Citeam zilele astea o “poveste” americana de marketing despre cum sa automatizezi totul in business, inclusiv raspunsurile la chestiile punctuale pe care le intreaba clientii. M-a umflat rasul. Desi n-as face asta niciodata (mai bine nu raspund), m-am gandit pt o secunda ce as scrie intr-un astfel de reply automant la ORICE intrebare/ curiozitate/ problema pe care ar putea s-o aiba clientii/ studentii mei. Singurul raspuns a fost asta: TU ce faci azi ca sa te simti mai bine?

Atat.

Pentru ca, de cele mai multe ori, chiar si cei mai “avansati” dintre noi uita chestia asta. atat de banala. atat de simpla.

Fugim dupa visuri, luptam, schimbam, muncim, dormim si o luam de la capat. Insa nu facem nimic ca sa ne simtim NOI mai bine. Noi insine. Nu vecinu’, nu colegu’ de munca, nu parteneru’, nu copiii, nu parintii. Noi, in sufletul nostru, in corpul nostru, in mintea noastra.

Pentru unii este atat de uitat/ dificil acest proces, incat nici macar nu-si dau seama ce anume ii face sa se simta cu adevarat bine. Considera ca rutina, linistea, banii, succesul, relatiile sau acel atat de promovat self-care – will do it.

Facem totul ca la carte si tot simtim ca ceva lipseste.

Lipseste piciorul in prag, sa zic asa. Acel moment in care spui: NU MAI POT. Nu mai vreau asta. Merit mai bine. Vreau sa ma simt bine acum. Si fac un pas spre asta. Uite, azi ma simt bine. Azi aleg EU PENTRU MINE.

Self-care-ul ala de spune sa reciti mantre, sa te dai cu creme, sa faci bai lungi, sa mergi descult prin iarba, sa citesti o ora, sa nu te uiti la TV si sa mergi la sala sau mai stiu eu ce balarii – NU FUNCTIONEAZA daca forteaza ceva in tine, daca nu ti se potriveste tie manusa. daca nu iti place. daca nu te face sa te simti mai bine.

Poate tie iti prieste sa nu faci dus cu flori azi, sa nu citesti, sa nu raspunzi la emails sau comentarii, si sa o lasi balta cu meditatiile and stuff. Poate te face sa te simti bine un serial cu crime, sa dormi pana la pranz, sa razi cu o prietena de tampenii pana te doare burta, sa mananci o saorma. Ma rog, ai inteles tu 🙂

Tare bine ar fi sa nu mai ascultam zgomotul din jur. Clar, nici ce spun eu aici. Ci sa faci ce te bucura pe tine. Iar daca nu stii ce, sa afli, sa iti pui intrebarea asta.

Eu ce fac azi ca sa ma simt mai bine?

Daca nu ai un raspuns, intreaba-te ce anume faci si nu se simte bine si elimina. Viata este despre simplificare.

Ieri mi-a scris o studenta de-a mea la Mentorship cam asa:

“Mai Ioana, fac tot ce pot eu. Incerc sa vand si nu cumpara nimeni. Scriu, muncesc, daruiesc, si nu ma baga nimeni in seama. Am visul asta, stii tu. Si fac exercitii sa manifest, vizualizez, repet afirmatii, ies mereu din casa si fac chestii noi, interesante si… nimic. Vreau sa schimb ceva, lucrez la mine non-stop aproape, tu stii ca am o vointa imensa. Unde gresesc sau ce sa fac?”

Am ras, dar nu era rasul meu, pt ca si eu mai uit si fac aceleasi lucruri over and over again.

  • Nimic din ce faci nu este gresit. Este doar un tipar, o obisnuinta. Fa pace cu obisnuintele tale.
  • Vointa NU te ajuta cu nimic, decat sa-ti muti focusul de pe ce nu vrei, pe ce iti place. Atat. Vointa te ajuta sa-ti schimbi perspectiva, nu sa faci ceva sa se intample.
  • Cu cat vrei mai mult sa schimbi ceva la tine, cu cat lucrezi mai mult la tine, cu atat transmiti o energie de “I’m not good enough” in Univers, si cu atat mai mult vei primi exact ce crezi tu despre tine: “not good enough”. Dar daca n-ai nimic de schimbat, de lucrat, de vindecat? Cum te-ai putea privi cu intelegere, cu iertate, cu iubire, cu bucurie pt tot ce esti asa cum esti?

Iti trebuie ceva curaj sa te privesti ca pe un om complet, cu visuri sau fara visuri implinite, cu schimbari sau fara, cu bani/ succes sau fara. Insa Universul rasplateste curajul.

  • Daca faci orice fel de exercitii ca sa manifesti ceva, sa faci o anumita situatie sa se intample, nu se va intampla. De ce? Pt ca mesajul/ energia pe care le pui in Univers sunt: “Nu am asta”/ scarcity/ lack.

Exercitiile/ afirmatiile/ vizualizarile le faci DOAR ca sa te simti mai bine, ca sa simti un flow de energie, sa te bucuri de visurile tale, indiferent daca se intampla sau nu. SA TE SIMTI BINE ACUM.

Daca faci chestii noi si interesante, le faci pt ca se simt bine sau pt ca speri sa-ti aduca un rezultat? Pt ca vibratia este total diferita.

  • “Scriu, muncesc, daruiesc, si nu ma baga nimeni in seama.” -> Dar tu te bagi in seama? Te asculti, iti implinesti nevoile si dorintele si iti daruiesti timp, atentie, intelegere? Scrii pt placerea pe care o simti sau…? Muncesti pt ca iti place?
  • “Incerc sa vand si nu cumpara nimeni.” Cum ar fi sa nu mai incerci?

Cum ar fi sa faci ce ai de facut pt ca iti place si pt ca esti perfect ok sa vinzi sau sa nu vinzi. Lumea cumpara “cum te simti/ ce energie transmiti”, nu ce produse ai, nu ce incerci, nu daca faci ce fac altii.

Be brave, do YOU!

So, pentru astazi am acest mesaj.

Nu mai astepta sa se schimbe conditiile, sa te schimbi tu, sa se schimbe mediul, sa ai bani, sa stii ceva, sa ai claritate, sa stii toti pasii.

Universul nu misca primul 🙂 Tu o faci.

Atunci cand transmiti ingrijorare, anxietate, indoiala, NU are cum sa livreze ce vrei tu.

Universul asteapta sa faci tu o miscare, un salt, un shift. Si cea mai buna miscare pe care o poti face este sa te simti bine cu tine, cu ce ai, cu ce faci, cu ce gandesti, cu ce crezi.

Take a leap of faith. Find a way to feel better. You go first. Then, lean on God for whatever it comes.

Huge love & hugs,

Ioana

Comments are closed.