De mica am crescut cu ideea ca “am o problema cu banii”. Am auzit-o atat de des la ai mei, incat nu aveam cum sa nu cred. “Nu sunt bani”, “nu avem”, “iar nu m-au platit”, “e scump”, “nu-mi ajunge salariul”, “nu stiu ce fac altii de au”, “eh, n-o sa am niciodata”, “daca n-ai bani esti nu rahat cu ochi”. Cam asta a fost refrenul copilariei mele.

Am mai crescut putin si primeam bani pentru note bune. Cand eram mai buna ca altii sau cand ma incadram in “elita” de nota 10. “Ia uite la X, e mai proasta ca tine, tu de ce nu poti?”

Am observat ca pentru familia mea banii contau foarte mult. “Tata nu vine sa te vada ca munceste sa faca bani pentru tine”. Si ca atunci cand aveau, totul era mai bine, erau relaxati, chiar imi dadeau atentie.

Alti bunici imi spuneau ca “tre’ sa fii cinstit si sarac, asa e mai bine”, “aia cu bani sunt niste prefacuti”.

Si asa am dezvoltat niste apucaturi faine. In primul rand, uram banii. Practic, imi rapeau ce-mi doream mai mult – iubire, atentie, blandete. In al doilea rand, voiam sa am ffff multi bani – ca sa le fiu pe plac, sa demonstrez ca nu-s un rahat cu ochi, ca pot, ca sunt in stare de ceva, ca am vointa.

Singurul dar pe care mi l-am facut in acei ani a fost sa nu-i judec. Ii iubesc enorm pe toti, asa cum sunt, asa cum au fost. Sunt foarte norocoasa ca am fost crescuta de ei, chiar daca am fost total diferita. De fapt, sunt foarte fericita ca am fost si sunt diferita 🙂

Au urmat anii rebeli, cand eram super indragostita si facem ORICE ca sa am bani sa ies in oras si sa-mi vad iubitul. Am facut niste scamatorii uluitoare pe la diverse joburi, deh, eram fff buna la cifre. Ah, si mai erau si buzunarele lui tata, dragul de el, pe care le tot goleam periodic.

Cu primii mei multi bani, pe la 19-20 de ani, am fost la mare si a fost FABULOS.

Apoi, intr-o noapte de decembrie, am plans atat de tare ca nu mai puteam sa respir. Si am declansat o schimbare. Am vandut o casa, m-am mutat in Bucuresti, m-am angajat. Imi aduc aminte si acum – aveam un sertar cu hartii de 50 si 100 de euro din vanzarea casei si ma rugam sa se termine cat mai repede, “sa simt si eu ca traiesc”.

Deh, fara drama viata e pustiu. ?

In Bucuresti am avut vreo cateva joburi cu salariul minim. Apoi a aparut MediaPro in viata mea. Un loc in care m-am simtit apreciata. Si ne-au trimis la Amsterdam. Abia acolo, in orasul ala, pe strazi, singura si pe deplin fericita, am inteles pentru ce sunt banii. Sa simti, sa respiri, sa vezi, sa gusti lumea, sa-ti implinesti visurile.

M-am mutat in Tenerife cu 2k de euro, am rezistat 6 luni. Si am inceput sa ma zbat. TREBUIE sa existe o cale sa calatoreeeesc.

Am invatat sa fac proiecte si sa obtin sponsorizari, mi-am luat vreo 5 colaborari ca freelancer si am mai incercat o data. Rezistat inca 6 luni, intors acasa.

Prin 2013 ajunsesem sa ma gandesc obsesiv la asta – cum sa plec, cum sa fac bani, ce sa faaac.

Am descoperit The Secret, mi-am dat seama din prima ca e o carte proasta, insa am stiut ca e ceva la legea asta a atractiei care merita studiat.

Trei ani am invatat, studiat, repetat orice materiale, carti, cursuri si idei despre bani am gasit. Ma uit pe kindle-ul meu si am in Amazon 146 de carti cumparate doar in perioada aia, sa nu mai vorbim de ce e pe net – cursuri, coach, guru, texte etc.

Intre timp m-am facut antreprenor, am schimbat multe la mine si la relatia mea cu banii. Si mi-a placut.

Dar abia in 2016 ceva a facut click. Eu zic si acum ca – in momentul in care mi-am scris pe oglinda din baie I am enough – totul s-a schimbat. Am plecat in lume, pe stil si abundenta. Zeci de hoteluri de 5 stele, lux si opulenta, business class flights, masini, restaurante Michelin, din astea. Povestea a durat 2 ani, pana cand m-am mutat in Bali.

In Bali mi s-a sculat ca nu mai vreau sa scriu, nici bartere, nici colaborari – cum ar fi sa am eu bani de toate astea, sa imi iau eu cele mai faine airbnbs din lume. Sa fac numai ce vreau eu.

La doar 3 luni dupa ce mi-am pus dorinta asta, ma mutam intr-un palat in Catania. Si apoi intr-un apartament pe prima linie cu marea in Malaga.

Insa ceva in mine fierbea. Simteam ca mai am de lucru. Si am revenit in Bucuresti sa fac exact asta.

Timp de 18 luni mi-am intors lumea pe dos, chiar mai mult decat lucrasem “cu mine” in ultimii 7 ani. Am rascolit tot, de la familie pana la a 4-a generatie, la credinte, la emotii care nu stiam ca dor atat. Ah, si am descoperit de la plans si niste muschi pe care nu stiam ca-i am.

Pentru ca sunt extrem de incapatanata si, mai ales, pentru ca nu halesc orice mi se spune – am ajuns la un moment dat sa lucrez cu 5 coach din diverse colturi ale lumii odata.

Prin iunie-iulie anul asta, am reusit si performanta de a stopa complet orice sursa de venit. Dar… pentru ca atentia mea era 100% focusata pe bani, incet-incet toate celelalte probleme s-au rezolvat de la sine – am scapat de anxietatea pe care o duceam in spate de vreo 4 ani. Mi-am facut site-urile pe care le doream de vreo 6 ani. Am rezolvat un issue legat de plictiseala si unworthiness.

Si, la un moment dat, m-am oprit sa respir. Mai puteam s-o duc asa, doar ca nu mai voiam.

Iar atunci s-au deschis toate usile si banii au inceput sa curga. Ca si cum fusesera acolo all along.

In momentul asta sunt mai fericita decat am fost vreodata in viata mea. E un altfel de fericire decat credeam eu ca se poate, adica nu este legata numai de bani – e flow, e entuziasm, e libertate, e cantec, si de multe ori – sunt lacrimi de recunostinta.

Si da, am si niste concluzii =

  1. Tot ce ai invatat despre bani pana acum – nu e neaparat adevarat.
  2. Banii nu depind de valoarea ta, de actiuni, de ce faci/ daruiesti/ creezi. Daca ar fi asa, am avea multi artisti, profesori etc super bogati.
  3. Banii nu se muncesc, nu se fac, nu se iau. Banii se primesc. Daca nu stii sa primesti (si nu numai bani, ci si complimente, ajutor, idei, sfaturi, bunatate, placere etc), nu stii sa primesti nici bani.
  4. Banii nu aduc libertate, fericire, implinire si nu rezolva probleme. Cu cat ai mai multi bani, cu atat problemele tale se vor accentua. Banii sunt energie si amplifica ce este deja in tine.
  5. Cand spui ca vrei libertate financiara, de fapt pui conditii universului. “vreau bani ca sa ma simt liber si fericit”. De fapt vrei libertate, dar nu o vezi posibila fara bani.
  6. Singurul lucru care va aduce bani in viata ta este focusul. Te focusezi pe ce este bine si bun, pe abundenta, pe mult, pe plus. Si nu te pedepsesti cand ai ganduri negative. Acestea te ajuta enorm sa-ti dai seama ce vei primi.
  7. Cel mai important lucru este sa stii cand sa stai departe de subiectul “bani” – pentru ca toate gandurile pe care le ai legate de bani nu se simt bine.
  8. Cel mai important dar pe care ti-l poti face este sa-ti cresti capacitatea de a primi (the receiving / allowing point) – de la atentie la placere, de la ajutor la idei, de la sfaturile si parerile oamenilor pana la a lasa, pur simplu, viata sa fie buna cu tine – pentru ca stii ca meriti. Cunosc oameni care vor sa fie celebri si bogati, dar se tem de critici. Well, invata sa primesti TOT.
  9. Arta, munca ta, creatia ta NU iti aduc bani. Ce simti cand le faci – flow, usurinta, bucurie, libertate, placere – emotiile astea aduc bani. Nici intr-un caz inchistarea pe rezultate sau controlul.
  10. NU este necesar sa faci ca mine, sa lucrezi 7 ani la relatia ta cu banii. Cand ai o dorinta, contrastul/ limiting beliefs vor iesi singure la suprafata, specific, pentru a fi schimbate.

Degeaba te chinui sa faci bani din afacerea ta, pentru visul tau sau pentru ca asa vrei. Chinul va aduce tot chin. It’s law.

Nu ai nimic de demonstrat si nu esti mai iubit/ respectat daca ai multi bani. Si nici nu-ti creste valoarea. Iar criticii (ii stii pe aia de spun ca “modestia e o valoare” sau ca “traieste simplu”, “suferinta e o virtute”, sau ca “banii nu conteaza” sau ca “stai in banca ta” sau “munceste mult si poate o sa ai”) – well, astia nu conteaza. Dorinta ta n-o sa dispara de la sine. Este imposibil. Daca vrei o viata bogata, poti s-o ai indiferent de ce cred/ fac/ spun altii.

Banii sunt un instrument minunat pentru implinit vise. Insa asa cum dai un scop unui scaun din casa ta sau unei mese – asa si banii au nevoie de scop clar. Sa stii exact cati vrei si de ce ii vrei. Si banii mai au nevoie si de actiune – insa nu din aia la care te gandesti tu (munca grea). Si au nevoie de flow, de energie asemanatoare, de directie. Si mai au nevoie si de incredere – nu sa stai pe capul lor in “need” si “urgency” si disperare.

De asta am pus cap la cap un mini-curs despre bani si libertate.

Trei zile in care ne focusam pe libertatea de a avea tot ce ne dorim in viata –

  1. Cum ne punem singuri bete-n roate si cum schimbam asta. Cum lucram cu credintele limitative si de ce nu este necesar sa le cautam la infinit si sa ne amanam visele. De ce ne mentinem intr-un cerc vicios de generatii.
  2. Cati bani vrei si de ce. Scop, actiune, focus, atitudine. Te invat cum sa dai un scop clar banilor din viata ta, cum sa actionezi concret, cum sa-ti pastrezi focusul pe abundenta, ce atitudine sa adopti cand lucrurile nu merg cum ai vrea tu sa mearga.
  3. Singurul lucru care va aduce vreodata bani in viata ta – > schimba-ti povestea pe care ti-o spui in capul tau. Iti arat cum sa fii constient de povestea asta si cum sa o schimbi in asa fel incat sa ai rezultate imediat. Pentru ca este acel lucru pe care nu ti-l spune nimeni si care pare… prea banal sa functioneze. Well, lucrurile sunt facute sa fie simple, noi suntem obisnuiti sa le fortam. Daca te-ai saturat sa iti fie greu, poate e cazul sa incerci si altfel. Adica USOR.

Acest mini-curs vine ca o completare la cursul meu Make Money Your Friend. Este total diferit, cu idei noi si cu mai multa claritate. Este concis, simplu, 100% online, direct, cu puncte de lucru, cu actiune si bullshit free 🙂

Practic: 3 zile. pe email. pdf cu teorie si teme, cele mai bune 26 de pagini scrise in viata mea despre bani :)) De ce spun asta? Pentru ca cei care au urmat programul au avut niste rezultate absolut spectaculoase. In doar cateva zile. Urmand niste exercitii simple. O prietena a primit un job in Germania platit cu 8300 euro/ luna (Felicitaaaari, Georgi!!). Un baiat misto a vandut 122 de carti prin magazinul lui online. O prietena a plecat in lume si a reusit sa ajunga intr-o tara “inchisa”. O alta fata draga a primit de la fostul sot un fel de “bonus” de 50K de euro :))) Am ras amandoua cu lacrimi. Cred ca Universul stie mai bine decat tine CUM sa-ti aduca tot ce vrei. 

So, daca te intereseaza nu doar astfel de rezultate, ci si sa iti resetezi convingerile despre bani si sa vezi cam ce poti face, ce poti crea si manifesta si ce putere ai – cursul este disponibil la acelasi pret de la lansare. 

26 de pagini de idei, actiuni pas cu pas, teme. No bullshits included:) Nimic woo-woo. doar tot ce am invatat si experimentat si testat in ultimii 7 ani. 

Pretul este de 250 lei. Tare mult imi doresc sa fie accesibil pentru cat mai multi oameni care au, ca si mine, dorinta aia imensa de ‘mai bine’ in ei. Dorinta aia de a renunta definitiv la lupta, de a lasa viata sa fie buna cu ei.

Plata se face astfel:

SAU

  • In contul firmei mele – la banca Transilvania:

RO76BTRLRONCRT0567137501 

DARA CARACAS SRL

CUI 43066432

Suntem in plina schimbare, cred ca e cazul sa schimbam si relatia asta cu banii – una dintre cele mai controversate din viata noastra.

Ah, si nu, nu conteaza la ce nivel esti cu banii – daca ai multi sau putini. Cursul acesta te duce la nivelul urmator.

Pentru ca intotdeauna avem dorinte de implinit, corect?

Let’s have some fun together.

6 pași simpli pentru a-ți împlini orice dorință

Descarcă acum acest mini-curs gratis și învață cum să-ți împlinești visurile urmând o strategie super simplă și clară.

Comments are closed.