“Trăiește-ți viața exact așa cum îți dorești.”

Când stăteam în fața ecranului, la calculator, și eram la un click distanță de a mă înscrie la școala de Digital Nomads, m-au năvălit o grămadă de temeri. De la faptul că eu nu mă consideram digital nomad, că acest curs sigur nu e pentru mine, că eu doar scriu pe blog și atât, că nu sunt călător full-time, și un milion de alte gânduri care încercau să mă oprească din a face acest pas (așa cum mă opriseră și în anii trecuți, pentru că nu era prima oară când ajungeam pe site-ul tău). Am făcut atunci ceea ce ți-am mărturisit că fac mereu când îmi este frică, dar vreau totuși să merg înainte. Am numărat până la trei și am dat click pe butonul de înscrie-te acum.

Școala de digital nomads nu este pentru oricine, și asta cred că a fost ceea ce m-a atras inițial, pentru că eu nu căutam soluții magice de a face bani din blog sau alte trucuri de a mă îmbogăți peste noapte. Avem nevoie de claritate, de a înțelege mai bine pentru cine scriu și cum pot să fac un business din asta, și fix asta am reușit să obțin la finalizarea cursului.

După ce am completat primele module ale cursului, totul a luat formă și amploare și așa am ajuns la proiectul actual, Crossing Border Stories. Proiect care mi-a adus și prima propunere de colaborare.

SF12

Iuliana Papuc
Crossing Border Stories

Să fii digital nomad nu înseamnă nici să fii blogger, nici influencer, nici scriitor, nici să călătorești intensiv, nici să faci ce fac alții. Poți fi nomad din bucătărie spre dormitor, cu laptopul în brațe. Ești liber să locuiești oriunde vrei, în termenii tăi. Poți să ai un business mic sau uriaș, în țară la tine sau oriunde în lume. Poți să “influențezi” 10 sau 100K de oameni. Poți să lucrezi cu ce oameni alegi tu să o faci. Poți să scrii sau nu. Poți să vinzi ceva sau nu. Poți să faci proiecte punctuale sau colaborări long term.

Nimeni nu poate decide ce este mai bine pentru tine.

Iar partea cea mai frumoasă este că poți alege să faci ce știi tu, ce îți place ție. Cu siguranță, fiecare dintre noi are talente, daruri, pasiuni și curiozități într-un anumit domeniu sau chiar mai multe – iar lumea de acum exact asta te încurajează să faci: să deschizi laptopul, să îți faci darurile vizibile online și să construiești pas cu pas viața pe care ți-o dorești.

Niciodată n-a fost mai simplu să-ți împlinești visurile. 

2

Hei, eu sunt Ioana Budeanu. Îți mulțumesc din suflet că ești alături de mine. Iubesc oamenii care vor mai mult de la viață și care spun DA viselor lor. Sunt aici să te ajut și să te inspir să îți creezi viața pe care ți-o dorești. ♥

Iată mai jos povestea mea!

4

Pe 27 decembrie 2007, eram singură într-o garsonieră și mă plictiseam teribil. Eram între două relații, între două joburi corporatiste, într-o viață la care nici măcar nu visasem, care parcă nu-mi aparținea. Practic, simțeam că am pierdut controlul la un moment dat și că sunt în valurile unei lumi necunoscute.

Well, știam totuși să fac ceva. Să scriu. Aveam niște texte apreciate de public, auzisem eu că există ceva așa numit "blog", am dat un search pe google. Am descoperit blogspot, mi-am făcut un cont, am urcat acolo niște articole. Habar n-aveam de nimic.

Însă momentul acela, în care am ales să fac ceva ce pot, ce simt, la care am acces și care este cât de cât ok - mi-a schimbat viața.

În 2009 m-am mutat în Tenerife și am devenit ceea ce peste 10 ani urma să se numească "digital nomad". Am făcut sute de proiecte cu blogul, am avut zeci de joburi ca freelancer datorită acelui moment când am decis să încep ceva.

Am avut campanii în Amsterdam, Lisabona, Paris, Kuala Lumpur, Chiang Mai, Milano, Marrakesh, Dubai, Sri Lanka, Hong Kong, Bali și... gata, le-am pierdut șirul :))

În 2014 am lansat un curs numit "cum să fii travel writer", bazându-mă strict pe experiența mea și pe anii de studiu, de căutări, de cursuri, de coaching, pe zecile de cărți citite și aventuri prin lume. S-a dovedit un succes? Pentru mine, cei 8 oameni care s-au înscris au fost cea mai mare bucurie, și validare, și iubire, și speranță. Practic, cu un anunț pe blog, am devenit antreprenor 🙂 Lucram pentru mine, pentru sufletul meu și pentru bucuria pe care o aduceam oamenilor. Eram liberă!

În perioada 2016-2019, am avut "anii mei de glorie". Ani în care am colindat lumea, am locuit unde am visat, am lucrat cu cele mai faine branduri din lume (Ritz-Carlton, Kempinski, KLM etc), am avut mii de studenți fericiți, am avut anul meu sabatic în Bali, am scris pentru Huffington Post, CNN și alții. Nu voi uita momentul ăla în care locuiam în Langkawi, Malaysia și aveam 4 proiecte de mii de euro cu o firmă din UK, o companie din Norvegia, o agenție de turism din Florida, și primăria din Alba Iulia. Nu glumesc.

Din 2019 am revenit la planșetă, determinată să cresc, să schimb, să învăț, să mă regăsesc, să evoluez. Am investit în mine mii de euro, cursuri, coaching, școli de business, programe, cărți.

Și tot într-o seară de decembrie, am primit un email de la o tipă din Germania care voia un magazin online. Am spus DA fără să am habar ce naiba voi face. But I did it. Așa mi-am descoperit o imensă pasiune - să fac site-uri pentru oameni minunați care vor mai mult de la viață. Așa am lansat Școala de Digital Nomads. Iar apoi au venit la mine studenți care m-au rugat să fac Mentorship și, again, am spus DA, fără să consider că sunt good enough to do the job.

Fast forward to this day. Lucrez cu cei mai generoși, buni, smart, incredibili oameni pe care nici măcar nu i-am visat. Am zeci de Mentorships, zeci de site-uri realizate, și iubite, și superbe.

Însă business-ul meu a crescut de la sine, în timp ce eu eram ocupată cu altele - cu visurile mele, cu lacrimile mele, cu anxietățile mele, cu sindromul impostorului, cu temeri că voi da greș cumva.

Am visat vreodată că voi ajunge aici? Bineînțeles că nu. Însă am avut determinarea de a merge pe drumul ăsta, de a face o mulțime de greșeli și de a învăța. Tot timpul.

Dacă vrei să afli secretele meseriei de digital nomad – this is the place to be and to have fun!

Ei sunt exemplul perfect că se poate.

Mulțumesc din suflet, Ioana! Fiecare pas pe care îl facem alături de tine este memorabil. Ești o reală binecuvântare și un OM superb! Mulțumesc Lui Dumnezeu că te-a scos în calea noastră. Ești mai mult decât un mentor și un coach extraordinar, ești o comoară. Pui atât de multă dragoste în tot, te implici 101% și pe lângă competențele minunate, ai un suflet imens. Iar asta se vede din plin.

CQFX1215

Bogdan Petric
Dream Experiences

Nu știam cum sau de unde să încep și eram cu încrederea la zero. Tu ai crezut în mine - așa cum poate nimeni nu a făcut-o. Și, cel mai important, mi-ai reamintit, de fiecare dată, sa fiu EU, să mă ascult și să scriu așa cum simt: simplu și autentic. Practic, pe lângă faptul că m-ai învățat să scriu, m-ai ajutat să depășesc multe convingeri legate de cine sau cum ar trebui să fiu ca și blogger sau vlogger de travel.

1

Andreia & Ion
Hai Hui In Doi

Când m-am înscris la Şcoala de Digital Nomads am cerut claritate şi asta am şi primit. Cel mai mare câştig rămâne pentru mine întâlnirea cu profesorul şi omul Ioana Budeanu.

IoanaD

Ioana Dordea
IoanaDordea.com

Energia ta, cuvintele tale, întrebările tale, exercițiile din curs, încurajările, vulnerabilitatea ta, curajul tău îmi sunt una din cele mai mari binecuvântări trimise de Univers.

IMG_0408

Simona Toma
Postcards Diary

În ultimii 8 ani am lucrat cu peste 7500 de oameni senzaționali și i-am ajutat să își împlinească visurile. Să călătorească mai mult, să își construiască un business online și să își pună în valoare pasiunile, nu doar să le înghesuie într-un sertar cu “ce mișto ar fi dacă…” Aici poți citi poveștile lor.

La mine a durat cam 8 ani să-mi dau seama despre ce este vorba. Însă toată treaba asta cu blogurile, business-urile online, social media și colaborările era pe atunci la început (cel puțin la noi). Acum totul merge mai ușor – numai dacă ești dispus să încerci.

Și exact asta îmi doresc. Să te ajut să faci primii pași și să încerci.

TE INVIT LA UN CURS GRATUIT

Ți se potrivește viața de digital nomad?

Dacă te înscrii mai jos, vei primi un program excelent - 60 de pagini despre ce înseamnă experiența de digital nomad și cum poți avea acum ce-ți dorești. 

Voi răspunde la următoarele întrebări:

1. Ce este un digital nomad?

 • Chiar trebuie să am un blog/ site ca să pot călători mai mult sau să locuiesc oriunde vreau în lume?
 • Dacă da, ce pași trebuie să urmez? Ce și cum scriu pe site?
 • Ce business mi se potrivește dacă habar n-am ce vreau să fac?
 • Cum obțin independență financiară, de loc și de timp, astfel încăt să mă bucur de viață și să fac tot ce-mi place?

2. Ce am eu de oferit?

 • Dar dacă nu mă citește nimeni? Cum tratez problema celor care mă critică și a comentariilor negative? Cum îmi promovez munca?
 • Nu am deloc talent la scris! Mi-e foarte greu să scot două fraze din mine. Ce este de făcut? Pot să fac altceva, la care sunt cu adevărat bun?
 • Ce le scrii în emails celor cu care vrei să colaborezi? Contează cifrele (audiență, followers)?
 • Până la urmă, cum naiba face bani un digital nomad? Că mai trebuie să și mâncăm. Plus, știi… urăsc marketingul. Ai vreo sugestie?!

3. Sunt la început. Dacă nu mă descurc?

 • Mi-e frică să plec în lume și să încep un business nou. Se întâmplă multe acum. N-ar trebui să mai aștept puțin?
 • Ar trebui să-mi dau demisia de la jobul actual? Habar n-am ce să fac.
 • Nu mă pricep la online, sunt la început, nu știu să fac bani din site/ blog. Ce soluții există pentru mine?
1-4-2-1536x1024

Știu toate aceste întrebări, le cunosc din proprie experiență. Mi le-am repetat obsesiv la început și apoi în fiecare an în care treceam la un nou nivel. Poate nu știu răspunsurile ‘corecte’, însă știu ce a funcționat la mine și ce nu. Știu cum am comis-o, ce am făcut bine și peste ce etape tu poți să treci cu ușurință, doar învățând din exemplele mele.

De asta sunt aici: să învățam și să râdem împreună.

Acest curs NU este pentru oricine! Trebuie să crezi în tine și să te ții de treabă (și, mai ales, să fii dispus să faci asta, să-ți dorești foarte mult).

Dacă vrei să primești acest curs gratuit, care printre altele conține și ceva glume stupide, eșecuri, idei și sfaturi pe care nu le găsești pe net, atunci hai să facem asta.

Urăsc spam-ul, de aceea adresa ta de email rămâne la mine și va fi folosită doar pentru acest curs.

Ce spui? Facem un pas înainte și ne distrăm împreună?

Înscrie-te la cursul gratuit aici ->

Înscrie-te și vei primi un curs gratuit, direct pe email. Vei învața cum să-ți împlinești toate dorințele urmând o strategie simplă și clară.

Introducând informațiile de mai sus, vei deveni membru LOVEbox – cu acces GRATUIT la informații exclusive, întrebări și răspunsuri private și articole inspirate de pe blog, livrate cu iubire în căsuța ta de e-mail. Te poti dezabona oricând, cu un singur clic.

Ți se potrivește viața de digital nomad?

* indicates required

Eu, când habar n-am ce să fac sau sunt în dubii, îmi repet mereu: “nu-mi las visul să moară, nu-mi las visul să moară” – și atunci, se schimbă ceva. Prind puteri. Merg mai departe.

Haideți să nu lăsăm visele să moară. Să regreți că n-ai încercat ceva doare mai tare decât să încerci.

Te aștept cu drag!

signature