Dincolo de ce credem noi despre viață și de ce am fost învățați, există și alte perspective și "adevăruri". M-am trezit în fața acestei ipoteze din frică. Totul în jurul meu părea scăpat de sub control și aș fi făcut orice să opresc valul de anxietate și de îngrijorări.

Am simțit de multe ori că parcă mai există ceva, că poate nu înțeleg chiar tot, însă eu nu cred în baliverne și woo-woo stuff. Mereu îmi pun întrebări despre cât de reale și valide sunt anumite "practici". Adică sunt un fel de Toma Necredinciosul, of course.

Însă, câteodată, viața îți trage o palmă și te oprește. Nu știi ce faci bine și ce nu. Dacă drumul pe care ești este cel pe care l-ai visat sau te-ai rătăcit.

După tone de răspunsuri negative și o neputință/ plictiseală care parcă mă oprea să respir și să fac ceva, orice - mi-am adus aminte de un exercițiu super simplu, pe care îl practicam anul trecut și care dădea rezultate aproape instant.

Este o joacă. Și tocmai de asta, fiind super simplu, rapid și mai mult decât plăcut - este foarte ușor de ignorat. Mintea noastră ne "sfătuiește" să ne chinuim, să facem din suferință un act eroic. Eh, dacă e simplu nu e bun :)) Dacă e prea ușor, prea rapid - ceva este în neregulă.

Anul trecut am "testat" acest program pe câțiva prieteni. Evident, majoritatea nici nu s-a chinuit să treacă de prima zi. Însă o tipă, mai deschisă la idei noi și la joacă, mi-a urmat sfaturile din emails. Și după o săptămână mi-a spus un singur lucru: "este cea mai puternică chestie pe care am făcut-o vreodată!!" Era uimită, încântată, fascinată.

Eu am făcut parte din marea majoritate. :)) Da, poate e fain, poate e cool, dar nu este "gata", încă nu este perfect, încă nu este "așa cum trebuie". Marea mea greșeală nu a fost că nu l-am făcut public, ci că nu l-am urmat eu însămi.

green-life

Iar acum, după luni de confuzie și întrebări fără răspuns, m-am reîntors la ideea inițială. Și am zis "ok, mai încerc asta și apoi I'm done. Mă ascund în pat și las toată lumea afară."

După prima zi, m-am simțit mult mai bine. Din ziua 5 am avut claritate, și ușurință, și idei noi. În ziua 7 știam exact ce vreau, ce pot, ce să fac, cum să fac. În a doua săptămână, deja mă distram atât de bine, încât absolut nimic nu mai conta. Apoi au început să se întâmple lucruri. În fața mea s-au aliniat toate visele - de la cele mai mici, abia rostite, până la cele mai mari, și mai vechi, și mai "imposibile".

Însă - ce este cel mai important - mă simt al naibii de bine. 🙂

Pentru că - dacă măcar o dată în viață, te-ai simțit invizibil, îngrijorat, cu frici și anxietăți, nelămurit, plictisit, fără energie, fără chef, cu tot felul de "blocaje", de traume mai mici sau mai mari, cu o lipsă de vitalitate, de rost, cu întrebări frustrante, supărat pe toți și toate, dacă ai plâns fără niciun motiv anume - atunci știi că să te simți BINE are cea mai mare importanță din lume. Știi că ai face orice ca să ieși din starea aia parșivă, de tristețe și nemișcare.

Am încercat să merg pe jos, să stau în natură, să fac liste de recunoștință, să merg la shamani și temple, să mă rog, să plâng, sa ameninț Universul, să port o mască de genul "I'm fine!", să râd forțat, să dorm, să ascult Vocea Americii și video motivaționale, să mă uit la gif-uri cu pisici și elefanți, să îmi dau în Tarot și să mănânc înghețată de ciocolată non-stop. Ok, mă simțeam bine pe moment, apoi căderea era și mai mare. Începea subtil, cu o întrebare de genul: "Și acum eu ce fac?"

Am așteptat săptămâni în șir să văd cum mă simt, ce se întâmplă, să fiu sigură că totul funcționează, că "există", că am ceva real, și bun, și de ajutor aici.

În ultimele zile - din energia recâștigată ca urmare a "programului" meu - am început să manifest instant tot ce aveam trecut pe listele cu dorințe de fooooarte mult timp.

waves

Știu că acolo, undeva - ești TU. Că ai vise, că vrei mai mult. Că simți un mic (sau mare) blocaj undeva. Că te întrebi de ce nu poți sau când sau cum. Că poate te simți în fața liniei de sosire, dar ceva te oprește să o treci. Că știi că poți mai mult, că vrei mai mult de la viață, dar habar n-ai în ce direcție s-o apuci.

Am pus cap la cap toți pașii pe care i-am urmat eu, toate acțiunile, ideile. Este un joc, nu un program de self-help, și iată de ce:

* nu necesită mai mult de 15 minute/ zi.

* poate fi urmat de oriunde, oricând. Fie că ești acasă, la muncă, în concediu, pe drum. La prima oră sau seara târziu.

* nu ai nevoie de "chestii" speciale. Ne folosim de ceea ce avem, în acest moment.

* satisfacția este foarte mare, imediat, după prima zi, când simți și vezi că funcționează.

* este magic pentru că: 1. te face să te simți foarte bine. 2. încep să se întâmple lucruri. Uneori uluitoare.

* miști energia aia stagnantă de ceva timp, care nu-ți dădea pace.

* slăbești. Nu glumesc!! În 7-8 luni, am slăbit 15 kilograme, fără niciun fel de efort sau plan în direcția asta. Aveam de unde :))

* este atât de simplu încât îl poți urma inclusiv cu cei mici. Și este super fun!!

* îți dai seama ce putere ai, ce energie ai, că ești important, și magic, și că POȚI să faci ceva pentru tine.

* nu are contraindicații pentru că lucrăm doar cu emoții pozitive, culoare și mâncare bună, cu bucurie și iubire.

* te simți bineeeeee!! Foarte bine. Mai bine ca oricând. Simți că lumea este a ta. În sfârșit.

the-path

Iată în ce constă programul The8:

1. Opt săptămâni în care viața ta se va reconfigura, prin joacă. Bineînțeles, poți să-l urmezi în ritmul tău - tu decizi când ești pregătit să faci exercițiile.

2. Fiecare modul al programului conține instrucțiuni clare și pași simpli pentru 7 zile. 8 module x 7 zile de exerciții.

3. Tot ce ai de făcut este să exersezi o emoție. Să răspunzi la câteva întrebări (în scris sau în gând) despre o anumită emoție - cum ar fi LOVE, FREEDOM, JOY. 10-15 minute maxim.

4. În fiecare săptămână, ne vom juca alegând culori, alimente, acțiuni simple, emoții.

5. Vom comunica direct, voi fi lângă tine pe toată perioada jocului și după.

6. Singurul lucru pe care îl doresc de la tine este să notezi "sincronicitățile", visele împlinite, ideile care îți vin în perioada asta. Și să te super distrezi.

Programul are 8 module (este online 100%, pe email).

Prețul programului este 111 euro.

Ce NU garantez! Foarte important =

* nu este pentru toată lumea. Dacă îți este frică de visele tale, de succes, de lucruri care se mișcă rapid, de energie, atunci probabil ai nevoie de mai mult timp.

* dacă nu-ți place să te joci și iei totul foarte în serios, n-o să-ți convină simplitatea, bucuria și lejeritatea programului meu.

Ce garantez:

1. este suuuuper simplu. Este rapid, îl poți urma de oriunde.

2. nu îți ia din timp, din viața ta obișnuită, nu trebuie să faci schimbări în program.

3. are rezultate instante, din prima săptămână.

4. poți să te oprești oricând și apoi să reiei exercițiile când ai timp. Le vei găsi pe email.

5. ne vom super distra. Sunt atât de pasionată de energia și bucuria pe care mi le aduce acest program-joc, încât visele împlinite sunt așa, un bonus 🙂

Ce spui? Ai chef de joacă?

Mulțumesc.

Huge love and hugs,

Ioana