Pe Ingrid am cunoscut-o virtual acum 3 ani, cand a participat la un curs de travel writing. Si-a dorit sa lucreze cu mine, am invatat impreuna si apoi am urmarit-o cu atentie si curiozitate de la distanta.

Site-ul ei a crescut frumos, are acum o comunitate senzationala – oameni pasionati de calatorii, de relaxare, de povesti cu suflet.

De curand, Ingrid s-a mutat in Hong Kong si ne povesteste cum este viata ei acolo. Iata…

Ingrid, cine esti tu si ce faci?

Sunt o fata simpla din Bucuresti, care candva lucra la multinationala si visa sa poata calatori cand si unde vrea.

Am visat ca pot face acest lucru, iar cu sustinerea sotului meu si cu multa incredere in mine, mi-am realizat visul prin intermediul blogului IngridZenMoments.

Cand ti-ai dat seama ca vrei mai mult de la viata si ca adori sa calatoresti?

Cred ca in momentul in care am plecat din tara prima data si m-am intors gandindu-ma la urmatoarea aventura. Treptat, calatoritul a devenit ca un drog si mi-am dorit sa ajung si mai departe, sa vad si mai mult, sa traiesc si mai multe experiente.

Pentru mine, calatoriile sunt despre a creste spiritual si personal.

Ce pasi ai facut in sensul asta?

In primul rand am inceput blogul de calatorii, am devenit parte din mai multe comunitati online de persoane cu aceleasi convingeri si dorinte, am invatat si am investit timp si suflet.

Cred ca atunci cand vrei ceva cu adevarat, nimic nu iti poate sta in cale. Modul in care gandesti, increderea pe care o ai in tine si in capacitatile tale, fac diferenta.

Si mai cred si ca intotdeauna soarta isi ofera sansele de care ai nevoie, tine doar de tine sa iei trenul sau nu.

Te-a ajutat in vreun fel Scoala mea de Digital Nomads?

M-a ajutat foarte mult. Pentru mine, a fost primul pas si cel mai important. Pana la programul tau nici nu stiam ca aceasta ocupatie este o optiune. Stiam doar ca nu ma vad lucrand la multinationala pentru totdeauna.

In plus, pe decursul programului tau, m-ai ajutat sa gasesc in mine motivatia de care aveam nevoie si sa imi infrunt temerile.

Care este cea mai mare satisfactie pe care ai avut-o legata de site-ul tau?

Pentru mine, faptul ca pot ajuta sau inspira pe cineva atunci cand vrea sa calatoreasca undeva este o implinire. Faptul ca pot folosi toti anii de experienta in ale calatoriilor pentru a-i ajuta si pe altii sa aiba vacanta visurilor, reusind sa ma sustin din ceea ce imi place sa fac.

Ai peste 21K de oameni pe Instagram! Cum se simte asta? Responsabilitate sau bucurie sau… both?:)

In ultima vreme am avut o “dragoste cu nabadai” cu Instagram-ul. Este o platforma prin intermediul careia am cunoscut o gramada de oameni superbi, oameni cu care am devenit prietena, oameni care se sustin si se respecta, si tocmai de aceea vreau sa raman prezenta si activa.

Pe de alta parte, am avut si momente in care am simtit ca nu apartin, ca oamenii nu cauta ceea ce am eu de oferit acolo, ca totul este superficial si de fatada.

Dar dupa ce am luat o pauza pentru detox, asa cum e bine sa facem de fiecare data cand ceva ne sta pe creier, am hotarat sa vad doar partea plina a paharului. Oriunde am fi, cu siguranta esxista si “oamenii nostrii”, care sunt interesati de vocea noastra reala si personala. Iata aici povestile mele.

Cum este viata de expat in Hong Kong? Cum a fost perioada asta si ce iti place cel mai mult in oras? Care a fost cea mai importanta lectie pe care ai invatat-o ca expat?

Hong Kong este un oras de care m-am indragostit din prima clipa. Trebuie sa fiu sincera si sa recunosc ca nu noi am ales acest oras, ci soarta l-a ales pentru noi.

Pana la mutarea aici nu pot spune ca stiam mare lucru despre el, iar in momentul in care am aflat a trebuit sa ma uit pe harta pentru a-l localiza. Lumea care fusese pe aici trecuse doar pentru cateva ore, fiind un hub pentru zborurile din Asia, deci asteptarile mele nu erau foarte mari.

Dar orasul asta a vrut sa ma contrazica si sa imi deschida ochii. Hong Kong-ul este un oras care vibreaza zi si noapte, un mix de est si vest, traditional si modern, zgarie nori si dealuri verzi , insule si plaje cu ape cristaline. O destinatie fabuloasa pentru cei pasionati de mancare buna, cafea, “afternoon tea”, dar si locul unde gasesti nenumarate hoteluri luxoase, baruri pe acoperis cu privelisti ce iti taie respiratia, si cea mai inalta piscina din lume aflata la etajul 118.

Aici am invatat ca pot face orice. Ca imi place sa explorez locuri noi singura, ca te poti intelege cu oricine indiferent de limba pe care o vorbesti, ca oamenii sunt oameni oriunde in lume, iar un zambet si o vorba buna fac diferenta.

Cum vezi tu “ocupatia” de digital nomad? Crezi ca poate oricine sa faca asta?

Multa lume poate crede ca un “digital nomad” nu face nimic, insa am invatat ca daca vrei sa reusesti, este un job ca oricare altul. Desi au fost perioade in care am lucrat mai mult decat in perioada in care eram angajata la corporatie, niciodata nu am regretat munca depusa, din contra. Atunci cand faci ceva cu placere esti fericit, iar rezultatele nu intarzie sa apara.

Intr-adevar, nu ai un program fix, un sef care sa iti ceara socoleata, insa eu sunt mai exigenta cu mine decat orice sef pe care l-am avut pana acum.

Cred ca mai ales intr-o lume in care joburile devin din ce in ce mai flexibile, oricine poate fi un “digital nomad”. Trebuie sa iti doresti cu adevarat, sa fi dispus sa depui munca necesara, dar si sa fi motivat sa o faci. Totul vine din interior.

Ce te vezi facand long term? Vise secrete?

In momentul de fata imi traiesc visul si sunt fericita si recunoscatoare! Nu stiu ce rezerva viitorul, insa stiu ca universul le aseaza asa cum trebuie pe toate, iar eu am sufletul deschis sa primesc ce imi trimite.

Ce sfat ai pentru cei care vor mai mult de la viata, care vor sa devina digital nomads, sa calatoreasca facand ce le place?

Acestor persoane le-as spune sa nu le fie frica de visele lor, sa nu le fie frica sa incerce, sa aiba incredere in sine si sa se gandeasca ca “the sky is the limit”. Le-as mai spune si ca nu ar trebui sa se astepte la munca putina, dar sa stie ca atunci cand faci ceva ce iti place, totul devine mai usor si mai putin obositor. Nimic nu se compara cu a face ceva pentru tine si pentru sufletul tau.

Unde te gasim acum?

Acum ma gasiti pe blog si pe Instagram, unde povestesc in continuarea despre aventurile mele prin lume, dar si despre lucrurile ce imi aduc fericire acasa.

In plus, de foarte putin timp, o noua pasiune se contureaza intr-un mic business online pe care il puteti gasi la Asianskincare.ro.

Imi doresc sa transmit si acasa, in Romania, o parte din obsesia mea pentru produsele de skincare asiatice, in special cele Coreene, pe care le testez de aproape un an aici. Astfel, impreuna cu o prietena make-up artist, ne-am propus sa aducem ce e mai bun din Asia si in Romania, dar in acelasi timp sa povestim oamenilor atat despre frumusetea asiatica, dar si despre stilul de viata abordat aici.

Este un proiect de suflet cladit pe principiul “vand produsele pe care le iubesc, nu le iubesc pentru ca le vand”.

Iar pentru a intari convingerile mele in ceea ce priveste soarta si drumul fiecaruia in viata, la putin timp dupa ce am pus bazele Asian Skincare, am aflat ca viitorul ne va purta chiar in Seul. Asta da sincronizare!

Ingrid, iti multumim pentru poveste si sper sa ne vedem cat de curant, undeva, prin lume.

6 pași simpli pentru a-ți împlini orice dorință

Descarcă acum acest mini-curs gratis și învață cum să-ți împlinești visurile urmând o strategie super simplă și clară.

Comments are closed.