Daca ceva ar conta si ar fi foarte important pentru tine, ai face. ai alege. ai decide.

Cam asta a fost lectia anului 2022 pentru mine. Daca simti ca ceva te opreste sa faci si sa ai ce vrei, astazi este pentru tine.

Pentru prima data, dupa foarte mult timp, nu pot descrie anul 2022 intr-un cuvant. Nici macar intr-o fraza clara.

A fost ciudat, FOARTE intens, cu multe transformari si schimbari, cu idei care vin si pleaca si iar se intorc, a fost emotional (cu lacrimi si muci:)), a fost uneori dincolo de cuvinte, adica magic, mi-a aruncat in fata chestii pe care le credeam rezolvate, a scormonit dupa vina si rusine si furie, mi-a purtat de grija, m-a ghidat, m-a dus chiar de mana in anumite momente, mi-a dat de toate, mi-a implinit visurile, m-a invatat sa fiu mai prezenta, sa decid rapid si sa fiu sincera cu ce-mi doresc (chiar daca doare), si m-a adus intr-un punct in care nici macar nu visam sa ajung vreodata.

Si au fost 3-4 momente definitorii, in care m-am aflat in acelasi punct, dar in situatii diferite:

  • visam la ceva, faceam planuri. nu le urmam ca, dah, tot felul de rezistente. nu pot, nu stiu, nu am – din astea cunoscute:))
  • mintea imi spunea ca “eh, lasa iluziile, uite poti face x si y si z”. si ma apucam de altceva.
  • totul se ducea naibii.
  • cand ajungeam la pamant si credeam ca nu mai am incotro, ma apucam de ce-mi doream cu adevarat si… well. super succes.
  • si apoi ma intorceam in faza initiala, cu alte visuri.

Evident, este o chestie de motivatie si incredere.

Unul dintre primele lucruri pe care studentii mi le spun cand lucram one-to-one este “eu nu prea am incredere in mine”. “Vreau asta, dar nu pot, nu stiu cum”. “Nu stiu daca ce vreau eu conteaza”.

Insa sub aspectul asta de “neincredere” – sta o vointa imensa. Imi dau seama imediat de chestia asta. Pentru ca am fost invatati sa fim modesti, si sa stam in banca noastra, si sa nu cumva sa parem aroganti. De fapt, vointa, increderea, credinta, dorinta de actiune – clocotesc si sunt de neoprit. Doar ca le mascam firav sub un val de modestie si buna-cuviinta si “asa trebuie”.

La cei mai multi dintre noi, increderea nu este o problema.

Insa motivatia da.

Si exista o multime de chestii pe care mintea noastra le scorneste ca sa ne demotiveze si sa ne tina safe:

  • n-am timp, nu acum, nu azi, poate maine, dupa munca, dupa scoala, altadata.
  • nu vad rezultatele clar pe 5 ani, deci ce rost are.
  • imi doresc si X si Y, nu stiu ce sa aleg, mai bine nu aleg, ce-o fi.
  • daca este sa se intample, o sa se intample.
  • ah, am visul asta, este misto, dar e mai important sa… fiu liber, sa am bani, sa fiu cu familia, sa am prieteni, sa… sa… sa.
  • n-am idee de unde sa incep, e complicat, se invart toate in capul meu. mai bine ma uit pe netflix.

Tot am sperat sa n-am dreptate, dar se vede clar ca si acum, si in perioada urmatoare n-o sa mai fim pasuiti sa ne lamentam si sa amanam schimbarea.

Ah, si eu sunt omul care voteaza din prima lamentarea si amanarea :)))

Doar ca tare n-as mai vrea sa repet anul asta. Nu mai vreau sa fiu purtata de vant, sa creez la intamplare, sa bifez niste chestii si apoi sa ma intorc in amanari si lamentari, sa “vad ce-o mai fi”.

Nu este treaba mea (a noastra) ‘ce-o mai fi’. Treaba noastra este sa spunem DA dorintelor din noi, oricat de “mari si imposibile” par ele. Pe cat de bine putem.

Si sa ne motivam zilnic sa facem asta.

Juma’ de viata am urat chestia asta cu motivatia, pentru ca am asociat-o mereu cu “trebuie sa”. Trebuie sa mergi la scoala, tre’ sa slabesti, tre’ sa ai o cariera, tre’ sa castigi bani, tre’ sa lupti, tre’ sa ai un scop in viata, sa faci ceva naibii cu viata ta, tre’ sa fii bun, tre’ sa fii si mai bun. si tot asa.

Ah, si mai vine si “partea” ailalta de self-help si iti spune: tre’ sa te iubesti, tre’ sa te ierti, sa te vindeci, sa lucrezi la tine, sa iti rezolvi traumele, sa manifesti etc etc.

Dar daca NU trebuie sa… nimic?

Tot ce vrei sa ai poti sa ai acum.

Imi pare rau daca ti s-a vandut iluzia asta cu manifestatul. NU manifesti nimic. Tu doar creezi si mentii un mediu, o atmosfera, o scena, o energie specifica dorintelor tale. Ce se intampla dupa asta nu mai tine de tine. nici cum, nici cand, nici prin cine, nici macar actiunile sau ideile.

Eh, abia aici intervine motivatia – sa creezi si sa mentii mediul asta, care sa faca posibile dorintele tale.

Iar la asta nu suntem deloc grozavi. De ce?

Pentru ca daca n-avem rezultate imediat, ne pierdem interesul, uitam de la ce am pornit, ajungem sa credem ca nu conteaza, ca nu stim, ca nu putem.

Si ne invartim in cercul asta de ne ia capul, apoi spunem ca am avut un an intens si dificil si ciudat :))

Eu mi-am propus ca in 2023 sa fac urmatoarele –

  • sa recunosc si sa fiu sincera cu ce anume vreau. oricat de mic si frivol sau huge si imposibil ar parea.
  • sa iau decizii rapid si sa creez constient.
  • cand vine o idee care imi place, sa nu mai caut tot felul de motive pt care imi place si pare posibil, si sa actionez pe loc, sa dau totul la o parte pt ideea asta, fara sa-mi pese de rezultate.
  • placerea si bucuria si iubirea si entuziasmul din mine sunt ENOUGH.
  • sa nu ma mai leg de trecut sau de viitor. SA FIU.
  • sa ma joc mai mult, sa nu mai iau totul in serios. sa nu mai dau importanta fricii, ca e acolo cu sens.
  • sa nu mai am caderi si urcari agresive, sa mentin un flow, mediul ala de care vorbeam mai sus. si da, imi propun sa fie usor.
  • sa nu mai lucrez “la mine”, ci pentru mine.
  • sa fac schimbari in mai multe domenii din viata mea, acolo unde nu m-am uitat de ceva vreme sau unde ma multumeam cu mai putin decat visam, pt ca… nu conta asa mult. well, now it does!
  • sa fiu constienta ca merit si ca pot orice, atat timp cat aleg acel lucru si il consider important si misto. Sa ma consider pe mine importanta si misto :)))

Vreau flow si magie si iubire si bucurie si multa joaca si miracole. Iar miracolele astea stiu ca depind numai de mine.

Ca n-o sa vina Bunutu’ sa-ti bage niste miracole daca nu conteaza pentru tine si zici ca tu nu poti sa ai asa ceva.

Eu zic ca poti. Intrebarea este: VREI? 🙂

De asta am creat ceva ce n-am mai facut niciodata. A venit ideea intr-o dupa-amiaza si de atunci sunt IN LOVE.

Se numeste Calendar de Miracole.

  • este inspirat din ideea de calendar de advent, cu usi pe care le deschizi si dupa care se afla tot felul de surprize. Doar ca in calendarul meu vor fi… 40 de surprize!!
  • 40 de zile de joaca in care cream mediul perfect pentru implinit dorinte.
  • 40 de zile de motivatie. de iubire. de magie. de transformare. Pentru ca eu cred in repetitie enorm. Ca asa am invatat ce stim acum, repetand. Iar unele chestii nu ne ajuta prea tare. Repetand alte chestii, mai bune, avem automat rezultate peste asteptari.
  • 40 de zile de creat constient noul an, de schimbat tot ce nu-ti mai place si de ce-ti este frica in domenii ca: sanatate, relatii, cariera, financiar, mentalitate, emotii.

Cum se desfasoara situatia:

  • Incepem pe 16 noiembrie si ne jucam zilnic pana pe 25 decembrie, inclusiv. Asa se schimba obiceiurile si asa se mentine motivatia.
  • Online, pe email, insa intr-un format diferit. Vor fi colaje, video, atmosfera, vision boards, inclusiv pagini de colorat pt mindfulness, vor fi intrebari care sa-ti schimbe viziunea (si anul 2023) si exercitii offline, care sa te faca sa vezi altfel lucrurile si sa iesi afara, sa traiesti putin. Si da, se poate printa!!
  • NU contine citate motivationale sau alte din astea pe care le gasesti pe net. NU contine sfaturi. NU contine “trebuie sa”. Nu contine iluzii. Si este bullshits free 🙂
  • Chiar daca nu urmezi 1-2-10 zile, nu este vreo problema, sunt independente, ca un serial din ala de-ti place si devii addicted.
  • Este excelent ca si cadou de Craciun si Anul Nou pentru cineva drag, dar… cel mai drag iti este de tine, corect? 🙂 Corect!
  • Ma ai pe mine alaturi, sa iti sustin energia si motivatia. Ma gasesti dimineata pe email timp de 40 de zile si n-o sa tinem post, o sa ne jucam pana ai sa crezi cu adevarat ca anul 2023 este ANUL TAU. cel mai bun ever!!

Este poate cel mai misto lucru creat de mine, il iubesc enorm, arata foarte bine, se simte foarte bine si are in el toata pasiunea si energia lumii asteia. Si umor, da 🙂

Pret: 800 lei. Plata se poate face astfel:

1.Direct in contul firmei:

SC DARA CARACAS SRL
CUI 43066432
J40/11844/2020

IBAN: RO76BTRLRONCRT0567137501

2. Pe Revolut: @ioanam5b5

Tot ce conteaza pentru tine poti face. Intrebarea este mereu aceeasi. CUM? Cum fac ce-mi place, ce vreau? Schimband mediul in care nu puteai. Schimbandu-ti perspectiva. Schimband actiunile zilnice, viziunea, atmosfera, energia, motivatia. Daca faci asta constant, TOTUL devine posibil. Pentru ca miracolele sunt posibile cand alegi sa le vezi. zilnic.

Sunt foarte foarte fericita sa-ti prezint Calendarul de Miracole.

De abia astept!! Multumesc!

Huge love & hugs,
Ioana

Comments are closed.