Inchide stirile, facebooku’, insta, si tv-ul si uita-te putin in interiorul tau. Cand te-ai intrebat ultima data ce se intampla cu lumea? Ah, nu cea vazuta la TV. Ci cu lumea ta. cu viata ta. cu tine.

Toate emotiile, gandurile, credintele pe care le ai zi de zi – le proiectezi pe ecranul lumii exterioare si asisti la filmul creat de tine.

Eh, cum arata acest film, cum se simte, ce poveste spune?

Este totul dark si apocaliptic? Este fara speranta? Este o drama? Este o confruntare, o lupta ‘care pe care’? O competitie? Este chinuitor si (prea) lung? Sau este light & fun, plin de iubire, de aventuri, de magie, de frumusete?

Legile Universului sunt foarte clare, indiferent daca tu crezi in ele sau nu.

Ceea ce proiectezi prin emotii, cuvinte, ganduri si credinte se intoarce la tine. “Ask and it will be given to you; seek and you will find; knock and the door will be opened to you.”

Degeaba ceri sanatate, dar te gandesti la (si vorbesti zilnic despre) boala si simti disperare.

Degeaba cauti schimbare si bine si bucurie, daca tu crezi ca ai rani de rezolvat si ca nu meriti.

Degeaba simti compasiune fata de anumite fiinte si le iubesti, daca judeci alte fiinte pentru ce fac sau nu fac.

Degeaba cauti o scapare din ce este acum, daca nu faci pace cu ce este acum si nu iti redefinesti libertatea.

Degeaba cauti portile fericirii, daca singurele usi la care bati zilnic sunt drama, durerea, trecutul, ranile, frica, evitarea.

Degeaba ceri abundenta, daca observi in fiecare zi ce-ti lipseste.

Degeaba te lupti impotriva a ceva (a orice) si astepti o schimbare – vei primi lupta si stagnare (asteptare).

Degeaba vrei sa fie bine, daca judeci ceva (orice) ca fiind rau.

Ti-e teama ca ai sa fii judecat, respins, neiubit? Inceteaza sa judeci, sa respingi si sa iubesti conditionat.

Ti-e teama ca ai sa pierzi controlul? Inceteaza sa mai lupti cu el si n-ai sa mai ai ce pierde.

Ti-e teama ca ai sa dai gres? Inceteaza sa mai cauti succesul cu orice pret. Alege sa fii fericit, nu sa ai dreptate.

Din fericire, TU nu esti ranile tale, nu esti umbrele si dramele tale, nu esti “genul” tau si nici orice alta eticheta iti pui tu, nu esti trecutul tau, nu esti bolile tale, nu esti contul tau bancar, nu esti pionul societatii, nu esti trauma ta. Get over yourself.

Esti mult, mult mai mult de atat.

Si iti spun asta, pentru ca si eu am facut toate de mai sus ani la rand. Ah, ce mi-a mai placut drama :)) Insa am facut o alegere. Mi-am dat un Oscar pentru toate dramele, isteriile, ranile, umbrele, neputintele, durerile mele si le-am lasat sa plece. Le-am eliberat iertandu-ma si apreciind ce am simtit, facut, crezut, gandit. Chiar daca nu sunt in situatii “perfecte” all the time, sunt unde sunt si asta este ok. Viitorul si schimbarea in bine incep in secunda in care incetezi sa rezisti si cand incetezi sa te lupti cu tine insati.

Ma simt excelent, ma simt implinita, fericita si foarte entuziasmata de ce urmeaza. Practic, n-am facut “mare lucru” – intr-o zi am renuntat sa ma mai uit la trecut, am renuntat la drama pe care o aduceam in prezent, mi-am dat voie sa ma bucur de tot ce am, am ales sa am incredere in mine si sa-mi urmez visurile pe care le tot amanam. In momentul in care am decis si am ales, deja au inceput sa se implineasca – cam asa de puternica este perioada asta.

Este 5 AM cand scriu randurile astea si lumea mea arata magnific. Aerul rece imi aduce claritate. Stelele si luna sunt superbe. Copacii sunt din aur pur. Este liniste si calm si confort. Beau o cafea fierbinte. Sunt sanatoasa, sunt prezenta si ma intreb cum as putea sa ma joc azi, ce as putea sa creez, ce mi-as dori sa fac si sa fiu si sa am. Merit pentru ca sunt.

Si tu meriti TOT pentru ca esti aici, in jocul asta, in lumea asta superba.

Evident, poti sa alegi drama, daca iti place. Nu e ceva rau in asta. Evident, poti sa alegi lipsa si frustrarea. Again, nothing wrong with that.

Ai liber arbitru. Tu ai puterea sa decizi.

Bineinteles ca toti avem de “lucru” la noi insine, calatoria asta de “vindecare si descoperire” nu se termina niciodata.

Insa nu mai cauta motive pentru care sa nu faci ce iti doresti sa faci acum. Nu mai da ochii peste cap la tot felul de “enervari zilnice”. La finalul zilei de azi – este totusi alegerea ta – ai facut ce ai vrut sau nu.

Este atat de simplu. Normal ca munca interioara este cea mai buna “munca” pe care o poti face, insa decizia si actiunea te pun pe cel mai bun drum pentru tine. Munca interioara te invata ce-ti place si ce nu-ti place, actiunea iti aduce claritate.

Stii exact ce ai de facut. Ce? Tot ce amani pentru maine, pentru alta zi, pe… curand si candva.

Hai sa incetam astazi sa mai credem in tampenia asta ca “tre’ sa ai mai intai bani, idei, conditii, claritate, incredere”, astfel incat – intr-o buna zi – sa poti face ce vrei si sa fii fericit. Si ca daca nu se intampla nimic ACUM, e vreun semn :)) NU este un semn si nu este despre timp. Este doar frica.

Pana acum n-am intalnit nici macar un singur om de succes care sa spuna “ah, mai astept putin, nu e momentul” si nici macar unul nu vorbeste pe facebook despre conditiile exterioare. si nici macar unul nu zace in vreo drama, mai mult de cateva minute-ore-zile si nu da vina pe vreo chestie din trecut sau pe altceva/ altcineva. Se ridica, se apuca de treaba, creeaza, da gres, merge mai departe si traieste. acum. aici. no matter what.

So. NU asta este ‘destinul’ tau. Ai primit puterea de a decide.

Iesi din gandurile tale, sunt doar niste melodii pe repeat. Iesi din ce spun altii. Iesi din ce crezi ca ar trebui sa simti.

TU ALEGI.

Fa-ti putin timp si raspunde la urmatoarele:

Ce nu mai poti continua?

Ce nu mai functioneaza pentru tine?

Care e schimbarea pe care arzi de nerabdare sa o faci?

Ce ai tolerat pana acum si ti-a luat din putere?

Ce idee te intereseaza acum? Ce te face curios? La ce anume zambesti cand iti trece prin gand? Ce amani?

That’s it.

Actioneaza cu ce ai acum, de unde esti acum. Restul se aranjeaza de la sine.

Lucrez acum cu o femeie senzationala la Mentorship. Trece printr-o experienta super grea (poate cea mai grea din viata). Si lucreaza in acelasi timp la business-ul ei, pe care unii l-ar considera nebunesc (yeap, este nebunesc de frumos, de real, de profitabil, este soul-calling de cand avea 4 ani:). Creeaza, scrie genial, are idei, se bucura, zambeste. Da, mai sunt si momente de indoiala, dar trecem impreuna peste. De ce? Pentru ca EA a ales. Pentru ca vrea, pur si simplu. Pentru ca atunci cand decizi – resursele, ideile, oportunitatile, ajutorul, sustinerea vin.

Si, mai ales, pentru ca ACUM este momentul sa ceri ce vrei de la viata si sa te bucuri de calatorie.

So. Ce bucurie, ce placere, ce decizie, ce idee, ce actiune amani de foarte mult timp si poti sa o faci azi? Pentru ca meriti.


Don’t get upset about the results because of the work you didn’t do. 

Let’s do the work together 🙂 

Join me at Mentorship – VIP program si hai sa cream impreuna varianta ta nelimitata. (In Noiembrie mai am un singur loc, cu o reducere de 350 euro).

Tot ce ai visat se poate și eu te învăț cum.

Sunt aici să te ghidez și să îți țin oglinda până te hotărăști să te vezi așa cum ești: limitless, powerful, free, magical.

Huge love & hugs,

Ioana

Comments are closed.