Orice lucru, dorinţă, vis sau aspiraţie la care te gândeşti se poate împlini.

Cred că ai mai auzit chestia asta, nu? Toate cărţile de self-help şi toate persoanele ‘realizate’ promovează această idee şi o ridică la rang de artă.

Însă de la idee la practică este cale lungă. V-aş povesti cât de lung este drumul, însă mi-e teamă că ne apucă toamna:)) Şi cu toţii vrem ca dorinţele şi visurile noastre să se împlinească acum, imediat.

De aceea, m-am gândit să vă prezint un ghid practic, uşor de pus în aplicare, care să cuprindă toţi paşii necesari şi obligatorii pentru a-ţi împlini orice dorinţă. Iată care sunt aceştia.

10 Paşi de urmat ca să-ţi împlineşti o dorinţă!

1.Cel mai important şi primul pas din ecuaţie este să ştii exact ce îţi doreşti.

Şi când spun “exact” – asta şi trebuie să înţelegi. Trebuie să ştii toate detaliile dorinţei tale, fie că este vorba despre bani, o călătorie sau o relaţie.

Ce trebuie să faci: scrie pe o foaie de hârtie dorinţa ta cea mai fierbinte şi dezvolt-o!

Ce nu trebuie să faci: nu te gândi cum se va împlini această dorinţă şi cum va ‘veni’ la tine. Asta nu este treaba ta.

2. Petrece câteva minute zilnic (maxim cinci) gândindu-te la dorinţa ta şi simţindu-te bine.

Ce trebuie să faci: relaxează-te şi inspiră adânc. Reciteşte ce ai scris pe foaie la punctul 1 şi observă ce sentimente ai. Dacă sunt bune, atunci mergi mai departe.

Ce nu trebuie să faci: dacă sentimentele tale referitoare la dorinţă sunt de: nelinişte, încrâncenare, disperare, nemulţumire, panică sau nerăbdare atunci trebuie să ieşi din ‘registrul’ acesta urgent. Fă ceva care îţi place cu adevărat şi schimbă-ţi starea de spirit (treptat).

3. Lasă dorinţa să plutească liber şi dă-i voie să se împlinească.

Ce trebuie să faci: fii foarte conştient de faptul că orice vei cere ţi se va da. Cum se va împlini visul tău? Rămâne o surpriză minunată!

Ce nu trebuie să faci: nu te adânci în gânduri negre, de genul: “Parcă văd că nu-mi iese!” sau “Eu nu am norocul astă”.

4. Ca o dorinţă să se împlinească este obligatoriu să crezi că acest lucru este posibil.

Ce trebuie să faci: din moment ce dorinţa aceasta ţi-a trecut prin cap, înseamnă că împlinirea ei este posibilă. Believe!

Ce nu trebuie să faci: nu asculta sfaturile şi ideile altora, pentru că ei nu ştiu ce ţi se potriveşte ţie cel mai bine şi nici ce simţi sau gândeşti tu. Dacă îţi vei dori din prima cinci milioane de dolari, va fi greu să crezi în acest vis.

5. Nu te gândi la dorinţa ta din perspectiva lipsei acesteia.

Ce trebuie să faci: eşti un om minunat, care poate avea tot ce-şi doreşte. Lasă visurile să circule liber şi neabătut şi fii pregătit să le primeşti în viaţa ta.

Ce nu trebuie să faci: nu te gândi la neîmplinirea sau la lipsa dorinţei din viaţa ta. Dacă vei spune: “Mi-am dorit întotdeauna să fiu bogat, dar niciodată n-am avut suficienţi bani” sau “Mi-aş dori să călătoresc în Africa, dar avionul costă enorm” sau “Îmi doresc acea maşină foarte mult, însă până acum nu am obţinut-o” – dorinţa ta nu se va împlini prea curând sau chiar niciodată.

6. Imaginaţia lucrează în favoarea ta.

Ce trebuie să faci: detaliază ce vei simţi, ce vei face şi ce vei spune atunci când dorinţa ta se va împlini. Răspunde la întrebări de genul: Cui voi spune prima dată despre ea? Cum mă voi simţi când voi primi vestea? Cât de frumos ar fi să mi se împlinească acest vis.

Ce nu trebuie să faci: nu te lăsa dus de val şi nu detalia metodele şi persoanele care duc la împlinirea dorinţei tale. Acest lucru îţi poate dăuna. Nu este mai frumos să ai o mare surpriză?!

7. Fii recunoscător pentru împlinirea dorinţei tale, înainte de a se împlini.

Ce trebuie să faci: bucură-te şi mulţumeşte de un milion de ori pentru împlinirea viselor tale. Şi nu numai… Tot ce ai acum este de valoare, fie că vorbim de sănătatea ta, de relaţia sau familia ta, de mâncarea ta sau de lucrurile pe care le foloseşti, de banii pe care îi câştigi şi de munca pe care o faci. O stare generală de recunoştinţă profundă pentru că eşti în viaţă, bucuros şi liniştit – te va duce mai aproape de dorinţa ta.

Ce nu trebuie să faci: nu lua totul de-a gata. Să nu crezi niciodată că ţi se cuvine ceva. Nu uita să spui ‘mulţumesc’ pentru absolut orice, chiar şi pentru cele mai banale lucruri. Nu îţi invidia prietenii. Nu-i bârfi. Nu vorbi pe nimeni de rău. Nu dori bunurile altuia. ETC.

8. Fii pregătit să ţi se împlinească visul.

Ce trebuie să faci: să te comporţi ca şi cum dorinţa ta s-a împlinit deja. Simplu!

Ce nu trebuie să faci! Mulţi oameni îşi doresc lucruri, însă nu cred în posiblitatea ca acestea să apară în viaţa lor. Mulţi cred că ne este dat să muncim din greu ca să ne împlinim dorinţele şi atunci îşi petrec zilele într-o muncă disperată şi veşnică. Fără nicio bucurie. Normal, acesta este un lucru greşit şi te duce tot mai departe de împlinirea dorinţei tale.

9. Sentimentele sunt importante, dar şi acţiunea!

Ce trebuie să faci: învaţă să îţi cunoşti emoţiile, acestea sunt cel mai bun indicator dacă eşti pe drumul cel bun spre împlinirea viselor tale. Ce trebuie să simţi: bucurie, pace, linişte, pasiune, fericire, iubire, recunoştinţă, mulţumire. Dacă nu te ‘încadrezi’ aici, trebuie să-ţi schimbi rapid starea. Încearcă să faci ceva plăcut: citeşte o carte, ascultă muzică. Nu te mai gândi aiurea!

Ce nu trebuie să faci: nu lua aceşti paşi ca pe o garanţie că dorinţa ta se va împlini fără muncă. Întâi vor veni ideile care te vor purta spre dorinţa ta, apoi vei acţiona în sensul dorit de tine şi, crede-mă, munca nu va însemna nimic. Nu destinaţia contează, ci drumul.

10. Bucură-te de viaţa ta şi de drumul tău!

Ce trebuie să faci: acordă-ţi ţie şi celor din jurul tău zile senine, bucurie şi pasiune. Încrederea în tine este esenţială. Fă totul cu plăcere. Pune entuziasm şi creativitate în munca şi în dorinţa ta.

Ce nu trebuie să faci: NU te înverşuna, nu da voie depresiei şi nemulţumirilor să pătrundă în viaţa ta. Nu abandona pentru că visul tău nu s-a împlinit în următoarele 7 minute după ce ai citit textul acesta.

Nu ştiu cât de simpli par aceşti paşi pentru voi. Pentru mine uneori sunt o joacă, alteori sunt infernali. Şi asta, bineînţeles, după mărimea dorinţei şi a ‘furiei’ cu care o urmăresc:)) Suntem oameni la urma urmei, nu?

Vă mai dau un singur sfat: începeţi cu ceva foarte mic. De exemplu: “aş vrea să găsesc loc de parcare” sau “mi-aş dori să primesc un mesaj excelent azi” sau “ce frumos ar fi să primesc o mărire de salariu”. Urmaţi paşii de mai sus. Simţiţi-vă bine. Credeţi în voi şi în dorinţa voastră. Şi tot ce veţi cere, veţi primi.

Learn how to create the life of your dreams.

Ne auzim în fiecare miercuri, cu povești de suflet și idei inspirate.

55 Comments

  1. Foarte, foarte interesant! Mi-a fost recomandat si-i multumesc Andreei Burdalescu. Ea stie bine de ce am nevoie si din cand in cand trimite o raza sa-mi lumineze iesirea din tunel.
    Nu stiam de aceasta adresa pana acum. E un inceput!

  2. Multumesc pentru comentariu. Sper ca dorintele tale sa se implineasca!

  3. Multumesc din suflet pentru acest site! Sincer, site-ul acesta se refera la legea atractiei. Am citit cartile, dar nu am inteles foarte bine ce vor sa spuna. Multumesc pentru explicatie!

  4. Cu mare, mare drag! Toate visele tale sa prinda aripi:)

  5. Un foarte scurt si eficient rezumat la toate cartile si filmele pe tema asta… Materialul e foarte bun, multumesc enorm de mult.

  6. Cu placere! Sa ti se implineasca toate dorintele:)

  7. Eu am urmat toti pasii si nu s-a indeplinit

  8. Probabil undeva ai avut o scapare. Ti-ai dorit prea mult si atunci te-ai gandit la lipsa acelui lucru din viata ta. De fapt, prin ceea ce spui te referi la lipsa dorintei tale, nu la increderea ca se va implini!

  9. Eu imi doresc de sase ani ceva si pana acum nimic. valymag 96

  10. Greseti undeva. Analizeaza-ti foarte bine sentimentele. Daca te simti dezamagita ca nu s-a implinit – acolo este greseala. Asteptarile noastre sunt foarte mari – cu cat sunt mai mari, cu atat mai mult intervine frustrarea. Am trecut si eu de multe ori prin asa ceva. Ne comportam mereu ca si cum o dorinta trebuie sa se implineasca pe loc, altfel ne simtim "inselati", dezamagiti. Nu este cazul! Te-ai gandit ca poate altceva, mult mai important este pe cale sa se intample? Sau ca exista un motiv pentru care dorinta ta nu s-a implinit? In fiecare zi iti poti schimba sentimentele si te poti bucura de viata, lasand dorintele libere…

  11. Eu sunt ffffff sigura ca marea dorinta pe care eu o am in viata se va indeplini. Stiu sigur asta,pentru ca eu cred in mine si in fortele mele,si stiu ce pot !!! Multumesc pentru aceste sfaturi !

  12. buna! am si eu o lista cu 15 dorinte (cele mai importante pentru mine ) ,si am o mica cutiuta in care tin acea lista,efiecare data cand inchid cutia iau cheia si o pun la gat …..cand dau de rau iau cheia in mana si ma gandesc la una din acele dorinte :* si una din ele e aproape sa se ineplineasca (dinainte sa scriu lista) si sfaturile tale sunt folositoare 🙂 si sunt sigura ca vor merge perfect pentru restul dorinteler :* :*

  13. foarte interessant imi doresc din tot sufletul ca cele mai arzatoare dorinte ale mele sa mi se implineasca va multumesc pentru ideile de mai sus cei 10 pasi

  14. Am ajuns pe blogul tău căutând sfaturi despre cum ne putem materializa dorinţele. Pentru că acum sunt în faţa perspectivei de a mi se împlini ceea ce eu consider cel mai mare vis al meu. E, în esenţă, o chestiune de şansă. Una destul de mică, sunt conştientă, dar va fi şansa MEA. Nu am cum influenţa prea mult lucrurile şi, citind ce scrii tu, cred că nici n-ar fi de dorit. Trebuie să cred, să mă gândesc cât de fericită voi fi când se va împlini şi să mă gândesc la asta. Pe hârtie am pus deja, de imaginat "cum va fi" de asemenea am făcut-o, doar că acum e nevoie de mai multă, foarte multă energie pozitivă.
    CRED! 🙂

    Mulţumesc mult pentru sfaturi 🙂

  15. Draga mea, aici gresesti putin: " E, în esenţă, o chestiune de şansă. Una destul de mică, sunt conştientă, dar va fi şansa MEA." Universul este nelimitat si, in momentul in care tu ti-ai pus dorinta, El a reactionat si o trimite spre tine. Nu exista limite de timp, bani, sanse, de nimic altceva. Sansele sunt enorme, insa trebuie sa ii permiti dorintei sa vina la tine. Daca tu consideri ca ai mici sanse… Nu te mai gandi!! Las-o libera, fii fericita ca s-a implinit deja! Relax!

  16. Înţeleg. Mulţumesc mult, voi scoate exprimarea aia din vocabular. Am făcut rost şi de "Secretul", pe care citeam la tine că o recomanzi.
    Îmi cer scuze, poate te deranjez cu încă o întrebare: cum permit, mai exact, dorinţei să vină la mine? Mulţumesc din suflet!

  17. Nu ma deranjezi niciodata! Ca dorinta sa se poata implini – nu trebuie sa fie "nevoie" sau "lipsa", nu trebuie sa fii staruitoare, nelinistita, sa te incrancenezi pe implinirea ei. Trebuie sa te bucuri de viata si de tot ce faci tu si sa fii convinsa ca deja s-a implinit. Este destul de greu de explicat in cateva cuvinte… "The Secret" este o carte putin cam prea comerciala. De cand am citit-o, m-am interesat si am descoperit alti scriitori, mult mai buni, care stiu ce spun. Iti recomand toate cartile lui Louise L. Hay. Ca sa intelegi mai bine!!

  18. Buna seara…..
    Oare chiar functioneaza? Oare chiar se poate sa mi se implineasca dorinta?. Dupa ce am citit cele scrise de tine, chiar pare adevarat…am sa urmez acei zece pasi…daca ma gandesc bine deja i-am urmat….O seara placuta si numai bine…cu drag Eliza

  19. Scuze, am selectat gresit profilul…am sa corectez daca si cand pot…

  20. Eliza draga, pot sa-ti spun un singur lucru: DA, functioneaza! Trebuie sa crezi asta! Mult succes si sa auzim numai de bine:)

  21. multumesc frumos pentru sfaturile tale am incredere ca o sa functioneze! 🙂

  22. pot sa imi pun o dorinta(dupa pasi acestia) una destul de mare dar nu foate mare?

  23. Daca in dorinta mea este ceva ce parintii ar putea face pentru mine, ar trebuii sa le spun?

  24. Deabea astept sa vad daca dorinta MEA se va IMPLINI!!:*

  25. In cat timp se va indeplini dorinta??

  26. Nu sunt sigur ca dorintele se indeplinesc dupa un anumit interval de timp , pana si eu am o dorinta apriga dar cum a spus si ioana nu trebuie sa fi nerabdator

  27. Chiar am o dorinta si chiar vreau sa mi-se indeplinesca . Chiar pot interveni factori externi in defavoarea indepliniri dorintei? :v

  28. Imi doresc foarte mult ceva. Aproape imposibil..:( chiar se poate implini? Merci mult

  29. Buna. Daca tu consideri dorinta ta "aproape imposibila", nu, nu se va implini. Trebuie sa crezi in ea, sa stii ca este posibila si apoi sa renunti la ea, sa o simti deja implinita. Asta este secretul: believe and let go!

  30. Si cam in timp se va indeplini?

  31. Ce fac cu foaia pe care am scris dorinta ? Si au trecut 3 zile si tot nu s-a implinit dar inca cred ca este posibil

  32. Heii,voi incerca si eu,msmsms ������,uite ti.as raspunde la intrebare,Anonim,darsa vina Ioana sa ti spuna,nush.Multumesc pt ca ai facut acest site ������

  33. Pai dorinta mea este un pic cam mare ….nustiu daca treebuie sa o divulg dar in fine nu prea am incredere in mine si ma refer la faptul ca cand dau sa inchipui dorinta nu prea stiu sigur daca se va indeplini si fac asa ,,Se va indeplini , se va indeplini ,eu cred,eu cred…'' dar mai tare ma incurc ce sa fac ?

  34. In primul rand, n-o mai considera "un pic cam mare". Pt cine este cam mare? Orice este posibil.

    In al doilea rand, urmeaza pasii de aici: http://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/cum-sa-ti-implinesti-dorinta-rapid-simplu-eficient-1_5555a6f4cfbe376e3538d715/index.html

    Succes!

  35. Eu am mare incredere ca voi reusi sa-mi indeplinesc visul nimic nui imposibil.Am o stare de spirit foarte buna

  36. Buna,as vrea sa stiu..daca mi-am pus o dorinta legat ceva de relatie..oare mi se poate implinii?

  37. Buna,dorinta mea consta in iubire ,sa fiu mai explicita eu imi doresc foarte tare sa am o relatie cu cineva,defapt am un fel de relatie e mai mult prietenie dar eu vreau mai mult pentru ca il iubesc foarte mult si el mereu imi spune ca mai mult nu se poate si asta dureaza de 3 ani si ceva…cum as putea sa fac sa mi se indeplineasca aceasta dorinta daca persoana pe care mi-o doresc atat de mult imi zice mereu ca nu se poate???

  38. Imi cer scuze dar de fiecare data cand ma gandesc la dorinta mea….parca nu imi vine a crede ca se va implini.
    Si as dori sa va mai intreb …chiar functioneaza? Mersi

  39. Foarte bun acest articol! Desi nu e singurul de acest gen, e scris intr-un mod special! Totusi, daca esti amabila (si sigur esti:) , as dori o lamurire: ce inseamna sa te porti de ca si cum dorinta s-a implinit deja? Psihic vorbind, putem ajunge sa traim intr-o lume imaginara, comportandu-ne ca si cum am avea un lucru pe care inca nu il avem…Multumesc si mult succes!!

  40. Multumesc pentru aprecieri:)

    "You just have to allow yourself to feel the way you think you will when you have it."

    Tot ce ai de făcut este să te simți așa cum crezi că te vei simți când dorința ta se va împlini!

  41. Buna,eu vreau sa am numai note de zece. Si mult succes in viața. Daca urmez pasii de mai sus… mi se poate îndeplini dorința?

  42. Trebuie sa depui un pic de efort la notele de 10, dar… nu uita cu cit speranta ta creste mai mare cu atit e mai aproape pasul de a se indeplini dorinta ta.
    Eu simt asta pe piele mea caci eu la fel am ceva pe suflet la care ma gindesc zi si noapte cu spernta ca intro buna zi se va indeplini…(iar eu simt ca aceasta zi se apropie din ce in ce mai tare…, inca 143 de zile *K.
    😀 Speranta moare ultima.:)

  43. dar cam in cat timp se poate indeplini o dorinta…asa la general?

  44. Imi doresc sa ma impac curand cu iubitul meu.Suntem despartiti de o luna si in acest timp am realizat unde gresesc si lucrez la asta.

  45. eu imi doresc doar ca mamica mea sa fie bine si sa o pazeasca Dumnezeu de toate primejdiile!

  46. Sa-ti fac si eu un pic de trafic, din punctul meu de vedere, am respectat cele spuse de tine, dar nu a mers 🙂 Asteptarile sunt foarte mari, intervine frustrarea, dar cred ca nu exista o reteta a indeplinirii dorintelor. Raman la impresia, ca energia transmisa de cineva, poate influenta dorintele, sau mai bine spus indeplinirea lor

  47. Nu pot sa cred ce cuvinte frumoase și mi-au dat lacrimile

  48. Simt ca,intr-un fel,cad la fund. Cum încep să cred ca imi reuseste ceva,cum viața imi demonstreaza ca nu voi reusi nimic. Descrisă de alții ca fiind talentată si capabilă (și știu si eu asta),totuși eșecurile si nenorocul sunt o mare parte din viața mea. Sper ca acești pași sa ma ajute. Ești o persoană plină de inspirație❤

  49. Sper ca nu va deranjez, dar am si eu o intrebare: Acesti pasi implinesc si dorinte care sunt aproape "imposibile"?

  50. Da. In momentul in care nu le mai consideri imposibile:) Cand le simti ca si cum se pot intampla oricand. Asta este atitudinea.

  51. Chiar se indeplinesc