M-am gandit foarte mult daca sa scriu randurile astea sau nu. Am primit 34 de emails legate de “situatie”, dar mai ales legate de anxietate, frica, panica, durere. Sau chiar emotii care au aparut de nicaieri, ciudate si care opresc totul in loc.

Si mi-am spus ca daca am o voce si pot sa ajut, macar putin, o fac acum, indiferent de ce spun/ cred/ judeca/ simt altii.

Te rog mult sa tii cont ca ceea ce scriu eu aici este DOAR parerea mea. Esti absolut liber sa o treci prin filtrul tau, prin adevarul tau. sa fii sau nu de acord cu ea.

1. NU incerc sub nicio forma sa minimizez ceea ce este. Trecem printr-o situatie unica in viata noastra, multi oameni sufera.

Dar. fie ca ne place sau nu, fie ca noi credem sau nu, suferinta pe care o simtim acum NU vine din conditiile exterioare. Ci conditiile exterioare sunt create de ceea ce simtim de ceva timp.

Sub nicio forma nu spun ca este vina noastra!! Ci doar ca Universul functioneaza matematic. exact. fix. by law.

La nivel de individ si colectiv, ceea ce punem in lume (vibratia noastra – adica ceea ce simtim, credem, gandim in mod repetat) se reflecta perfect in ceea ce experimentam. in realitatea curenta.

It’s not good or bad, right or wrong, it is what it is.

2. Intotdeauna, contrastul (ceea ce nu se simte bine) ne face sa cerem altceva (care se simte mai bine). Este o chestie automata.

Un contrast mare, ca cel de acum, ne uneste pe toti cu o forta imensa. Toti oamenii cer acum pace, libertate, abundenta, bunatate, iubire!!

Probabil nicio alta situatie nu ne-ar fi facut sa ne unim asa in gand, simtire, iubire, pace.

Este o transformare imensa.

Daca n-am reusit sa invatam asta pe timpul pandemiei, ne-am lasat purtati de griji, de frica, de separare, de lupta interioara – situatia a escaladat, tocmai ca sa ne trezim si sa cerem altceva.

3. Suferinta NU este necesara.

Stiu ca te simti triggeruit de chestia asta si ai sa urli la mine ca “de ce se intamplaaaa toate, ce vina au copiii, lumea sufera, etc etc”. Si ma repet. Ceea ce simti tu in tine – lupta, suferinta, durerea, neputinta, frica – sunt reflectate in realitatea curenta.

Venim cu un bagaj mare dupa noi. Venim cu bagajul bunicilor, parintilor, generatiilor intregi care au suferit si au trecut prin chestii teribile. Toate emotiile astea sunt facute sa fie simtite si eliberate. Si da, se pare ca noi suntem generatia aia de gladiatori, care transmutam emotiile astea. NU ESTE UN LUCRU USOR. NU te mai invinovati, nu te mai lupta.

Sa militezi impotriva suferintei, impotriva unor situatii, impotriva dusmanilor – nu rezolva nimic, ci mentine totul asa cum este.

Sa iti doresti pace, speranta, iubire – sa te vezi pe tine clar, sa ai pace in tine si iubire si bucurie – asta inseamna TOT ce ar fi trebuit sa invatam anii astia.

Ca o paranteza. Am auzit niste chestii zilele astea. ah, ah.

  • ca nu e bine sa te promovezi acum, ca nu esti sensibil.
  • ca daca nu suferi, inseamna ca nu esti om.
  • ca daca postezi nush ce, inseamna ca te doare la basca.
  • ca daca vinzi si ceri si faci chestii cu floricele si calatorii, esti un nesimtit. cumva, rau.
  • ca numai suferinta te face bun si uman.
  • ca tre’ sa te doara tare si sa fii solidar cu durerea altora.

Si multe, multe din astea. Ies acum la suprafata toate credintele limitate pe care le-am dus dupa noi generatii in sir. Si este de fff bine.

Asta este lupta pe care o purtam dupa noi. Lupta cu trecutul. Lupta cu separarea. Lupta cu cei din jur. Lupta cu durerea din noi.

Suferinta NU te face om. Om esti si atat. Suferinta amplifica – la fel ca orice alta energie. Bunatatea exista in tine deja!! NU trebuie demonstrata.

NU trebuie sa te doara si sa postezi despre asta. Doare oricum, oricine ai fi, oricum ai fi. Daca alegi sa postezi sau nu, este doar alegerea ta si ai dreptate si esti BUN, orice ai alege.

Iti mai aduci aminte cum cantau italienii in pandemie? Well. Asta NU inseamna ca nu sufereau.

Daca vrei sa traiesti si sa fie pace, atunci faci asta incepand cu tine. Traieste in pace, in iubire, in Dumnezeu. in credinta.

Nu poti fi suficient de sarac ca sa-i ajuti pe saraci.

Nu poti suferi suficient ca sa-i ajuti pe cei care sufera.

Insa poti fi bogat, fericit, bucuros, liber si sa-i ajuti pe toti.

NU cobori in durerea altora ca sa-i impingi in sus. Ci stai in alinierea, bucuria, iubirea, adevarul tau si ii ridici spre tine.

NU exista intrerupator pentru intuneric. Este doar pentru lumina 🙂

Si da, tu contezi. Tu esti important. Tu meriti! Meriti sa fii asa cum esti. Meriti sa ai tot ce vrei. Meriti sa fii crezut, auzit, platit, sa ai o viata!!

Simte emotiile si lasa-le sa plece. Ai voie sa simti durere, frica, tristete, indoiala, panica. Dar nu le pastra in tine (indiferent cum o faci – fie ca te uiti la stiri, fie ca te gandesti la asta tot timpul, fie ca tot repeti si vorbesti despre “situatie”, fie ca pui postari de tot felul, fie ca refuzi si te impotrivesti sa simti). Lasa-le sa plece!

Be the eye of the storm. In the middle of it all, there is peace, calm, ease, joy, love.

Stai in liniste, simte-ti iubirea din tine.

Lasa-i pe altii sa faca exact ce vor. NU stii prin ce trec. Nu stii ce simt, ce cred, ce adevar au. Tot ce spun si fac este dreptul lor. Iubeste-i. Accepta-i.

De asta ne-am separat atat de mult. Pt ca noi credem ca avem dreptate si ca altii n-au, ca nu fac ceva bine. Ca dusmanii sunt rai. ca ce se intampla e rau. ca daca nu faci asa si asa, e naspa.

Iti mai aduci aminte cum iti spuneau ai tai cand erai la scoala = “da’ tu de ce nu poti sa fii ca Gigica, nu vezi ce note bune are, ce face, etc?” Sau in mintea ta de acum = “Ia uite ce are ala, ce face, ce bun e, eu de ce nu pot?”

Asta este lupta de fapt. Am invatat sa fim separati. sa ne comparam. sa credem ca NOI CEI CARE SUNTEM nu suntem suficient de buni, de puternici, de capabili.

Totul este iubire!!

Si daca tot vrem sa fim spirituali, sa fim si cu noi insine, sa ne iertam asa cum o face Dumnezeu, si sa-i iertam si pe TOTI din jurul nostru si sa-i iubim, asa cum o face Dumnezeu. Da, da, inclusiv pe aia “rai”.

4. SOCIAL MEDIA NU ESTE GRATIS.

Indiferent ce vezi, citesti, faci = daca tu ai impresia ca este gratis pe FB, Insta, Youtube si din astea, nu este.

Da, au fost create retelele astea cu scopul de re-unire, de connection, de bucurie, de sarbatoare. Dar tot noi le-am facut despre separare, despre lupta, despre tristete, despre judecata.

Cred ca discutam aici intre oameni cu capul pe umeri. stiu ca suntem o gasca super smart & loving.

De cate ori nu te-ai comparat cu altii pe social media? De cate ori, macar un strop asa, nu ti-a picat fata cand ai vazut ce fac/ spun/ cred altii?

Poate este timpul sa oprim caruselul asta al separarii. Again, lupta se da mai intai in noi, apoi in apropriere, si apoi in afara.

  • Cred ca ai vazut si tu ca se discuta la stiri despre jocuri pe calculator ca si cum ar fi reale.
  • Cred ca intelegi ca NU STII ABSOLUT NIMIC DESPRE CE ESTE ACOLO DE FAPT.
  • Cred ca iti dai seama ca lumea este speriata si din durere spune chestii.
  • Cred ca realizezi dupa 2 ani de pandemie ca lucrurile NU sunt intotdeauna ca pe social media.
  • Cred ca intelegi ca se dau lupte pt putere pt ca nu mai are aer, pt ca stie ca e pe final. si cand ajunge acolo, se agata cu toata forta.
  • Cred ca stii ca exista in lume oameni care sunt complet liberi. si au de toate. si sunt fericiti. si ca se poate!!
  • Cred ca stii ca nu rezolvi nimic postand chestii pe care NU le poti controla sau ingrijorandu-te de chestii care NU sunt ale tale.

Tot acest Metaverse NU este Universul in care traiesti. in care ai ales sa vii. in care alegi sa crezi.

Mai tii minte prin 2020 cu lozincile alea cu staiincasa, poartamasca?! well, frica te face mic si supus. asta este interestul, asta este lupta. lupta lor pt viata ta, pt supunerea ta, iti iau aerul. ai fost cuminte, te-ai pazit, i-ai protejat pe cei dragi, foarte bine!! Dar gata, what’s enough is enough!! Si da, sa stii, si eu am fost speriata, am stat in casa, am purtat masca. NU JUDEC NIMIC. a fost ce a fost! It’s time to move on!

It’s time to wake up!! To move on!

Sa intelegi ca platesti social media/ televizorul/ news. Cu datele tale, timpul tau, obiceiurile tale, cardurile tale, emotiile tale, credintele tale, adevarul tau. si platesti MULT. prea mult.

TU esti cine esti. UN OM. bun, ca asa te-a lasat Dumnezeu. SUFICIENT. VALOROS. IMPORTANT. PUTERNIC. LIBER. BOGAT.

Fii cine esti!! Deschide-te sa iti spui adevarul, sa il simti in tine.

So. Ai dreptul sa scrii sau nu. sa spui ceva sau nu. sa faci ce vrei!! sa gandesti, sa simti, sa crezi ce vrei tu. Lasa-i si pe altii sa aiba dreptul asta, fie ca esti de acord sau nu.

Iubirea nu este doar pt cei care “au nevoie” acum de ea. Iubirea este pt tot si toti. este NECONDITIONATA.

Daca am creat (si noi, si Universul) conditiile astea, inseamna ca este ceva acolo pt noi, este ceva de iubit, de acceptat, de inteles, de eliberat.

Si mai gandeste-te ca n-o sa reusim separati. stii de ce? pt ca toti suntem unul. si daca te separi de cei “rai”, este ca si cum te-ai separa de o parte din tine.

Cand lupti cu tine (cel care esti TOT ce este), creezi lupta.

Do you want to fulfill your dreams?

MAKE IT HAPPEN

Concluzii:

Ai putea sa-ti dai voie sa iesi putin din tine, din ce simti acum, si sa privesti lumea prin ochii Universului? Acel Univers care iarta si iubeste tot ce este!!

Ai putea acum sa gasesti un singur gand care se simte putin mai bine?

Ai putea sa simti/ transmiti iubire, pace, intelegere, blandete tuturor, inclusiv celor pe care ii consideri “dusmani”?

Ai putea sa apreciezi si ce nu ai?

Ai putea sa iesi din suferinta si sa fii iubire?

Esti aici sa fii lumina zilele astea. Repet, NU ESTE USOR. Este, de fapt, al naibii de greu. and it’s ok.

Toti avem lupta in noi, orice fel de lupta purtam.

Insa cand intelegem ca NOI suntem tot ce vedem si cream si Dumnezeu este in noi, asta inseamna pace.

Si daca TU ESTI TOT. Si daca Dumnezeu te iarta si te iubeste, cine esti tu sa nu te ierti si sa te iubesti?

Din punctul meu de vedere, nu voi inceta sa-mi promovez cursurile, programele, munca. Pt ca am muncit 20 de ani sa fac ce fac astazi si sunt al naibii de buna la ce fac 🙂 Si pt ca stiu ca ajuta oamenii, este darul meu pt lume. Pt ca stiu ca pot sa fac asta, desi – de multe ori – imi este ff greu. am si eu limitari si frici. le-am recunoscut intotdeauna, le iau cu mine, stiu ca fricile NU sunt fapte, sunt doar o metoda a mintii de a ma tine safe si de a-mi atrage atentia ca ma focusez pe ceva cu care Universul NU este de acord.

Ți se potrivește

Școala de Digital Nomads?

Comments are closed.