Am fost invatati sa facem. Sa rezolvam probleme, sa actionam in forta, sa luptam, sa reparam lucruri sau pe noi, sa gasim solutii, sa demonstram ceva, sa le facem pe plac celor din jur, sa spune DA ca sa nu spunem NU, sa ne asumam responsabilitati ca ‘asa trebuie’, ca ‘asa e bine’.

Iar cand nu facem ceva, ne perpelim ce sa facem. Ne intrebam ce scop avem, ce importanta avem, care e sensul vietii. ce sa mai vindecam. ce sa mai dregem. ce sa mai dorim.

Nu este nimic rau in toate astea. Uneori, actiunile noastre aduc rezultate. Apoi o luam de la capat.

Insa ceea ce ramane la capatul listei, ignorat si uitat, este sufletul nostru. Lucrurile care ne plac cu adevarat. De astea avem timp “mai tarziu” – cand toate celelalte “se rezolva”.

Si care este “pretul” aici? Nimic nu se rezolva cu adevarat si nu incetezi sa cauti, iar mai tarziu inseamna niciodata.

Zilele astea am aflat de un exercitiu super fain.

Cand iti faci agenda zilnica – si pui acolo toate lucrurile alea pe care le ai de facut – da-le note. De la -10 la +10.

Unde -10 inseamna “I totally hate doing this”, iar +10 inseamna “This is my biggest pleasure”.

Iar tot ce nu are macar un +8, sterge de pe lista. Daca nu ai un +8 or more, este treaba ta sa-l gasesti, oricat de “neproductiv” ar fi.

Oamenii sunt setati sa isi concentreze atentia pe ce nu merge in viata lor. Daca ai 10 lucruri active acum, din care 9 merg excelent, iar unul merge super nasol, ai ghicit unde se duce focusul tau. 🙂

Well. Problema respectiva NU traieste decat prin atentia ta. Daca iti indrepti privirea spre altceva care merge bine si te face sa te simti bine, problema se va rezolva de la sine. Incearca. Drop it like it’s hot.

Munca ta, scopul tau, sensul, importanta este sa te simti bine acum, cu toate mijloacele pe care le ai acum. Poti sa te simti bine daca stai. Poti sa te simti bine daca faci lucruri care te bine dispun. Poti sa te simti bine daca ai curaj sa faci ceva ce-ti doreai de mult. Poti sa te simti bine daca spui NU.

Singura “conditie” este sa fii sincer cu tine. Iar pentru asta da-ti un +10.

6 pași simpli pentru a-ți împlini orice dorință

Descarcă acum acest mini-curs gratis și învață cum să-ți împlinești visurile urmând o strategie super simplă și clară.

Comments are closed.