Timpul imi dilueaza amintirile si le aseaza pe un piedestal uneori meritat. Alteori inaltat pe baza comparatiilor dintre cele doua lumi in care am trait. Insa intotdeauna dureros, pentru ca sufar de dor, ca dupa un om drag.

3. Masca – la sfarsit de decembrie, cu cateva zile inainte de Craciun, am urcat cei 5 kilometri serpuiti in jurul muntelui pentru a respira parfumul altor vremuri si al unei lumi ciudate, izolate, dar atat de frumoase incat iti taie respiratia. Masca nu prea se poate povesti in cuvinte. Este un sat de pirati sculptat in stanca, sunt cateva case de curajosi care infrunta singuratatea si linistea suprema, este o asezare ascutita de care se agata oceanul ca o mantie de argint. Masca pare sa vina din legende, daca n-as fi vazut-o, as putea spune ca nu este reala.

Nici acum nu realizez cata frumusete, senzualitate bruta si taine are acest sat alcatuit din aer pur, portocali, stanca si apa. Insa chipul acestei asezari este ascuns, nu se arata oricui, trebuie sa stai acolo o vreme, sa fii una cu acel petec de rai. Cred ca ar fi primul loc in care as merge, daca m-as intoarce.

2. Playa Troya – aici lumina se filtreaza prin suflet. Jur ca in acest golf, pe aceasta ridicatura de iarba proaspata, vei afla alt mers al lumii. Lumina nu este reala! Oamenii se vad mici, in culori inchise, doar umbre insufletite pasind pe altarul oceanului, in timp ce norii danseaza in jurul soarelui, aprinsi de orgia unui apus african, fara cuvinte.

1. Las Galletas – orasul meu de suflet.

Aici m-as vedea imbatranind, privind pe geam la oceanul agitat, deschizand dimineata usile larg pentru a intra cel mai imbatator parfum din lume, magia brizantilor, as iesi sa cumpar peste proaspat de la producatorii locali, as gati pe un gratar din lemn de banan, apoi as cobori la terasa din port pentru o bere rece, iar seara tarziu as admira apusul si linia curba a orizontului, acolo unde oceanul imbratiseaza cerul, ascultand muzica spaniola si scriind povesti de amor.

No Comments

  1. Buna, m-ar interesa si pe mine anumite detalii pentru luna de miere in octombrie se poate sa imi dai un mail pe [email protected], multumesc foarte mult.