Întâlnirea mea cu Bogdan este una dintre marile binecuvântări ale anului 2021. De la primul email am rezonat ca stil de lucru, ca idei, ca energie. Bogdan este, probabil, cel mai generos om pe care am norocul să-l cunosc. Folosește fiecare secundă din viața asta pentru a învăța, dărui, iubi, mulțumi, crește, deveni varianta lui cea mai bună. Înconjurat de trei femei superbe (Cristina, soția lui, și fetele Ava și Alessia), Bogdan merge în vacanțe de vis, pe care le organizează în cele mai mici detalii. Și toți vrem cu el în vacanțe, pentru că nu poți sta departe de un om ca el. Iar dacă ar fi să-l descriu pe Bogdan într-un singur cuvânt – acesta ar fi “noblețe”.

Te invit să citești povestea lui Bogdan și a unui business de suflet.

Cine este Bogdan Petric? Ce vise, dorințe, neîmpliniri, bucurii, iubiri trăiește?

Un om îndelung binecuvântat, un om care iubește să ajute, iubește oamenii, viața și își dorește să transforme totul în jurul lui aducând valoare, echilibru, bunătate și iubire în viețile celor cu care interacționează. Iubesc să călătoresc, să descopăr locuri și culturi noi, să mă bucur la maxim și să prețuiesc fiecare moment al vieții și iubesc să mă dezvolt, să cresc în fiecare zi. Majoritatea timpului, fac toate aceste lucruri, alături de cea mai prețioasă comoară a mea, familia, îngerii mei Ava, Alessia și Cristina.

Desigur, facem toate aceste lucruri, după timpul pe care îl alocăm businessului de familie pe care îl manageriem, 2 farmacii ce au scris istorie în comunitatea locală, încă din 1994.

Am călătorit în peste 52 de țări de pe 3 continente, am petrecut mii de ore pe mare sau pe pârtia de schi, parcurgem anual peste 25.000 km în scop turistic, iar amintirile acestea reprezintă cea mai mare bogăție a noastră.

Neîmpliniri? Sunt prezente, la fel ca în viața oricărui om. Doar pe rețelele sociale și în poze totul pare ideal. Însă nu le-aș numi așa. Le-aș numi lecții de viață. Toate evenimentele care pe moment aduc dezamăgire, durere, lipsă de orizont sau speranță, fricile cu care mă confrunt sau hopurile de care mă lovesc sunt acolo să mă ajute să devin o versiune mai bună a mea.

Povestește-mi, te rog, mai multe despre Dream Experiences. Cum ți-a venit ideea să lansezi un business legat de călătorii? Ce te atrage, ce te ține în joc, ce îți dorești? Ce le oferi cititorilor și clienților tăi?

Dream Experiences este cel mai răsfățat copil al nostru :)). Este locul unde, pe lângă partea financiară, am investit tot sufletul, pasiunea și timpul nostru. Închid ochii și îmi aduc aminte, de parcă ar fi fost ieri, plaja din Barbados, Carlisie Bay, unde eram în luna de miere atunci când s-a născut acest vis: “un blog de călătorii prin care să ajutăm oamenii să călătorească mai mult, însă nu oricum, ci să aibă parte de experiențe memorabile”.

Am fost binecuvântat cu părinți care m-au învățat că aceste momente sunt mai prețioase decât orice lucru material și, cum de mic copil am avut privilegiul să vizitez locuri ce m-au fascinat, trăind acele momente de vis, văzând nisipul acela fin, marea turcoaz, am spus: gata trebuie să fac ceva în acest sens, pot aduce valoare, pot ajuta, iubesc asta, trebuie să scriu despre asta.

Au trecut 4 ani de la vis până la materializarea acestui proiect de suflet și odată cu lansarea celui mai mare vas de croazieră din lume, Symphony of the Seas, am lansat și noi Dream Experiences.

Așa cum spuneam în introducere, iubesc să ajut, să văd lumea fericită, împlinită, iar cum eu sunt cel mai fericit și împlinit când călătoresc, am spus: ,,Trebuie să ajut lumea să călătorească mai mult”! Îmi doresc ca toți oamenii să se poată bucura la maxim de momentele unei vacanțe, să descopere locuri fascinante, să își umple sufletul și mintea cu amintiri pe care nimeni și nimic nu le pot fura, să guste din această lume minunată în care trm și să evolueze din toate punctele de vedere, iar prin postările și serviciile pe care le oferim ajutăm în acest sens.

Ce te deranjează cel mai mult la unii oameni? Ce simți că ai putea face mai bine?

Mă deranjează oamenii care, datorită mizeriei din interior, își revarsă toată ura și răutatea, asupra celor din jur, oameni care deși, poate nu au realizat nimic în viață, se hrănesc rănind, insultând sau aruncând cu noroi, asupra celor care nu gândesc la fel sau nu împărtășesc aceleași valori. Îi mulțumesc însă Lui Dumnezeu pentru că mi-a dat puterea să iubesc, să fiu bun și să mă rog pentru oamenii catalogați ca “dușmani”. Nu a fost și nu e ușor, însă sentimentul e minunat, eliberator. Spuneam și mai devreme, orice ne scoate din zona de confort, orice obstacol sau greutate, e o lecție prin care devenim o versiune mai bună.

Important e să ne concentrăm mai puțin sau deloc pe ceea ce nu depinde de noi, pe ceea ce nu putem schimba și mai mult ceea ce depinde doar de noi. În această zonă vreau să lucrez mai mult cu mine, astfel încât să nu mai fiu distras sau demotivat de evenimente exterioare și să rămân focusat pe interiorul meu, îndeplinindu-mi misiunea pentru care sunt pe acest pământ.

Te-au ajutat în vreun fel programul meu de Mentorship?

Ooo da! M-a ajutat enorm, în multe feluri. Am avut o mulțime de ,,aha-uri”, am învățat să fiu mai bun cu mine, să mă înțeleg și valorizez mai mult, să mă concentrez pe ceea ce contează și, cel mai important, să nu mai alerg după perfecțiune, una din ,,abilitățile” pe care deși eu o consideram forte, îmi aducea multe frustrări, îmi scădea motivația, mă plafona și mă seca de energie.

La fel cum, indiferent ce ai face, pe o piesă de mobilier sau pe un obiect se pune din când în când praful, asta se întâmplă și cu noi, iar mentorii joacă un rol vital în a te scoate din zona de confort, a te motiva continuu, a te ajuta să te dezvolți, să devii cea mai bună variantă a ta și să șteargă praful de pe tine, astfel încât să strălucești. Pentru toate acestea îți super mulțumesc și consider că ai fost cel mai minunat cadou al anului 2021!

Care este cea mai mare frică a ta și cum o îmbrățișezi?

O frică pe care anul trecut am descoperit-o cu ajutorul tău. Bucuria mea e că nu doar am descoperit-o, chiar am ajuns să o înțeleg și să o îmbrățișez. Frica de a pierde controlul sau de a nu fi în control mereu. Cunoști persoane care să trăiască pentru călătorii, însă să urască zborul cu avionul? Da! Acela am fost eu (și sunt 100% convins că nu sunt singurul). Cred că dacă ar fi fost posibilitatea să ajung cu mașina până în America, nu aș fi ezitat nicio secundă. Eram inconfortabil la un zbor de 1 oră, însă am ajuns să zbor foarte ok 5!

Care a fost cea mai uluitoare experiență din viața ta? Ce te face fericit?

Aș putea povesti ore întregi despre acest subiect. Am avut binecuvântarea să văd locuri fascinante, însă nimic nu se compară cu luna de miere, atunci când am vizitat pentru prima data Statele Unite ale Americii. Retrăiesc momentul și parcă simt cum, încă după primii pași făcuți în Miami, am fost fascinați, rând pe rând, de aerul pe care îl respiram, de taxiurile galbene, de zgârie nori, de hotelul din Miami Beach. Totul era un vis devenit realitate și în acele momente parcă eram actori într-unul din filmele văute pe ProTV în copilărie, o copilărie în care nici nu îndrăzneam să ne gândim la “Visul American”.

Din acest motiv și iubesc să călătoresc și este unul din lucrurile ce mă fac fericit. În rest, sunt fericit când îi văd/fac fericiți pe cei de lângă mine. La ce bun să ai orice în lumea aceasta, dacă nu ești fericit?!

Cât de greu/ușor este să călătorești cu toată familia? Ce le place fetelor cel mai mult în vacanță?

Călătorim zeci de mii de kilometrii anual, am făcut turul Europei și am ajuns până în Portugalia când Ava avea doar 1 an și Alessia 4, am mers în parcuri de distracție, la mare, pe munte, am dormit in hoteluri de top, B&B, în autorulotă sau în glampinguri, am fost o lună într-un circuit cultural prin Italia și deși am mai avut parte de momente provocatoare, plânsete, oboseală și dor de acasă, printr-o organizare și planificare exemplară, cu mult calm, flexibilitate și atenție la detalii, am reușit să trecem peste toate momentele mai dificile și să le predăm cele mai prețioase lecții de viață fetițelor, ce au dobândit numeroase abilitați în urma călătoriilor.

Amintesc, printre altele: Adaptabilitate, Comunicare, Planificare, Munca în echipă, Capacitatea de a lua decizii.

Cel mai mult le place la mare, la hotelurile cu piscină, în parcurile de distracție și în vacanțele dedicate 100% lor. Anul acesta le luăm cu noi pe mare și suntem tare curioși să vedem cum reacționează :).

Ai avut câteva experiențe de vis cu grupuri de turiști. Ne poți da mai multe detalii? Ce te face fericit când organizezi vacanțe? Ce le oferi celor care merg cu tine?

Aproape de fiecare dată am fost însoțiți de cineva în vacanțe. Auzeam atât de des “Te rog să îmi spui când și unde mergi în vacanță pentru că și noi vrem să venim cu voi”, astfel încât am decis să organizez grupuri din ce în ce mai mari. Am început cu grupuri mici de prieteni, prin tururi organizate în țară și am ajuns până la peste 30 de persoane, peste ocean, la schi, pe croazieră, în city break-uri și o mulțime de vacanțe tematice.

Iubesc să organizez o vacanță și planific în cel mai mic detaliu fiecare ieșire. Studiez foarte mult destinația în care urmează să mergem, vorbesc cu localnici să descopăr cele mai bune locuri, caut recomandări din mai multe surse, alcătuiesc un program complex prin care să te bucuri la maxim de tot ceea ce îți poate oferi o destinație și, prin toate acestea, îmi doresc ca singura grijă a oamenilor ce ne însoțesc în vacanțe să fie distracția și trăirea unor momente memorabile.

Promisiunea noastră e o vacanță în care să nu ai niciun stres, o vacanță din care să te întorci cu amintiri pentru o viață! Da, am mai căzut și în capcane turistice, au fost momente când nu ne-a fost livrat ceea ce am fi dorit sau am plătit, însă învățăm din fiecare experiență, nu o mai repetăm, și în 99% din cazuri la sfârșitul vacanței ni se spune: “Te rog din suflet să mă ții la curent cu următoarea vacanță.”

De ce crezi tu că oamenii nu fac tot ce le place pe lumea asta și nu își urmează dorințele cele mai intime?

În primul rând, cred că e ,,de vină” mediul în care ne naștem și creștem. Când ne naștem suntem un stick de memorie gol, pe care familia, prietenii, școala etc. instalează diverse ,,programe” (credințe). De câte ori nu ați auzit: ,,Bogații sunt hoți”, ,,Învață bine mamă să îți iei o slujbă bine plătită și călduță”, ,,Tu nu vezi că doar dacă ai pile poti ajunge mare”, ,,Toată lumea fură”, ,,Totul e putred, totul e corupt, nimeni nu îți vrea binele” etc. De asemenea, încă de mic, atunci când ai un vis și îl verbalizezi toți sar pe tine și ,,te încurajează”: Tu să faci asta? Ai înnebunit? Tu nu îți vezi lungul nasului? Și la un moment dat unii ajung să creadă asta, observă că e mai lejer să rămână în zona de confort, să se plângă, să nu își asume responsabilitatea, să găsească scuze și să dea vina pe alții.

Apoi totul e amplificat de faptul că trăim într-o lume în care ,,a părea” este mai important decât ,,a fi”, o lume plină de filtre, în care sunt promovate o mulțime de non valori, o lume plină de fake-uri. Toate acestea pun o presiune imensă. Așa ajung mulți să își creeze așteptări nerealiste și neîmpliniri, ce aduc frustrări, scad stima de sine și îi transformă în actori secundari în filmul vieții lor, oameni care se chinuie în fiecare zi să fie pe placul altora, să dea bine sau să întrețină o aparență. Din punctul meu de vedere, este unul dintre cele mai triste lucruri de pe acest pământ.

What’s your secret power? Ce faci foarte bine și foarte ușor, dar nu știu mulți despre asta?

Pe lângă partea de organizare, unde în funcție de dorințele și obiectivele setate, prin spiritul analtic foarte dezvoltat și atenția la detalii, sunt capabil să organizez business-uri, evenimente, vacanțe la cel mai înalt nivel, am puterea și iubesc să dezvolt și să fac să strălucească toate proiectele în care mă implic.

Îi mulțumesc Lui Dumnezeu că mi-a dat o mulțime de talanți și m-a binecuvântat, printre altele, cu înțelepciune, inteligență și o inimă plină de iubire și dorința de a ajuta, iar ori de câte ori mă implic în ceva, o fac 101%, punând tot sufletul, pasiunea și cunoștințele mele.

Care este mesajul tău către lume? Ce ai scrie pe un banner, ce ai spune într-un megafon, ce ai lăsa în urmă, care este singurul sfat pe care l-ai da celor care vor să audă?

Iubește necondiționat și iartă mult! Cultivă obiceiuri, rutine și principii sănătoase, dezvoltă-te continuu și visează atât de mare încât să te doară stomacul. Crede în tine, indiferent de momentele prin care treci. Toți avem lupte de dus, frici, anxietăți, dureri și dezamăgiri. Nu le lăsa să te paralizeze. Ridică-te mereu, acceptă totul așa cum e, acceptă-te pe tine. Nu mai privi în trecut, nu te mai concentra pe ce nu ai. Ești o persoană minunată și meriți tot ce e mai bun. Da, meriți totul și poți orice!

Pe Bogdan îl poți urmări pe site-ul Dream Experiences, dar și pe Facebook, unde povestește foarte frumos din călătoriile sale alături de familie.


Ți se potrivește o viață de digital nomad? Te invit la un curs gratis în perioada 25-27 ianuarie. Află aici mai multe detalii!


DIGITAL NOMADS SCHOOL

Școala de Digital Nomads este un program intensiv online, de 5 săptămâni, dedicat celor care își doresc să fie cu adevărat liberi = să își construiască un business online profitabil, să locuiască oriunde în lume și să câștige bani făcând ce le place.

Comments are closed.