Pe Sinziana am cunoscut-o anul acesta, cu mai puțin de 6 luni în urmă, și nu-mi este doar studentă și prietenă, ci reprezintă pentru mine două lucruri foarte importante – este unul dintre oamenii pentru care mulțumesc în fiecare zi Universului – este generoasă, bună, înțeleaptă și magică. Și este un exemplu pentru mine în business – este curajoasă, puternică, vulnerabilă. Întotdeauna când iubesc cu tot sufletul, îmi este greu să-mi găsesc cuvintele care să-mi descrie iubirea. Și nici nu voi încerca să o fac. Aceasta este o poveste despre curajul de a-ți schimba viața și a alege ce vrei cu adevărat. Te las pe tine să descoperi o femeie senzațională și să înțelegi ce spun eu aici…

Cine este Elisabeta Sandu? Ce vise, dorințe, neîmpliniri, bucurii, iubiri trăiește?

Elisabeta este un om cu dorința de a se reinventa, în primul rând. Simplul fapt că folosesc acest prenume e un indiciu, toată viața am fost “Sinziana”. Sunt o persoană liniștită, în general, însă este adevărat că “apele liniștite sunt adânci”. Mereu am gândit, simțit și visat mai mult decât s-a văzut la suprafață. Iubirile și bucuriile mele sunt simple: soțul meu, oamenii apropiați, pisicile, cărtile, ceaiul, natura, dansul. Și pentru că am simțit că este loc de mai multă împlinire și în carieră, acum sunt într-un proces de schimbare a modului în care muncesc și creez.

Visul pe care mă concentrez acum este să am un business care să implice mai mult din ceea ce am acumulat și am dezvoltat de-a lungul anilor (comunicarea, empatia, organizarea, creativitatea, etc). Joburile avute de-a lungul celor 10 ani de carieră nu au adus împlinirea și satisfacția pe care mi le doream, așa că am hotărît să deschid un business care să aducă bucurie și sens pentru mine. După o lungă perioadă de reflecție, mi-am găsit curajul de a pune punct carierei mele în HR și a înființa Elisa Weddings.

Here I am ?

Elisa Weddings

You deserve a life better than your dreams

Povestește-mi, te rog, mai multe despre nunți, de ce un business de coach, care este experiența ta cu scrisul? Ce te atrage, ce te ține în joc, ce îți dorești? Ce le oferi cititorilor pe site?

Nunțile, dar mai ales miresele, mi-au plăcut întotdeauna, încă de când eram copil și mă uitam zilnic la pozele expuse de un studio de fotografie. Trecerea către ideea de consliere a viitoarelor mirese a venit atunci când am realizat că pot folosi tot ce am învătat in 10 ani de lucru cu oamenii într-un context diferit. Așa ca mi-am propus să ajut viitoarele mirese să își dea seama ce își doresc cu adevărat de la nunta lor, ce li se potrivește, ce e important pentru ele și cum își pot aplica ideile în ziua evenimentului.

Cu scrisul am experiență din anii de școala, mereu mi s-a spus că exprimarea e punctul meu forte. Se leagă foare mult și cu pasiunea mea dintodeauna, cărțile. Cred ca tocmai pasiunea pentru lectură mi-a arătat că există nenumărate posibilități în jur, că putem alege ce ni se potrivește și că odată ce am clarificat ce vrem, e mult mai ușor să găsim o variantă de a pune în practică dorințele noastre.

Ce m-a atras pe mine mereu a fost frumusețea, în toate formele ei, emoția autentică, ordinea și simetria, claritatea, bucuria și pasiunea. M-ar încânta foarte mult să văd toate aceste lucruri reflectându-se în cât mai multe evenimente. Sunt convinsă că există alte femei cu o viziune asemănătoare, cu ele imi doresc să lucrez și să creez o comunitate în timp. Cititorilor mei le ofer în primul rând deschidere, vulnerabilitate și autenticitate. Apoi vin sfaturile, ideile, perspectivele noi. Sper ca articolele mele să le dea teme de reflecție și mai multă claritate.

Ce te deranjează cel mai mult la unii oameni? Ce simți că ai putea face mai bine?

Am observat de multe ori oamenii mergând pe căile deja bătătorite și refuzând să facă mici schimbări care ar putea să facă o diferență reală. Aici cred că pot interveni, în a sugera idei mici cu efecte mari ?

Te-au ajutat în vreun fel programul meu de Mentorship?

M-a ajutat enorm să capăt încredere că ideea mea de business nu este nici naivă și nici utopică, ci realizabilă și interesantă. Apoi, am prins mai mult curaj să mă exprim și să nu rămân în umbră, un pas important atunci când te prezinți pe cont propriu. Este o reală plăcere să colaborăm în cadrul programului și pentru că ai mereu idei noi si fresh, o viziune uluitoare asupra lumii și foarte multă iubire pentru oameni. Nu în ultimul rând, ești un foarte bun profesionist și asta se vede în tot ceea ce faci.

Care este cea mai mare frică a ta și cum o îmbrățișezi?

Not good enough și derivatele ei: “cine sunt eu să fac asta?”, “ce vor zice ceilalți?”, “dacă nu îmi iese?” etc. Ceea ce fac acum este destul de nișat și am avut momentele mele de îndoială, însa mi-am dat seama că dacă vreau să vad cum este, trebuie să sar in gol. Cred ca riscul mai mare ar fi venit din amărăciunea de a nu fi încercat. În plus, mă cunosc suficient de bine acum pentru a ști că și în cazul unui eșec, în esența voi rămâne aceeași.

Care a fost cea mai uluitoare experiență din viața ta? Ce te face fericită?

Au fost mai multe dar voi îți voi povesti doar 3 ?. Prima a fost în ziua nunții, când am avut cele câteva minute de “first look” cu soțul meu. În clipele acelea, parcă toată planeta se oprise și nimic altceva nu mai exista. Tot în timpul nunții, i-am făcut o surpriză și am cântat împreună cu band-ul o melodie foarte specială dedicată lui. Spoiler alert, nu mai cântasem niciodată, a fost o premieră absolută. Al treilea moment care pentru mine a fost o revelație, a fost să îmi văd actorul preferat (Tom Hiddleston) jucând într-o piesă de teatru la Londra. Tot amalgamul de emoții de atunci a avut efecte durabile în viața mea.

Legat de fericire, pentru mine iubirea și emoția sunt pe primul loc. Fără ele, multe lucruri își pierd sensul și substanța.

De ce crezi tu că oamenii nu fac tot ce le place pe lumea asta și nu își urmează dorințele cele mai intime?

Sunt multe motive, condiționările din copilărie, obisnuința de a-i multumi pe ceilalți, teama de necunoscut și de a fi diferit etc. Un alt motiv este că mulți oameni nu sunt obișnuiți să își pună întrebări, să își ia timp de reflecție și apoi să vadă care sunt pașii mici care duc în direcția viselor lor? Cred ca uităm de multe ori că nimic nu este garantat sau “bătut în cuie” și că orice plan, oricât de bun, nu înseamnă nimic dacă nu acționăm cât de puțin.

What’s your secret power? Ce faci foarte bine și foarte ușor, dar nu știu mulți despre asta?

Sunt un empat care în sfârșit s-a hotărît să scrie, that’s my superpower ?. Am un ochi format pentru detalii, intuiesc ușor emoțiile celorlalți și pot acționa rapid.

Care este mesajul tău către lume? Ce ai scrie pe un banner, ce ai spune într-un megafon, ce ai lăsa în urmă, care este singurul sfat pe care l-ai da celor care vor să audă?

You are enough. E un motto pe care mi l-a sugerat fără să știe o fostă colegă și foarte dragă prietenă. Multumesc, Adina!

Pe Elisa o poți urmări pe site-ul ei – Elisa Weddings. Mulțumim!!


DIGITAL NOMADS SCHOOL

Un program intensiv online, de 5 săptămâni, dedicat celor care își doresc să fie cu adevărat liberi = să își construiască un business online profitabil, să locuiască oriunde în lume și să câștige bani făcând ce le place.

Comments are closed.