Te-ai saturat sa citesti citate pompoase sau sa ti se spuna sa “iti urmezi sufletul” sau “sa fii tu insuti”? Me too! Pana la urma, ce naiba inseamna toate astea? Ce anume ar trebui sa faci? 
 
Daca, in momentul in care cineva te intreaba ce talente ai si ce ai vrea sa daruiesti lumii, te blochezi si habar n-ai ce sa raspunzi, acest articol este pentru tine. 
 
 
Exista o intreaga industrie care se bazeaza pe faptul ca ai o mare dorinta si nu stii cum sa ti-o indeplinesti. Zilnic apar sute de coach, de antreprenori, de gurus care iti garanteaza ca – daca te bazezi pe metoda lor – aceasta dorinta se va implini. Eventually
 
Si nu este nimic rau in toate astea. Multi dintre ei stiu ce spun, din proprie experienta, au trecut prin crize personale, s-au ridicat si dau mai departe informatia. Daca rezonezi cu cineva, by all means, follow that inspiration
 
Dar daca nu ai o mare dorinta? Daca nu consideri ca ai vreun talent deosebit? Daca nu stii ce anume ai tu de daruit lumii? Daca te consideri un om “obisnuit”, fara talente iesite din comun? Atunci ce faci? 
 
 
Lucrand cu studentii mei, am invatat de la ei ca exista doua abordari ale acestei situatii. Fie se lupta sa descopere acel talent pana la epuizare. Fie au decis deja ca ei nu au niciun talent si asta este, mai bine nu fac nimic. 
 
 
Iar ambele situatii pleaca de la niste premise false:
 
1. Considera ca “talentul” asta trebuie sa fie ceva iesit din comun. Adica de genul Beyonce, Halep sau Elizabeth Gilbert. Ca daca nu esti SENZATIONAL la ceva, atunci nici nu merita sa consideri acel talent. 
 
2. Cauta acel talent cu unicul scop de a-l monetiza. Dorinta este, de fapt, sa aiba o viata mai buna, sa fie liberi si fericiti, si cred ca asta nu este posibil decat daca au bani. Si ca banii nu vin decat daca esti grozav. 
 
3. Vor sa faca ceva special. Sa ajute lumea, sa o salveze, sa faca diferenta in viata a milioane de oameni dintr-o data. 
 
4. Prefera sa ii lase pe altii sa decida pentru ei, sa nu incerce nimic, pentru ca “nu merita” sau “mai au de invatat”. Sau “Las’ ca acum nu sunt pregatit, o sa vina si randul meu”. 
 
5. Vor sa vada tot drumul inainte pana la destinatie. Sa stie pas cu pas ce si cum au de facut. Iar destinatia sa arate exact cum isi imagineaza ei. 
 
Toate astea sunt niste big huge bullshits! Si stii asta 🙂
 
 
Pai si ce este de facut in acest caz?! 
 
Societatea a pus o greutare mare pe cuvantul “talent”. Si atunci, in loc sa-ti cauti talentul, nu mai bine te uiti dupa “punctele tale forte“? 
 
Nu toti am venit pe lumea asta sa fim Rihanna sau Oprah. Insa fiecare dintre noi are punctele sale forte: o mare capacitate de a iubi, de a fi pozitiv si optimist, sau o bunatate imensa, sau o intelegere fina a lucrurilor, sau capacitatea de a organiza totul perfect, sau de a sustine pe cei din jur, sau de a vedea lucrurile intr-o lumina diferita, sau de a sintetiza informatia, sau de a oferi claritate, sau de a fi fericiti si prin asta sa luminam vietile celor din jur, sau sa comunici si sa impartasesti cu cei din jur idei si povesti. 
 
De obicei, aceste puncte forte ale noastre – sunt cele pe care le trecem cu vederea, pe care le facem din instinct, complet natural, fara efort. Si atunci nici macar nu le consideram importante. 
 
Fa o lista cu tot ce faci tu de cand te stii, iar in momentul actiunii timpul si spatiul dispar. 
 
Repeta acele lucruri in fiecare zi, traieste dupa aceste valori ale tale. Recunoaste-ti punctele forte si aplica-le ori de cate ori poti. 
 
 
Sa-ti dau un exemplu personal: 
 
Unele dintre punctele mele forte sunt loialitatea si iubirea. Da, basically, sunt un fel de Retriever :)) 
 
* I stick with ma people no matter what. Ma duc pana in panzele albe pentru oamenii pe care ii ador. Si nu doar atat: sunt loiala caselor, locurilor pe unde calatoresc, cartilor pe care le citesc, coach-ilor pe care ii urmaresc. 
 
* I love EVERYTHING. Am o capacitate imensa de iubire. Sunt acel gen de om care gaseste ceva bun, frumos si iubibil in orice si in oricine. De la natura la orase, de la oameni de tot felul la situatii complicate. Mereu gasesc o portita de iubire in lumea asta. 
 
Pe langa punctele astea de baza, comunic usor cu cei din jur, mai ales in scris.  
 
Si practicand chestiile astea zi de zi, s-au deschis niste oportunitati: am inceput sa scriu pe blog (acum un milion de ani:), am ramas loiala viselor mele cand au aparut si asta a dus la implinirea lor, iar viata mea este plina de iubire. Cum se vede asta din interior? 
 
* oamenii se ofera sa ma ajute inainte de a le cere ceva. Toti oamenii imi zambesc tot timpul, sunt buni si intelegatori si deschisi. 
 
* toate serviciile pe care le cumpar sunt perfecte, fara nicio exagerare. (de la uber/ taxi, la hoteluri si apartamente, la banci, la carti si cursuri, la produse, la… orice). No issues. just perfection. 
 
* toate lucrurile marunte care imi plac si pe care le iubesc – apar in viata mea tot timpul. Like magic. 
 
* studentii mei mi-au devenit prieteni in timp, pt ca simt ce le ofer eu, dincolo de cursuri. Iubire si sustinere. 
 
* inclusiv banii ma iubesc si le cam place sa fie in viata mea, pt ca si eu ii iubesc, ii respect si le ofer toata libertatea din lume: sa vina si sa plece cu usurinta, sa implineasca un scop clar adica sa aiba o misiune si sa facem totul impreuna, cu un motiv: feeling good & having fun. (am si un curs inspirat despre cum sa te imprietenesti cu banii🙂
 
 
 

Deci cum sa-ti descoperi talentele pe care doar tu le ai? 

 
* Gandeste-te la ce faci super usor si rapid si se simte bine. Poate fi de la un zambet, la reparat un laptop. De la iubit florile, la gasit cazarile perfecte. De la organizare, la desenat rochii. De la fotografie, la ascultat pe cei din jur. 
 
* Fa din punctele tale forte un mod de viata. Aplica-le constient si constant. 
 
* Daca ai o lista cu aceste puncte forte – gandeste-te cum ai putea sa le “impachetezi” si sa le faci publice. Nu trebuie sa te nisezi si nici sa “faci” bani din asta, ci sa incorporezi cat mai multe dintre ele in viata ta si a celor din jur. 
 
 
Adevarul e simplu si clar: indiferent ce drum alegi in viata, ce faci sau nu faci, cati bani ai, ce relatii ai = singurul lucru care te va face complet fericit este sa traiesti si sa practici aceste puncte forte / talente pe care le ai. Si da, poti sa refuzi sa o faci (pt ca “nu-s importante”), insa asta este cea mai scurta cale spre neimplinire. 
 
 
Asta inseamna sa fii tu insuti ->
 
Sa te joci in fiecare zi cu darurile si talentele pe care le ai deja. 
 
 
And remember – the world doesn’t need perfection, the world needs more kindness. 
 
 
 

 

6 pași simpli pentru a-ți împlini orice dorință

Descarcă acum acest mini-curs gratis și învață cum să-ți împlinești visurile urmând o strategie super simplă și clară.

Comments are closed.