dorinta a fost sa pot scrie despre locurile in care calatoresc.
 
Cred ca am asteptat cumva acest moment, ca mai apoi sa iau si mai in serios treaba cu calatoritul. Exista un timp pentru toate si conditiile cele mai bune pentru cele mai bune momente. Dupa ce a aparut oportunitatea crearii propriului blog de travel am prins curaj, a fost un boost de energie pe care inconstient, il asteptam. 
 
De cand am plecat singura din tara in urma cu 3 ani, uramand un job de vis, fotograf in resorturi de 4 si 5 stele in Grecia si apoi Canare, microbul calatoritului s-a rapandit si mai mult. De aceea dupa acest episod totul a inceput sa se invarta in jurul calatoritului: job, viitor sot :)) (asa ne-am si cunoscut, pe taramuri straine), noi dorinte, noi obiective, tot. 
 
IB: Te-a ajutat in vreun fel scoala mea de travel
 
MO: Ce-as putea sa mai adaug?! Astazi am un blog care se dezvolta datorita acestui program de travel, am energie sa continui datorita tot datorita aceluiasi program de travel. Am avut si momente de ratacire cand ma intrebam daca oare are rost sa mai scriu, oare calatoresc suficient incat merita sa imi mai indrept atentia in directia asta. Noroc ca m-am trezit rapid din letargie. In momente de restriste apar ideile marete 🙂
 
 
 
IB: Care este cea mai mare satisfactie pe care ai avut-o legata de site-ul tau?
 
MO: Cand m-am hotarat sa il creez pe platforma WordPress am stiut ca o sa am batai de cap, eu avand zero cunostinte in domeniu. M-am ajutat de diferite instrumente cat sa ii dau forma dorita pentru a scrie articole. Entuziasmul era mare asa ca lansarea blogului purtand amprenta muncii personale a fost cea mai mare satisfactie a mea, ea fiind urmata si de cateva feedback-uri pozitive.
 
IB: Esti pasionata de fotografie, ai o rubrica de spiritualitate pe site si tocmai te-ai mutat in UK. Waw! Ne spui mai multe? 
 
MO: Hell ya. Ai atins cateva puncte dragi mie. Cu fotografia este o alta poveste la fel de intortocheata in sensul ca la o varsta frageda, cand incep sa se contureze propriile visuri, ai sau nu resursele de baza ca sa le aduci si in realitatea ta fizica. Daca le ai este perfect, daca nu lucrezi cu tine pana cand incepi sa le si manifesti.
 
Fotografia a intrat cu adevarat in viata mea tot acum 3 ani de zile. Stii acel moment cand pare ca timpul dispare si nu mai exista doar pentru ca esti prins intr-o activitate de suflet? Cam asa se intampla la mine cu fotografia si editing-ul. Imi place sa descoper noi preseturi, sa vad ce mi se potriveste. Lucrez intens la partea aceasta. Nu sunt un fotograf profesionist ci doar un explorator. 
 
Despre spiritualitate as putea vorbi ore intregi. Acum 8 ani cand am descoperit o alta lumea adica cea interioara mi-am dat seama ce adanc dormisem pana atunci. Aveam nevoie sa ma “trezesc”. Acum ai fi vorbit cu o alta Madalina sau poate nu ai fi vorbit deloc pentru ca nu aveam incredere in mine, in actiunile mele, in visurile mele.
 
Pe blog aleg sa scriu despre propriile experiente si, din cand in cand, aleg oameni faini cu povesti la fel de faine care sa le impartaseasca cu mine si cititorii mei.
 
De-a lungul timpului am trecut prin diferite stadii, am urmat diferiti maestri pana cand mi-am gasit locul. Cu cat am avut mai multa incredere in mine cu atat am indraznit sa fac si mai multe lucruri. Asa a luat nastere sectiunea de pe blog Minte Trup si Suflet. Ca si in cazul calatoriilor, urmandu-ti sfatul, scriu din inima, povestea mea fara date tehnice, fara robotisme. Din ultimele doua cursuri urmate tot sub indrumarea ta – Make Money Your friend si Momentum am invatat sa pun viata in afirmatiile pe care le rostesc zi de zi, am invatat sa pun suflet in povestea pe care mi-o scriu asa cum vreau, cand vreau.
 
Si pentru ca totul trebuia sa prinda putina culoare am decis sa incep o noua aventura aici in UK. Si la orizont se vede ca a fost o alegere foarte buna.
 
 
 
IB: Cum vezi tu “ocupatia” de digital nomad? Crezi ca poate oricine sa faca asta? 
 
MO: Sa fii digital nomad este poate o asumare completa a celor mai indraznete visuri pe care le poti avea. Fara exceptie pun semnul de egal intre digital nomad si libertate. Orice clasifica aceasta “meserie” ca fiind o nebunie, asa cum am mai tot citit, are la baza frica. Nimnic nu este imposibil. Daca nu esti acum unde iti doresti este pentru ca nu ai motoarele turate la maxim sa crezi ca poti. Si cu siguranta oricine poate sa faca asta. Este doar o alegere. Restul devine o poveste despre cum, cand si de ce. Este un fel de: “If you can imagine it, you can achieve it. If you can dream it, you can become it.”
 
IB: Ce te vezi facand long term? Vise secrete? 
 
MO: Sa scriu, sa explorez, sa fotografiez, sa rad, sa dansez. Vis secret: un an din viata doar pentru calatorit. And it’s on the way.
 
IB: Ce sfat ai pentru cei care vor mai mult de la viata, care vor sa devina digital nomads, sa calatoreasca facand ce le place? 
 
MO: Actioneaza!! Orice vrei de la viata nu va veni doar rostind afirmatii pozitive zilnice sau meditand. Daca vrei sa fii digital nomad asuma-ti si rolul unui storyteller pregatit sa impartaseasca, sa inspire, lasand fiecare zi sa vina natural. Daca vrei sa calatoresti, calatoreste. Cauta imprejurarile care sa te duca in acea directie. Mult timp imi imaginasem doar o singura cale care sa ma ajute sa calatoresc mai mult. Ce crezi? Nu a fost asa. 
 
Nu pot sa impun eu Universului calea prin care ma ajute sa ajung unde imi doresc. In 3 ani am vazut mai multe tari decat toata viata mea doar pentru ca am acceptat conditiile in care ma aflam la acel moment. Daca la altii pare mai usor nu inseamna ca este cea mai buna varianta pentru tine.
 
 
 
IB: Unde te gasim acum? 
 
MO: Prin vreun parc verde din Birmigham, hoinarind pe vreo strada in cautare de noi locuri photography oriented 🙂 si oricand online pe blog, pe pagina de Facebook personala si a blogului, dar si pe Instagram.

Make your dream life a reality

DIGITAL NOMADS SCHOOL

Comments are closed.