Ti se pare ca, in ultima perioada, totul se misca in reluare? Ca orice ai face – si, da, faci tot ce poti tu – parca nu functioneaza sau nu pare sa dea rezultate? Te-ai saturat sa mai astepti? Iti vine sa te urci pe pereti cand oricat de bun/ generos/ misto ai fi, nimanui nu pare sa-i pese? Ai dorinte vechi de ani de zile si nicio perspectiva ca s-ar putea implini prea curand?

Well. In ultima saptamana, m-am trezit zilnic la 3-4 si am facut timp de 7 ore/ zi ceea ce noi – “the woo-woo guru” – numim shadow work :)) Adica mi-am luat la puricat toate emotiile, toate obiceiurile, toate ipocriziile, toate durerile, toate jumatatile de adevar.

De ce fac toate chestiile astea? Dintr-o dorinta imensa de crestere, de intelegere, de claritate, de breakthrough limiting patterns. Daca nu ma inteleg eu pe mine, daca nu ma iubesc eu pe mine si nu-s curioasa sa vad dincolo de “intuneric” – nu pot sa am pretentia sa ajut si sa daruiesc si sa fiu lumina pt altii.

Iar azi vin cu niste concluzii despre ce anume ne tine blocati. De ce anumite dorinte nu se implinesc. De ce nu ai rezultate, desi intelegi – cel putin teoretic – energia si cum functioneaza Universul. De ce nu schimbi lucruri in viata ta, desi muncesti la asta. Si idei cu ce e de facut, normal 🙂

  • Toate de mai jos sunt scrise cu umor si ironie, dar cu multa intelegere si fara judecata. Am trecut personal prin toate. Si da, exista lumina la capatul tunelului. 

1. Traiesti in frica, te critici mereu ca nu esti suficient de bun si esti disperat sa fii vazut/ apreciat/ aprobat/ validat ca vrednic, bun si important si valoros.

Cum recunosti paternul? Abia respiri, de frica sa nu se naruiasca tot ce-ai construit. Daca cineva te critica, te infurii. Daca cineva nu-ti raspunde, te inchizi in tine si plangi si esti frustrat. Refuzi sa faci ceva, fara sa fii rasplatit inainte, sa stii ca “merita”.

Ce vrei, de fapt? Vrei doar sa respiri si sa fii. Insa nu poti, pt ca mai intai trebuie sa ai atatia bani, sa arati intr-un fel, sa ai lista asta de chestii realizate si succese bifate, sa fii complimentat si adorat si macar aplaudat asa, putin. Nu fac misto, asa am fost eu ani si ani. Asa sunt o multime de oameni, care isi cauta valoarea in exterior.

Ce sa faci? Opreste-te. Infurie-te. Destrama-te. Uita-te exact acolo unde nu ai curaj sa te uiti – la ce doare cu adevarat. Inceteaza sa mai pui intrebari si sa iti dai seama ce anume ai de facut – astfel incat, odata ce faci acele lucruri o sa fii good enough. You already are!!

Practic!! Lasa listele, lasa treburile. Da-ti voie sa faci nimic. Dar Nimic nu inseamna meditatie si mantre si yoga si explorat gandurile mintii. Nimic inseamna nimic. Simte anxietatea, frica, plictiseala, lasa-le sa treaca prin tine. Stai.

2. Pur si simplu, nu-ti faci treaba.

Cum recunosti paternul? Lucrezi la energie si manifestari, faci vision boards, reciti mantre, iti pui intentii, iti doresti chestii, te inscrii la cursuri, citesti mult, ii asculti pe altii, consumi materiale pt o viata. Dar cand vine vorba de facut, o lasi pe maine sau pentru cand o sa ai timp si claritate sau cand ai sa te simti “vindecat”, “pregatit”.

Ce vrei, de fapt? REZULTATE. ah, si sa fie usor. Well, toti acei “maestri” pe care ii vezi “chill and be me” – isi fac munca zilnic, au integrat-o in identitatea lor, astfel incat sa le placa si sa simta ca nu fac nimic.

Ce sa faci? Remove emotions. Do the fucking work. Nu te mai amagi ca nu stii ce sa faci. “Munca” este ceea ce urla sufletul in tine in fiecare zi si mintea nu-ti da voie. “Munca” inseamna sa faci astazi (cu ce ai acum si poti acum) ce visezi sa faci maine sau one day.

Practic!! NU te mai uita la ce fac altii. NU mai fa ce crezi ca trebuie. Nu mai copia. Nu mai fa ce nu-ti place. Asculta chemarea aia din tine, indemnul ala, instinctul, inspiratia. Si integreaza asta in fiecare zi din viata ta. Iar daca inspiratia nu vine, fa exact ce ar face persoana aia care visezi sa devii.

3. Nu vrei cu adevarat ce spui tu ca vrei.

Cum recunosti paternul? Scrii, vorbesti despre, visezi, te si vezi acolo, iti doresti enorm ceva – se intampla chestii, te vezi aproape, hai hai mai e un pic. Si apoi totul se dizolva, dispare. Nu se materializeaza nimic. Si o iei de la capat.

Ce vrei, de fapt? Iti doresti o anumita emotie si crezi ca o vei simti doar daca vei avea un anumit lucru/ experienta. Not true. Emotia o poti simti azi, acum.

Ce sa faci? Scrie pe o foaie ce crezi tu ca o sa se intample daca primesti acum ce-ti doresti. Mai ales chestiile nasoale. Ce consecinte, ce “plati cosmice”, ce dureri, ce pierderi se pot intampla.

Practic!! Afla de ce NU vrei sa primesti ce iti doresti. Cum te protejezi.

4. Iti cam place drama.

Cum recunosti paternul? Te simti plin de viata cand valurile de adrenalina te pun cu spatele la zid. Cand ai probleme si iti sufleci manecile sa le rezolvi. You just thrive in agony. Crezi ca iti doresti ceva (si probabil chiar iti doresti), insa ceea ce iubesti este lupta asta cu tine, tensiunea, momentul in care te simti la pamant – ca apoi sa te inalti din cenusa, blood and tears.

Ce vrei de fapt? Sa te simti important ca mori si renasti de nenumarate ori. Sa-ti demonstrezi puterea. Faci din suferinta o virtute. Crezi ca munca importanta vine din durere. Vrei o statuie 🙂

Ce sa faci? Recunoaste ca esti o persoana mai ciudata si ca ai multa energie si ca iti place sa te joci si sa vezi viata sus si jos si tot asa, si ca asta e ok. Iti place sa te simti in viata si suferinta asta auto-impusa e un drog. Accepta-te asa cum esti. Apoi cauta sa aplici asta in alt fel. Alege un singur domeniu din viata si consuma-ti acolo energia – cum ar fi sport, aventuri, whatever. Lasa restul sa fie usor.

Practic!! Schimba-ti ideea ca munca inseamna efort si durere si lupta. Lupata-te in ring, nu in business.

5. Faci bartere cu Universul.

Cum recunosti paternul? Fac asta acum, dar ma astept sa-mi dai asta. Scriu acum textul, dar sper sa am niste like-uri. Invat cursul asta, dar sper sa primesc claritate si sa am totul de-a gata. Incerci sa schimbi bucati din tine pe rezultate. Gandesti ca daca vei face suficient de mult sau cand vei face totul bine, vei primi prajiturica. libertatea. banii. tot.

Ce vrei de fapt? Sa primesti inainte de a crede ca exista. Sa ti se dea pe cuvant. Sa te tocmesti, sa faci o intelegere – sunt bun, primesc. OK? :))

Ce sa faci? Tot ce incerci sa obtii este o emotie. Si aceasta emotie o poti avea acum si aici. Universul stie ca nu vei obtine nimic dand/ facand ceva specific la schimb. Tu stii asta?

Motivul pentru care faci o munca este sa faci acea munca (pt ca iti place). NU pt ca te duce undeva, nu pt ca primesti ceva, nu pt rezultate, nu pt bani.

Rezultatele apar cand le alegi si le decizi, le simti energia si apoi faci munca spre care esti ghidat. Nu este treaba ta sa decizi CUM vin lucrurile la tine.

Practic!!

  • daca alegi sa faci ceva, orice, fa-o pt ca iti place, pt ca nu poti sa nu faci acel lucru. Nu pt rezultate.
  • mai usor este sa decizi ce vrei. sa crezi ca meriti acel lucru doar pt ca il ceri. sa iti urmezi inspiratia. si asta este.

6. Nu te-ai decis.

Cum recunosti paternul? Incerci un milion de chestii. Esti peste tot. Faci de toate. Las’ ca mai incerc si asta poate poate. Nu am dreptul sa cer asa mult. Mai intai o iau de jos, asa incetisor. Mai fac un compromis. Mai astept putin.

Ce vrei de fapt? NU ai curajul sa recunosti ce vrei de fapt, pt ca ti-e prea frica sa nu cumva sa nu-l obtii sau ca e ridicol. Sau ca o sa rada lumea de tine. sau whatever. Sustii ca nu stii.

Ce sa faci? Ia o decizie. Poate nu stii exact ce anume vrei, insa stii sigur sigur cum vrei sa te simti. Alege o emotie. Decide.

Stii momentul ala cand te plimbi pe internet si vezi o chestie de-ti sta inima in loc? sau ai goosebumps? Well. acolo e adevarul. decide ca vrei chestia aia. simte-o. let go. si nu mai sta si plange ca o scolarita ca n-ai ce vreeeei si ca nu pooooti si ca esti cuminte. Ridica-te acum si cere ce vrei cu adevarat. Yes, even that damn thing 🙂

Practic! Incearca un exercitiu. Ai de luat o decizie? Arunca o moneda proverbiala in aer. Inainte de a cadea, cand e acolo, suspendata in timp, vei sti ce speri sa pice. well. that’s it.

7. Crezi ca inainte de a fi capabil sa ai ce vrei, trebuie sa-ti rezolvi toate problemele.

Cum recunosti paternul? Te uiti in oglinda. Daca mintea-ti spune ca “hmmm, not so great” – aici esti.

M-am saturat cat am scris despre asta. Problemele vor fi si dupa ce primesti ce vrei, deci mai bine ai cere si ai primi acum, ca problemele le gasesti bine merci si dupa.

Ce sa faci? Sa intelegi ca problemele, shadow work, limiting beliefs, clearing your shit le vei avea/ face toata viata!! Nu se termina.

Mai mult, uneori cand ceri ce vrei inainte de a fi pregatit – este exact ce trebuie ca sa se curete toate “pacatele”.

Practic! Be present. Ask for more. Now. You’ve done enough.

8. Incerci sa fii Chiara Ferragni :)) Sau oricine altcineva.

Cum recunosti paternul? Vezi pe cineva bogat, relaxat, fericit, ca face X si Y si Z si asta este. Hai sa luam modelul. Sa facem si noi asa. si asa. si asa.

Ce vrei de fapt? Vrei sa fii bogat, relaxat, fericit si TOATE ASTEA IN TERMENII TAI. Doar ca nu-ti dai voie sa ai termenii astia, sa-i scrii, sa-i spui.

Ce sa faci? Accepta si decide ca poti sa ai tot, exact cum vrei tu.

Practic! Simte-te acum bogat, relaxat, fericit si actioneaza din perspectiva asta. Daca ai avea 10M si ai fi pe o plaja in Maldive si ai fi super fericit, ai mai face ce fac altii? Daca da, ai o problema de imagine si de imaginatie 🙂

9. You refuse to surrender.

Cum recunosti paternul? Vrei sa controlezi tot, in cel mai mic amanunt. Crezi ca stii mai bine. Crezi ca daca te clatini putin, totul se duce naibii. Esti definitia incordarii. Tii pumnii stransi. Las’ ca-i spui tu lu’ Bunutu’ ce si cum. Pai cine stie mai bine ca tine?!

Ce vrei de fapt? Sa se destrame totul ca sa nu mai tii atat de tare cu dintii. Sau sa fii controlat si supus, dar safe. Sau ceva bondage si maso. Sa te arunci in apa si sa plutesti si sa nu-ti pese.

Ce sa faci? Verifica unde si cum ai pierdut credinta. In tine, in lume, in univers. Ce anume te face sa-l consideri pe Dumnezeu “a big asshole” care o sa-ti rataceasca sau schimbe comanda?

Practic! Ce anume te-ar costa sa let go & surrender? Do that anyway.

10. Esti bun, bun, bun cu altii. Nu si cu tine. ever.

Cum recunosti paternul? Pai nu trebuie decat sa-ti asculti discursul interior. Te critici. Te simti vinovat, rusinat, te pui la zid. Esti impotriva restrictiilor, dar pe tine te inchizi in cea mai dura inchisoare.

Ce vrei de fapt? To run wild and free. Si sa le spui altora “go fuck yourself”. sa urli. sa te iei in brate si sa te iubesti. sa te simti iubit. sa privesti cerul.

Ce sa faci? Lasa-i naibii pe altii, ca traiesc si fara tine. Si nu, lumea n-o sa se prabuseasca fara interventia ta. Fii bun cu tine. azi. acum. Fii bland. Spune-ti lucruri frumoase. Cum ar fi sa ai incredere in tine, macar azi?

Practic! Poarta-te astazi cu tine exact asa cum te poti cu cel mai iubit om din viata ta. Esti intelegator? Ok, da-ti asta. Esti iubitor si bland? Do it for yourself. Esti gata si la timp si cu toate mofturile? Well, it’s your time, baby.

IT’S YOUR FUCKING TIME.


La programul meu The Art of Confidence & Self-Love te poti inscrie acum. Saptamana asta avem reducere 🙂

Vom sapa in noi dupa emotii, vom invata sa ne iubim, vom intelege ca visele se implinesc doar atunci cand decidem ca le meritam cu adevarat. Ah, si va fi super fun, pt ca am multe teme provocatoare si kinky. Sigur te scot din orice stare :))

Da-mi un mesaj la [email protected], faci plata, esti inscris. Te astept cu drag.

Huge love & hugs,
Ioana

6 pași simpli pentru a-ți împlini orice dorință

Descarcă acum acest mini-curs gratis și învață cum să-ți împlinești visurile urmând o strategie super simplă și clară.

Comments are closed.